"Modernare abonnemang" ?

  • 11 november 2018
  • 4 svar
  • 9 visningar

FAQ säger att 2.0 är ett bättre abonnemang men säger inte på vilket sätt. Tycker jag bara ser nackdelar, te.x. med roaming.


Vad är fördelarna idag med 2.0?


4 svar

Användarnivå 6

@storm72

Från användarens perspektiv är fördelarna att du får tillgång till Vimla filter och att förbrukningen ska uppdateras snabbare i appen och på Mitt Vimla (har det sagts, jag har ingen erfarenhet).

För min del bryr jag mig inte om de fördelarna. Nackdelarna väger dock tungt.

Möjligen finns ytterligare fördelar för Vimlas del.

Användarnivå 7

Den stora fördelen med Vimla 2.0 som det är tänkt ligger i de framtida möjligheterna. När/om plattformen är på plats och fungerar väl blir det mycket snabbare/enklare för Vimla att implementera nya tjänster.

Men som läget är idag är det mycket tveksamt om Vimla 2.0 innebär någon fördel jämfört med den gamla plattformen. I mitt tycke överväger nackdelarna med bl.a. begränsad roaming, APN-strul, ingen röstbrevlåda, vissa nummer går ej att ringa m.m. den lilla fördel som ev. skulle kunna finnas med Vimla Filter-appen som jag har svårt att se någon större nytta med.

Den som vill ha full funktionalitet på sitt mobilabonnemang bör stanna kvar på den gamla plattformen tills Vimla har rett ut alla barnsjukdomarna med Vimla 2.0. Något som liksom allt annat på Vimla verkar ta ansenlig tid tyvärr.

Borde hete "Vimla 0.7ß" ;)


Användarnivå 5
Emblem +6

Hej @storm72


Det stämmer att de stora fördelarna är så som @Sven skriver är att vi när det börjar rulla på utan att man upplever problem kommer kunna utveckla fler tjänster, så som extra sim kort, e-SIM, Volte samtal m.m

Just nu så upplever många anvndingen olika, för vissa fungerar det utan problem och andra upplever de buggar vi har. Jag kan ej säga hur du kommer känna om det när du byter, det är något enbart du kommer märka av. Jag hoppas klart du ex får det som jag, att allt bara fungerar 🙂

Svara