Klistrad tråd

Bra att veta om Vimla 2.0

  • 22 januari 2019
  • 10 svar
  • 4182 visningar

Användarnivå 5
Emblem +2
  • Head of Support & Community
  • 1511 svar

Hej! Här finns information om saker som inte fungerar som tänkt eller aktuella buggar på Vimla 2.0. Tanken med tråden är att vi ska sätta rätt förväntningar för dig som uppgraderar ditt simkort till Vimla 2.0 🙂


Detta ämne är stängt för kommentarer

10 svar

Användarnivå 5
Emblem +2

Bra saker att veta om Vimla 2.0:

- Vissa 2G-telefoner har inte stöd för att fungera med operatörer som startats efter att tillverkaren slutat uppdatera telefonens mjukvara. Vad vi sett är det 2G-telefoner äldre än 2013. Detta är inget unikt för Vimla utan telefonerna kommer inte kunna känna igen några nystartade operatörer.

- Leveransrapport för sms tillhandahålls ej på 2.0.


Aktuella buggar på Vimla 2.0:


Röstbrevlådan

- Röstbrevlådan har olika röster, men vi håller på att spela in nya meddelanden för att ge samma upplevelse i alla menyer.


Betaltjänster och utlandssamtal

- I vissa fall kan det vara problem med att slå av Utlands- och betalsamtal på mitt vimla / i appen. I fall du vill slå av den här tjänsten och den inte blir avmarkerad när du klickat ur den (alltså att den slås på igen) kontakta supporten så hjälper vi dig.
- SMS till betalnummer kan ibland inte läsas av utav mottagande part.


Övrigt

- APN ställs inte in automatiskt med äldre telefoner, samt vissa märken där tillverkarna inte tillämpar Googles APN-policy.

- iPhone ställer in APN-inställningarna automatiskt med versionen 12.1 och framåt.

För tillfället kommer det fungera att använda samma inställningar som för 1.0 ifall telefonen inte automatiskt lägger in de nya, korrekta inställningarna. Vi kommer under året att släppa en enklare lösning för att få in rätt inställningar i telefonen.

- Det går inte att vidarekoppla direkt ifrån telefonen. Att vidarekoppla alla samtal kan ställas in direkt i appen/mitt vimla. För att göra en vidarekoppling vid t.ex. upptaget kan man kontakta supporten så lägger vi in det. Vi jobbar på att göra så att man kan ställa in samtliga dessa alternativ som vanligt direkt i telefonen.


Filter

Bra saker att veta om Filter:

- För att stänga av Filter så måste det göras i appen, det räcker alltså inte att avinstallera appen. Självklart så kan även supporten hjälpa till med detta.


Aktuella buggar på Filter:

- Har man både Filter och röstbrevlådan aktiverad så hamnar inte samtalet i röstbrevlådan efter ringtiden.

- För iPhone 5S och iPhone SE så går det inte att aktivera filtret i appen.

Från och med 30/1-19 kan du använda ditt abonnemang för köp via Google Play och Appstore!

Tänk på att du behöver ha aktiverat utlands- och betalsamtal på ditt abonnemang för att det ska fungera.


Användarnivå 5

Från och med den 31/1 så kommer det fungera att använda samma internet-inställningar som för 1.0 (vimla.se/surf) ifall telefonen inte automatiskt lägger in de nya, korrekta inställningarna. Vi kommer under året att släppa en enklare lösning för att få in rätt inställningar i telefonen.

Emblem

Problemet med MMS på iPhone X visade sig vara att bilder större än 2MB inte skalades ner korrekt.
Det var alltså inte ett specifikt fel för iPhone X som vi trodde i början, utan berörde alla utgående MMS som var större än 2MB.

Det är löst sedan den 18/2

I början av veckan hade vi en driftstörning på vissa samtal på 2.0 där samtalen upplevdes som tysta. Detta ska nu vara löst.

Emblem

Följande problem är nu löst!

- Har man inte röstbrevlåda och avvisar ett samtal så fortsätter det ringa hos den som ringer upp. Samtalet läggs inte på.
Användarnivå 5

Tidigare problem med att parkera samtal / samtal väntar är nu löst.Användarnivå 5

Tidigare problem med att samtal bryts om man kommer till röstbrevlådan hos 3-kunder är nu löst.

Användarnivå 5
Emblem +28

Att man inte får SMS om missat samtal när telefonen varit avstängd/ utanför täckning/ flygplansläge är nu löst 16/12-19.

Användarnivå 6
Emblem +30

HD Voice / Samtal

För närvarande stöder vi inte samtal via HD Voice på 2.0 dock det kommer att utvecklas. Mer information om när funktionen kommer att utvecklas kommer att följer med tiden.