Går det att stänga av välkomst-SMS:en?

  • 18 February 2020
  • 5 svar
  • 34 visningar

Jag passerar gränsen till Danmark varje dag och får sedan sim 2.0 ett "Välkommen till Danmark"-sms varje dag, och ett till när jag kommer hem igen. Detta var inget problem innan jag bytte sim, den förstod då att inte skicka för många meddelanden.5 svar

Användarnivå 6
Emblem +54

Hejsan @Martin-Bengtsson,

Jag förstår att det måste vara jobbigt att få dessa SMS men jag frågade precis tekniker och det går tyvärr inte att stänga av dessa.

Mvh Emil

@Emil_Vimla

Jag har precis samma erfarenhet som Martin, dessutom får man ett välkomst SMS varje kväll som man kommer hem!

Med det tidigare SIM kortet så var det så att när man passerat gränsen ett antal gånger så fick man inte längre de SMS, är det verkligen inget som man kan göra med SIM 2.0?


Många hälsningar,


Björn


Användarnivå 6
Emblem +54

Hej @Björn-Forkman,

I dagsläget finns det tyvärr inte något alternativ att stänga av dessa då det triggas automatiskt när du kommer till ett annat land. Jag vet inte om det är tekniskt möjligt att helt stänga av detta i bakomliggande system men då skulle ni troligen inte få SMS om ni skulle resa till något annat land på ex. semester och förlorar då informationen om priser etc. skulle dyra kostnader tillkomma i samband med detta har vi då inte gjort vår plikt att informera er om eventuella kostnader.

Men jag för önskemålet vidare om att kunna stänga av för enskilda länder så får vi se om det går i framatiden :)

Mvh Emil

Tack @Emil_Vimla, faktum kvarstår att dessa automatiska SMS hanterades annorlunda med de gamla sim-korten. Så visst ligger problemet i era system och går därmed att göra något åt.

Jag har löst det tillfälligt genom att blockera Vimla i SMS-appen (google messenger), så jag ser inga sms från er numera.

Jag får mängder av dessa sms när jag jobbar. Ganska onödigt när det ändå är samma taxa. 

Tycker ju att det borde gå att programmera in en funktion att det slutar skickas om man fått flera på kort tid. Det slutade efter ett tag förr när jag hade Comviq.

 

Svara