Fråga

Leveransrapporter funkar inte som hos andra operatörer

  • 9 januari 2021
  • 1 svar
  • 145 visningar

Användarnivå 6

Hej,

När man skickar SMS till andra som har Vimla så får man leveransrapport som meddelar “Levererat” nästan omgående även om mottagaren har enheten avstängd.

Skickar man SMS till andra operatörer (med Vimla) och enheten är avstängd så får man leveransrapporten först när enheten slås på igen och tar emot meddelandet, precis som det ska vara.

 

Är det något fel hos Vimla eller har ni valt att göra på ett annat sätt än alla andra operatörer? Detta gör leveransrapporter för SMS helt värdelösa när man skickar SMS mellan Vimla-abonnemang. Det funkade precis som det skulle på Vimla 1.0.

 


Detta ämne är stängt för kommentarer

1 svar

Användarnivå 6

Vad jag vet så funkar det fortfarande inte som det ska. Det funkar om man skickar sms till andra operatörer men inte inom Vimla. Detta gör som sagt leveransrapporter helt meningslösa hos denna operatör när man skickar Vimla - Vimla (och möjligen när man skickar från annan operatör TILL Vimla men kan inte testa det just nu). Hade en situation här om veckan när jag verkligen hade behövt fungerande leveransrapporter. Nu blir de som sagt markerade som levererade omedelbart oavsett om mottagande enhet är på eller inte. Det verkar dock funka korrekt med mms. Jag vet att Vimla tidigare har hävdat att leveransrapporter bara meddelar att meddelandet har tagits emot av mottagande operatör och inte när det har levererats till enheten. Det har (är) dock Vimla varit helt unika med i så fall. Det är inte så det funkar hos samtliga andra leverantörer.