Hero image

Tillsammans gör vi världen lite schysstare

Vi vill bidra till en schysstare värld på alla sätt vi kan. Därför skänker vi en del av vinsten till välgörenhet. Så när du ringer, messar och surfar med Vimla delar du med dig till en bättre värld.

Hur har vi delat 150 000 kr tidigare år?

Nedan finner du några av organisationerna som arbetar med välgörenhet på olika sätt och som vi, tillsammans med er, har hjälpt.

Kodcentrum introducerar barn till den digitala världen vi lever i, så att de växer upp med bättre förutsättningar att förstå och forma den. En fråga om demokrati, säger de. Japp, säger vi.

Svenska Djurambulansen har sedan 2008 transporterat skadade och sjuka djur till veterinär. I framtiden hoppas de bli rikstäckande och rädda djur i hela landet.

Hej främling! skapar innanförskap genom att erbjuda kostnadsfria och hälsofrämjande aktiviteter dit alla är välkommna, IRL som online. Tillsammans för innanförskap!

Image of IT For Children

IT For Children Tillgång till internet betyder tillgång till världen. Tack vare IT For Children får fler skolbarn i Ghana just det. De skänker datorer, ser till att barnen har internet och håller dagligen lT-lektioner. Vi som också tror på teknologi som ett verktyg för jämställdhet är stolta att få hjälpa till.

Image of Make a change

Make a change Mobbning på nätet är lika verkligt som allt annat. Tänk själv att ha sina mobbare i fickan och få en klump i magen av varje notis. Därför vill vi stötta Make a Change i deras dagliga kamp med att upptäcka, stoppa och förebygga nätmobbning. De arbetar hårt med att göra skillnad för barn, ungdomar och vuxna här och nu och det är inte en dag för tidigt om du frågar oss.

Image of Non-Violence.

Non-Violence. Idrottsmiljöer kan vara hårda och våldsamma, även i lägre åldrar. Non-Violence jobbar för en dag då varje idrottare i varje klubb behandlar varandra med värme och respekt. Att hålla på med sin favoritidrott utan att bli mobbad borde vara självklart. Så länge Non-Violence fortsätter utbilda unga och vuxna så är vi lite närmare en idrottsmiljö som passar alla.

Image of Min Stora Dag.

Min Stora Dag. Alla de barn som fått en allvarlig diagnos eller sjukdom förtjänar så mycket bättre. Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som ger dem upplevelser att minnas och längta efter. Det kan vara allt från bio, en ny dator eller åka på läger. Viktiga avbrott från ett tufft liv!

Image of Operation Smile.

Operation Smile. Varje år föds 200 000 barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Ofta tvingas de leva ett undangömt liv bara för att de inte har tillgång till den kirurgiska vården som kan hjälpa dem. Operation Smile arbetar för att göra vården tillgänglig för alla, oavsett hur och var i världen de bor.

Image of Maskrosbarn.

Maskrosbarn. Runtom i landet lever barn och ungdomar med föräldrar som lider av missbruk eller psykiska problem. Maskrosbarn hjälper de unga som tvingas växa upp extra tidigt genom gemensamma aktiviteter, stöd och ger dem en chans att träffa andra i samma sits. Så. Otroligt. Viktigt.

Image of Cancerpodden.

Cancerpodden. Många i Sverige lever med cancer i sitt liv på något sätt. Man känner någon som drabbas eller får det själv. Det är inte lätt. I Cancerpodden pratas det om allt en anhörig, drabbad eller bara nyfiken kan tänkas vilja veta.

Image of Ångestpodden.

Ångestpodden. Ni vet allt det där man går runt och tänker på men inte vågar berätta för någon? Allt det tas upp i den härliga Ångestpodden. Ångest är något vi vågar prata om för lite, känner vi i alla fall.

Image of Tjejjouren.

Tjejjouren. När det behövs kan unga tjejer alltid söka sig till Tjejjouren för att få stöd och pepp. Att samhället sviker unga tjejer är hemskt, därför älskar vi denna fantastiska organisation!

Image of Giving People.

Giving People. 2017 delade vi med oss till Giving People som hjälper behövande barnfamiljer med mat och andra viktiga förnödenheter. Pengarna användes till matkassar runtom i Sverige.

Image of Save The Orangutan.

Save The Orangutan. Orangutangerna på Borneo har det svårt. Organisationen Save The Orangutan kämpar för att stoppa deras livshotande situation. Vi håller tummarna för orangutangernas skull varje dag.

Image of Föreningen Tilia.

Föreningen Tilia. Genom stöd och påverkansarbete arbetar Föreningen Tilia med att göra en mörk tillvaro lite ljusare för de unga som lider av psykisk ohälsa. Väldigt viktigt tycker vi!

Image of Djurens Rätt.

Djurens Rätt. Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. För det fina arbetet vann de ett Vimla-val 2016.

Image of Nordic Garrison.

Nordic Garrison. Med ”Bad guys doing good” som motto är Nordic Garrison inte en vanlig välgörenhetsorganisation. Klädda i uniformer från Star Wars mörka sida reser de runt Norden och samlar in pengar för att stötta samhället. Helkul!

Image of Astronomisk Ungdom.

Astronomisk Ungdom. Med bland annat läger och event ger Astronomisk Ungdom ungdomar som gillar astronomi och rymden en chans att bygga vidare på det intresset. Gemenskap för alla framtida Fuglesangs helt enkelt.

Image of Ung Cancer.

Ung Cancer. Organisationen grundades av vännerna Julia och Hanna och arbetar med att ge alla cancerberörda mellan 16 och 30 år det stöd de behöver och har rätt till. För det vann de ett Vimla-val 2017.