Fråga

Min surf slutade fungera med 2.0

  • 11 november 2020
  • 4 svar
  • 25 visningar

Min surf har inte fungerat sedan jag bytt simkortet till ert nya 2.0. Har kollat lite andra artiklar om saken och även denna https://forumet.vimla.se/instaellningar-foer-surf-och-mms-53/allmaenna-apn-instaellningar-foer-data-och-mms-foer-vimla-2-0-8306 länk men ingenting funkar. Verkar vara många som har liknande problem. 

 

Jag har en Pixel 2. 

 

Saker jag testat:

 

  • Jag har återställt APN.
  • Jag har startat mobilen utan simkortet i.
  • Jag har kollat på APN inställningarna, och de borde vara samma enligt er guide (dock har ni ingen specifik guide för Pixel mobiler). 

4 svar

Användarnivå 5
Emblem +19

Skulle du kunna testa SIM-kortet i en annan telefon?

Användarnivå 5
Emblem +53

Hej @Tomas Linders,

Alla telefoner ska ha i princip samma inställningar, skillnaden är oftast vägen till själva inställningarna eller hur det ser ut i telefonen.

Pixeltelefonerna använder inget speciellt skin vad jag vet och använder sig utav Android One dvs. Android som Google själva vill att det ska vara och för dessa telefoner brukar våra generella inställningar fungera bäst.

Du ska ha en APN-profil för internet och en för MMS enligt nedan

Internet ska se ut såhär, de rader jag ej nämner ska lämnas blanka

Namn: Internet
APN: internet
MCC: 240
MNC: 06
Verifieringstyp (kan också heta autensieringstyp): PAP
APN-typ: default, supl
APN-protokoll: IPv4
APN-roamingprotokoll: IPv4
Om fälten nedan finns så fyll i:
MVNO-typ: IMSI
MVNO-värde: 24006

MMS ska se ut såhär, de rader jag ej nämner ska lämnas blanka

Namn: MMS
APN: mms
MMSC: http://mms.media
MCC: 240
MNC: 06
Verifieringstyp (kan också heta autensieringstyp): PAP
APN-typ: mms
APN-protokoll: IPv4
APN-roamingprotokoll: IPv4
Om fälten nedan finns så fyll i:
MVNO-typ: IMSI
MVNO-värde: 24006

Skulle det ändå inte fungera vill jag att du mailar bilder på dina inställningar till hej@vimla.se så får du vidare hjälp av en supportexpert.

Jag löste dem genom att ta bort hela APN förinställningen och skapa en på nytt. Gick inte bara att ändra utan verkar som att man måste skapa en helt ny APN och radera den gamla oavsett inställning.

Användarnivå 5
Emblem +53

@Tomas Linders härligt att du löste det!

Svara