Besvarat

MMS funkar inte (Xiaomi med Vimla 2.0)

  • 22 januari 2020
  • 12 svar
  • 191 visningar

Har skrivit in alla APN inställningar enligt bild. Internet fungerar bra, men det går inte att skicka eller ta emot bilder. Deletat, skrivit in inställningar och kollat varje parameter mot bilden, sparat och startat om mobilen tre gånger, men får det inte att fungera. Vad gör jag?

icon

Bästa svar av Felix_Vimla 10 februari 2020, 15:44

Hej @Gisela-Olsson,

Tack, och ber om ursäkt för det sena svar - jag var bortrest förr veckan.

Kan du ändra 'internet' till 'Internet' under Namn-fältet och testa byta Autentiseringstyp till PAP och lägga till ett 'x' vid slutet av MVNO-värdet så att det står som '24006x'. Det borde ändras på inställningar för både MMS och Internet. Hör av dig oavsett om det löser problemet eller om det kvarstår!

Visa original

Detta ämne är stängt för kommentarer

12 svar

Hej jag har exakt samma problem med HTC One. Får inte mms och har gjort allt enligt supportens instruktioner.

Användarnivå 6
Emblem +6

Hej @Gisela-Olsson,

Hur länge har du upplevt problemet med MMS? Innan jag felsöker vidare, vill jag bara kolla att du använde rätt APN-guide för Vimla 2.0 (https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002019658)?

Har hela tiden varit på den sidan. Speciellt då sidan med instruktioner
för Xiaomi. Detta märkte jag några dagar efter att jag installerat Vimla
2.0 någon gång de första dagarna i december.

Användarnivå 6
Emblem +6

Hej igen @Gisela-Olsson,

Skulle du kunna skicka mig skärmdumpar av dina APN inställningar så att jag kan granska att allt stämmer? Du kan bifoga bilderna direkt i ditt svar här på tråden. Passa på att gömma alla personliga uppgifter från bilden såsom telefonnummer osv.

Ok, ska bara lära mig att skärmdumpa. Återkommer.@Vimla_Felix

Användarnivå 6
Emblem +6

Hej @Gisela-Olsson,


Denna guide kan till hjälp: https://support.google.com/android/answer/9075928?hl=sv

Ok hoppas det fungerar undefined undefined undefined undefined

Användarnivå 6
Emblem +6

Toppen, tack @Gisela-Olsson. Jag har mottagit bilderna.

Ja, allt stämmer i dina MMS inställningar dock skulle du kunna också skicka mig skärmdumpar för dina Internet APN-inställningar också? MMS-profilen är beroende på Internet APN-profilen därför är det viktigt att båda matchar det som står i guiden exakt.


Visst Felix, här kommer APN för internet undefined undefined undefined. Hopas detta kan lösa problemet.

Användarnivå 6
Emblem +6

Hej @Gisela-Olsson,

Tack, och ber om ursäkt för det sena svar - jag var bortrest förr veckan.

Kan du ändra 'internet' till 'Internet' under Namn-fältet och testa byta Autentiseringstyp till PAP och lägga till ett 'x' vid slutet av MVNO-värdet så att det står som '24006x'. Det borde ändras på inställningar för både MMS och Internet. Hör av dig oavsett om det löser problemet eller om det kvarstår!

Åh, du fantastiska man, som vet hur man........Monica Zetterlund sjöng
så en gång i tiden. Låt mig sjunga den för dig också. Har testat att
skicka ett mms OCH DET FUNGERADE!!! Och tack snälla du för din tid och
ditt tålamod. Och länken till android-siten. Du är en stjärna. Ska nog
leta reda på dig nästa gång det "skiter sig" för mig Ha ett fantastiskt
liv!/giséla

Användarnivå 6
Emblem +6

Tack @Gisela-Olsson, det värmer!

Glad att vi fick det att fungera till slut. :)