Uteblivna rabatter på augustibetalningen

  • 3 August 2021
  • 0 svar
  • 2822 visningar

Användarnivå 6
Emblem +54

Uppdateringar kommer här i tråden så fort jag vet något mer.

3/8-2021

08.45: Vi undersöker just nu ett fel som medfört att vissa fakturor för augusti saknar avdrag för tips, student samt 55+ rabatter. Vi har lokaliserat vilka användare detta berör och kommer att korrigera de saknade rabatterna. Vi beklagar verkligen och ser över grundorsaken.

11.00: Orsaken till felet är lokaliserat och vi ser över lösningar för de fakturor som ännu inte hunnit skickas ut. Även bekräftat att felet endast påverkar tipsrabatt, studentrabatt samt över 55+ rabatten.

11.37: Ser över om teknisk möjlighet finns att att korrigera beloppet på den redan utställda fakturan och skicka ut en ny. Om ej möjligt eller om fakturan redan är betald kommer det med största sannolikhet att bli avdraget i september.

12.17: Många inkommande supportärenden handlar om moms och varför det är moms på fakturan. Moms är alltid med på fakturan och anledningen till att fakturan är högre än vanligt denna månad är alltså inte på grund av moms utan på grund av att tipsrabatt, studentrabatt eller 55+ rabatt inte finns med.

14.26: Uppmanar alla att avvakta med att betala den felaktiga fakturan. Ett mail kommer inom några dagar med information om att fakturan uppdaterats och en länk till den uppdaterade fakturan med rätt belopp(samma OCR som den felaktiga). De som redan betalt den felaktiga fakturan kommer att få det korrigerat på septemberbetalningen.

Uppdatering 5/8: Nya fakturor har sakta men säkert börjat skickas ut. I och med att felet upptäcktes pausades även utskick av den första batchen felaktiga fakturor så att de övriga som skulle fått felaktiga fakturor får den rätta direkt. Därav kan fakturan dröja någon dag extra för vissa istället för att som vanligt komma under de 1-3 första dagarna i månaden.

Schemalagda betalningar och autogiron kommer automatiskt att uppdateras till rätt belopp och ett mail skickas ut som informerar om den uppdaterade dragningen som kommer att ske.

Uppdatering 6/8: Majoriteten av alla fakturor är nu korrigerade och ett mail som informerar om den uppdaterade fakturan har gått ut.


Detta ämne är stängt för kommentarer