• vattenkanna Idéer

  Min spontana tanke är att det ska vara en funktion främst för abonnemang som har stort överskott på samtal/meddelanden, som aldrig kommer användas upp. Då skulle kanske 5000 meddelanden eller 500 samtal kunna bytas mot 5 gb surf, eller nåt. Då blir det ju aldrig en massa småplottranden med byten, utan mer att man känner att man får något för den där potten som annars bara ligger och växer till ingen nytta.

  Kanske skulle man till och med kunna begränsa det till en gång om året - jag vet inte hur det är i er bransch, men många andra branscher har en månad då det ofta är lite mindre att göra (t.ex transportbranschen är mkt lugnare i januari jämfört med övriga månader - bortsett från semesterperioden då), då kanske kan skulle kunna erbjuda detta kanske som en manuell justering. Bara en tanke. Jag har ju ingen aning om hur många det är som sitter på mastodont-potter och kan tänkas vilja byta ut dem mot surf. Eller kanske omvänt, att någon vill byta oanvänd surf mot fler samtal.

 • vattenkanna Idéer

  Detta är en funktion vi skulle gilla i vår familj. Både jag och alla tre barnen har över 10.000 meddelanden och ett par hundra samtal i potten.... Men surfen går alltid åt.

 • vattenkanna Abonnemang

  Precis som jag skrev i mitt inlägg ovan så har jag 22 gb/månad redan (benämnt största abonnemanget vad gäller surf) så jag kan inte byta till någon högre datanivå även om du förklarar noga hur det fungerar. ;)

  Ibland (sällan) räcker det hela månaden, den här månaden tog det slut redan efter 10 dagar - eftersom jag av rent praktiska skäl följer föreläsningar (univ.studier) hemifrån (plus har fått dela med mig till barnen också) och mobilsurf är min enda möjlighet just nu. (vi väntar på fiber...)

 • vattenkanna Abonnemang

  Jag har största abonnemanget vad gäller surf, men ibland går det åt snabbt!

  Jag efterlyser möjlighet att köpa till större surfpotter än 1gb i taget! Jag vill slippa köpa mer surf hos Hallon när Vimlasurfen är slut!!

  Jag tror att Ni måste anpassa er till vad marknaden efterfrågar om kunderna ska vara kvar här. Och det är i många fall just möjlighet att surfa mycket!

 • vattenkanna Abonnemang

  Ja, du kan tipsa hur mycket du vill och få tipsrabatt för alla du värvar.

  @Kristina-Tomasson sa:

  Tack Michael!
  Så sista frågan: "Undrar också om jag kan tipsa honom även fast en annan har tipsat mej (och jag har redan då 10kr rabatt)?"

 • vattenkanna Betalning/Faktura

  Det går ju att ha automatisk dragning från bankkortet. Det funkar ju ungefär som autogiro.

  Just den automatiska dragningen var ett av skälen till att jag valde Vimla från början. (då var det den enda betalmetoden dessutom)

  Jag håller HELT med om att Klarna är skräp.

 • vattenkanna Abonnemang

  @JohnieD sa:

  Erbjudandet gäller alltså inte oss som redan har abonemang hos Vimla?

  Vi som redan har abonnemang kan uppgradera till mer surf

  Nya abonnemang till specialpris.

  OM jag fattat saken rätt...

 • vattenkanna Abonnemang

  Okej! ☺

  Då är det bara snålänningen 😜 i mig som tycker att det kunde varit någon skillnad även på detta största abonnemanget mellan barn/student/55+ och vanligt abonnemang.
  För det blir ju inte lika mycket extra för dessa kategorier... 😉

 • vattenkanna Abonnemang

  Uppskattas!!

  Men, det blir ju lite larvigt att behöva betala 45 kr/extra gb om man behöver ännu mer.

  Kommer ni införa större extra-surfpottor också? (ja, vi gör av med mycket surf i vårt hushåll....)

 • vattenkanna Betalning/Faktura

  Jag har inte fått något meddelande om att betalning misslyckats och det står "betalning pågår" på de två konton jag kollade.

  Antar att det bara är att avvakta då, eller? (ska kolla de två sista också - jag har tre abonnemang till barnen...)


  Hade, som sagt, varit trevligt om någon från Vimla kunde ge ett konkret svar på detta!

 • vattenkanna Abonnemang

  Exakt samma sak hände mig tidigare, jag har en tråd om det under buggar! https://forumet.vimla.se/topic/1639/bugg-dataåtgån...
  I efterhand kunde jag ju dessutom se här på mitt vimla, på min förbrukning det dygnet, att jag INTE hade gjort av med surfen...

  Dax att kolla upp detta kanske!!

 • vattenkanna Buggar

  Jag skriver detta för att ge Er möjlighet att försöka reda ut varför det blev fel för mig, så kanske det inte händer fler gånger!

  Den 21 december kl 08.33 köpte jag till 1 GB extra data. Surfade en liten stund via telefonen (typ facebook... ingen film eller nåt)och gick sedan och lade mig för att sova igen då jag var trött pga sjukdom.

  Klockan 11.06 samma förmiddag fick jag meddelande om att min surf tagit slut.

  Eftersom jag känner till min normala surfåtgång, så kändes detta HELT FEL, så jag kontaktade supporten via Chatten. Och där kunde han bara se att surfen gått åt men inte varför. Vi löste dock problemet för stunden, så just den biten kan vi lägga åt sidan.

  Nu när jag i efterhand tittar på min dataåtgång så har jag gjort av med 458,255 MB på hela dygnet, den 21/12. Dvs mindre än hälften av den GB jag köpt till.

  Det är alltså bevisligen så att jag har fått ett felaktigt meddelande om att min surf har tagit slut 2½ timme efter att jag köpt till den.

  Jag behöver inget svar på varför det blev så, saken är utredd via supporten som sagt. Men kanske är det lämpligt att titta på vad som hänt?

 • vattenkanna Abonnemang

  @Asawi

  det är ju därför jag ställer frågan, om det går att kombinera erbjudandet med tipsrabatten på något sätt.

  Det är ju ganska ointressant för mig att försöka få mina studentkamrater att nappa på julerbjudandet om jag själv inte har något att vinna på det. (ja, jag är smålänning :P )

 • vattenkanna Abonnemang

  @MikaelE

  Självklart - i normalfall.

  Men den leder inte till erbjudandet om två månader gratis abonnemang.

  https://vimla.se/bestall/student-jul-2016?freeCall... (verkar inte ha fått med hela långa länken - funkar nog ändå)

 • vattenkanna Abonnemang

  Jag är student och fick mejl om ett studenterbjudande.

  Kan jag på något sätt koppla det till min tipsrabatt, om jag tipsar mina studentvänner?

 • vattenkanna Teknisk Support

  @MikaelE

  Tack! Det var vad som saknades här också! Nu funkar barnens telefoner som de ska!

 • vattenkanna Teknisk Support

  Jag hakar på den här frågan med en liknande.

  Två av mina barn fick nya telefoner i julklapp, ingen av dem får igång någon surf på telefonen. Abonnemangen är gamla och fungerande och det finns gott om surf kvar i potten.

  Är det någon inställning på telefonen som kan behöva ändras?

  APN? Vad är det?

 • vattenkanna Idéer

  något kortare svar

  Jag personligen skulle uppskatta möjlighet att köpa till större surfmängder än 1 gb för 49 kr.

  Vi är just nu hänvisade till mobilsurf och precis som ovanstående sa, så blir det billigare för oss att köpa surf från Hallon, när vi gjort slut på det som ingår i våra abonnemang här.

 • vattenkanna Teknisk Support

  Vid två tillfällen i år har betalningarna - dragning från kort - strulat för mig i år.

  (ena gången hade mitt "e-kort" slutat gälla, vilket jag missat. andra gången var när ni plötsligt försökte dra pengar en lördag...)

  Om man nu bortser från hur meckigt det är att få till en korrekt betalning efter att första dragningsförsöket missats, så verkar det dessutom som att det på något sätt med automatik läggs in i systemet att abonnemanget ska pausas vid nästa månadsskifte.

  Jag har nämligen aldrig klickat på att abonnemangen ska pausas (det handlar om de abonnemang mina barn använder) men ändå har det vid alla dessa tillfällen blivit så. Barnen har fått sms att abonnemangen pausas från månadsskiftet.

   

  Är det en bugg nånstans som orsakar detta?

   

  För jo jag är 100%, till och med 1000% säker på att jag aldrig har klickat på pausa abonnemangen. Och, det har bara varit de abonnemang (alla) där betalningarna krånglat.

 • vattenkanna Abonnemang

  Min upplevelse är att det gått långsamt.