• Vimla_IC Allmänt

  Det kommer alltid finnas för/nackdelar med hur vi gör omröstningen. Hade vi exempelvis haft omröstningen på webben kan mail med länkar kanske inte öppnas av alla, en länk på hemsidan kanske inte syns tillräckligt tydligt bland övrigt innehåll osv.

  Vi har haft omröstningarna på olika kanaler genom åren och har märkt att facebook funkar bäst just nu. Det märks på engagemanget. Sedan väljer man såklart själv om man vill ha facebook eller inte :)

  Men bara för att vi idag har omröstningen på Facebook betyder inte det att det kommer vara så för alltid. Jag ser vad ni skriver och tackar för er feedback.

 • Vimla_IC Allmänt

  @borgus Vi exkluderar ingen, alla användare får vara med och rösta! :)
  Men eftersom omröstningen är på Facebook behöver man vara inloggad på ett Facebook-konto för att göra det.

 • Vimla_IC Allmänt

  Hej @S.L !

  Vi menar inte att exkludera någon när vi har omröstningen på Facebook. Tvärtom! Genom att ha den på Facebook blir omröstningen ännu mer tillgänglig än om vi länkat till en omröstning på webben.

  Även om inte alla användare aktivt röstar på Facebook så vill jag vara tydlig med att alla våra användare delar med sig till organisationerna. Det är som sagt bara hur många % av potten varje organisation ska få som det röstas om.

  Vad gäller support på Facebook så har Facebook PM alltid funnits, men inte varit den primära kanalen för support. Vi har dock märkt att många föredrar att få support via den vägen och har därför gjort FB-PM mer officiell :)

 • Vimla_IC Allmänt

  Hej @borgus !

  Omröstningen sker på vår Facebooksida så du behöver vara inloggad på Facebook för att lägga en röst.
  Det går tyvärr inte att rösta utan ett Facebook-konto.

  Både Kodcentrum och IT For Children gör väldigt viktiga arbeten som vi vill stötta tillsammans med er och båda organisationerna kommer också få ta del av potten. Det som omröstningen avgör är hur potten ska fördelas mellan de två organisationerna.

 • Vimla_IC Allmänt

  Hallå allihop!

  Nu är det dags för Vimlaval igen! Den här gången har vi tema Internet, som vi ju älskar. Men det är ju inte bara kul, det är viktigt också. Så den här gången kommer ni få fördela 100,000 kronor mellan två riktigt fina organisationer som jobbar med vikten av internet, och datorer, på två olika sätt.

  Först ut:IT For Children. En svensk organisation som ger barn och unga i Ghana fri tillgång till internet och utbildar dem i hur man använder en dator. Plötsligt har tusentals skolbarn tillgång till hela världen, en värld som vi kanske tar för givet, men likväl en värld som alla förtjänar att vara med i. Så tack IT For Children för er insats till en jämställd värld.

  Nummer två: Kodcentrum. Också en svensk organisation, men de jobbar innanför Sveriges gränser. Här inspirerar de barn och unga till digitalt skapande, lär de grunderna i hur man kodar och hur allt runt omkring oss är uppbyggt av kod. De lägger helt enkelt grunden för att barn ska ha lättare att förstå hur världen de växer upp i fungerar. Demokratiskt och mycket bra.

  Hoppas att ni är lika glada som vi över de här två fina organisationerna. Röstningen sker på Facebook.
  Precis här faktiskt.

  In och rösta!

  /Ida-Cecilia