• Tommy Pettersson Teknisk Support

  Hej, jag undrar om appen till ert filter kan styra fler än ett telefonnummer då jag har en dual sim telefon.


  Jag undrar också vitsen med att sitta och göra en favoritlista över vilka som får ringa mig mig, som om jag var någon skurk. Jag är funktionshindrad och blir ofta uppringd från sjukvården från en massa olika telefonnummer som jag inte vet i förväg. Det är sällan jag blir uppringd av någon telefonförsäljare eller liknande. Skulle det inte bara vara enklare att blockera dessa nummer?

 • Tommy Pettersson Teknisk Support

  De lovar att sänka abonnemanget med några hundralappar om jag köper en ny telefon. Och jag får väl köpa en billig telefon att ha under tiden. Skickar nog min smartphone på lagning eftersom det ser ut att ha varit en kortslutning, skärmen är bränd vid volymknapparna. Jag är äldre och betalar kanske inte så mycket för abonnemanget men med min ringa inkomst blir det ändå en del. Jag ringer inte så mycket heller utan det viktigaste är att folk får tag på mig. Nu kan man vidarekoppla till annat nummer på hemsidan så jag får göra så så länge och hoppas att det fungerar.

 • Tommy Pettersson Teknisk Support

  Tack för informationen. Har talat med supporten och tydligen kommer alla abonnemang att flyttas upp till 2.0 med tiden. Antar att jag måste följa med i utvecklingen och skaffa nya telefoner. Jag har ännu inte haft någon smartphone som det inte har varit fel på medans andra telefoner bara går och går.

  Jag tycker nog att Vimlas 2.0 app hade varit bättre om man hade haft möjlighet att blockera telefonsamtal, som i sociala medier. Nu blir det som att ha hemligt telefonnummer och det är det ingen mening med om man behöver bli nådd av sjukvård och andra myndigheter som ofta ringer från dolda nummer. Supportens råd var då att ha funktionen avstängd men varför ska man då krångla med nya sim-kort. Jag är funktionshindrad och behöver ofta nås av vården och andra myndigheter. Men tydligen går det att vidarekoppla till ett annat nummer så jag får göra så så länge. Tack.

 • Tommy Pettersson Teknisk Support

  Jag har haft det nya sim-kortet en tid och tycker att filtreringen bara ställer till problem. Jag har inga samtal som jag vill blockera men däremot många jag vill släppa igenom som har problem. Vårdcentralen, tandläkaren för att nämna några.

  Nu har min telefon gått sönder och det kommer att ta ett tag att köpa en ny. Jag förde över sim-kortet i min gamla telefon, som inte är en smartphone, utan en gammal Motorola, men det fungerar inte. Jag skulle vilja ha ett nytt sim-kort som fungerar med min gamla telefon och utan det här Vimla 2.0 med filtrering. Är det möjligt?

 • Tommy Pettersson Betalning/Faktura

  Kanske. Men Bank-ID ska vara säkrare vid betalningar online. Samtidigt så har Klarna också haft säkerhetsproblem med sitt Bank-ID login så det är ytterligare skäl till att inte logga in hos dom.

 • Tommy Pettersson Betalning/Faktura

  Tydligen så har Klarna slutat att skicka ut fakturor och man ska logga in på deras hemsida med appar. Nu har jag dels ingen telefon där man kan använda appar, alltså ingen smartphone, och jag har inget mobilt Bank-id. Jag brukar föra över pengar från min bank och på så sätt betala fakturan men hur ska jag kunna betala något som jag inte får och inte kan logga in till för att få?

 • Tommy Pettersson Abonnemang

  Tack för svar. Jag har flera olika email-adresser så det är inget problem. Och ja, jag har redan läst tråden. Eftersom jag är 55+ så fyller jag i mitt personnummer, vilket är ok enligt tråden du nämner, klickar på den röda knappen "Gå Vidare". Då dyker ett meddelande i blått upp under och den röda knappen blir en animation som jag antar betyder "laddar" eller något sånt. Sen händer inget mer, sidan hakar upp sig.


  Jag behöver ett andra abonnemang och gärna ett litet eftersom jag inte behöver surf eller så många sms. Och jag har en telefon som ligger och väntar.

 • Tommy Pettersson Abonnemang

  Enligt uppgift i en annan tråd så kan man ha fler än ett abonnemang. Jag har nu försökt att beställa ett andra abonnemang i 3 dagar på er hemsida men det fungerar inte. Den röda animationen hakar upp sig och nästa sida laddas inte. Det är likadant i Firefox och Chrome. Hur ska jag gå vidare?

 • Tommy Pettersson Abonnemang

  Såg att man kan ha fler abonnemang om de är kopplade till olika emailadresser. Det är ok.


  Jag undrar om jag kan starta ett extra abonnemang som privatperson och sedan föra över det till en förening?


  Det är tänkt att bli ett slags nödnummer dit man kan ringa för att få hjälp. Föreningen är ännu inte formellt bildad så jag funderar på att starta abonnemanget ändå men som privatperson och sedan föra över det.