• Thursfield Teknisk Support

  @Ida_Vimla Låter bra! Ser fram emot båda men nog faktiskt mest RCS som jag är taggad att prova. Ser fram emot att se Vimla 2.0 utvecklas och utöka med fler funktioner! För mig har övergången till 2.0 som jag gjorde tidigt varit helt problemfri. Jag har två abonnemang bägge på 2.0 i olika telefoner (Nokia bägge). Dock ser man i forumet att många har bekymmer. Så kanske kan vara upplyftande att höra något positivt!

  @Ida_Vimla sa i [VoLTE och RCS](/post/25456):

  >

  @Thursfield och @SL


  Fel info av mig innan då jag missuppfattade hur det låg till. Volte som exempel jobbar vi med parraelt nu medan migreringen pågår till Vimla 2.0.

  Detta så det inte ska dröja extra 1-2 år efter migreringen är klar :)

 • Thursfield Teknisk Support

  Hej!


  Jag undar om det finns någon tidsram på när dessa fuktioner kommer aktiveras? Gillar er starkt och är otroligt nöjd, men jag saknar dessa funktioner och hoppas de kommer så snart så möjligt!

 • Thursfield Abonnemang

  @Alex_Vimla Absolut ingen fara. Det var dock precis det du misstänkte. Jag uppmärksammade redan 2016 att mitt konto sa att jag hade en obetalt faktura. Något som inte stämde. Kontaktade redan då chat supportern som tittade igenom och sa att det måste vara en bugg i systemet för de kollade igenom, jag hade ingen obetald. Vilket jag visst jag inte hade heller, men ville dubble kolla då mitt login sa det. Har dragit automatiskt från mitt kort hela tiden i alla år som kund. Så denna spärr måste legat på mitt personnummer hos er sedan dess. Lite komiskt faktiskt 😂

  @Thursfield Vad bra att det är löst, var väl kanske mer jag som var långsam på att svara här hehe.


  /Alex

 • Thursfield Abonnemang

  @Alex_Vimla Det är redan ordnat! Har redan det nya abonnemanget sedan ungefär en vecka :) Glömt uppdatera inlägget, sorry! 😅

  >

  @Thursfield Detta ska vi självklart ordna så att du kan beställa ett abonnemang.


  Då det verkar vara något som inte lirar med personnumret och våran sida så vore det guld om du kunde kontakta supporten så vi får felsöka vad det är som står i vägen för att du ska kunna beställa ett till abonnemang från oss.


  /Alex

 • Thursfield Abonnemang

  @Spotify


  Ja, skriver in en email som jag inte har använt på Vimla förut. Då jag bara har ett abonnemang. Jag vet inte om det kan ha med att göra att jag hade tryckt på en tipslänk? Hade min egen öppen och en från en vän. Han har samma förnamn som mig, så kanske var det att jag råkade skriva in uppgifterna på de från min egen tipslänk först? Men då tycker man att det borde fungera om man sen gör om det utan tipslänk alls, men det vill det inte heller.


  Dock så testade jag att bara skriva in mitt personnummer och trycka hämta adress. Så får jag detta meddelandet att det nekas av Vimla. Helt konfunderad nu.

 • Thursfield Abonnemang

  Hej! Varit kund hos Vimla i många ur nu. Beställde mig precis en ny telefon för löpning och tänkte jag skulle skaffa det billigaste abonnemanget till denna.

  Skriver in alla uppgifter och så, men när jag skriver in mitt personnummer så kommer det upp att min beställning nekas av Vimla och att jag måste kontakta supporten. Har någon annan råkat ut för detta?

  Jag här helt konfunderad till hur det kan vara så här. Är det för att jag redan har ett abonnemang? Jag har inga betalningsanmärkningar (iaf inte vad jag vet och om har jag absolut ingen aning var de skulle komma från. Aldrig missat en räkning eller ens fått en påminnelse). Men man blir nervös och lite uppskrämd när man ser något sådant här.

  Kan det vara ett tekniskt fel på server sidan just nu?


  Tack.

 • Thursfield Abonnemang

  Detta är något jag undrat över också. Rent spontant tror jag det kommer räknas mot datapotten. Hoppas iaf det snart kommer till Vimla då detta kan vara lösningen på problemet med att slippa använda många olika Messenger program för att hålla kontakten med vänner. @Fenton sa:

  @MikaelE
  Ja, men ingen av dem tar upp frågan med kostnad. Kommer RCS-meddelanden räknas som SMS?

 • Thursfield Betalning/Faktura

  Råkade också ut för detta.. blev lite chockad när sms:et om misslyckad betalning dök upp. Gick in och uppdaterade min betalinformation direkt. Såg inte förrän senare att Swedbank hade problem med sina mastercards.


  Dock är allt löst nu och betalningen gjord. 😊

 • Thursfield Betalning/Faktura

  @Viktor Det ser korrekt ut nu! Tack den snabba supporten! Det blev även rätt för min bror.

   

  Tackar och bockar för bonus gb !  :D

 • Thursfield Betalning/Faktura

  Märkte att det står att min nästa faktura som ska dras i december ligger på 250kr istället för 240kr. Såg under detaljer att bara 10kr är bort draget istället för de normala 20kr. Bägge mina tipsningar står som aktiva.

  Lade märkte till det efter att min bror undrade då han inte hade fått rabatten avdragen från min tips. Så istället för 190kr som han brukar ge är det 200kr på december fakturan.

  Något tillfälligt fel i systemet? Det är ju långt till dessa pengar ska dras men tyckte det var bäst att göra er uppmärksamma på problemet.

  Tack!

 • Thursfield Abonnemang

  Hej! 

   

  Man har på senaste tiden hört att det är lätt att sno en annan persons telefonnummer genom att bara gå in till en operatör typ Telia och uppge man behöver ett nytt simkort. Lite skrämande så lite koll det verkar finnas. 

   

  En vän som har Telia gick till en av deras butiker då han köpt en ny telefon och behövde en mindre simkort till sin nya telefon. De frågade inte ens efter ID eller något.. de ville bara ha hans telefonnummer. Man blir mörkrädd verkligen, säkerhet vad är det?

   

  Min fråga är dock hur fungerar detta på Vimla, jag vet allt hanteras online. Men om säg någon skickade ett email och frågade om ett nytt simkort till ett visst nummer, hur kollas detta upp att det är till rätt person?

   

  Tacksam för svar!

 • Thursfield Appar

  Då du nämnde att det inte fungerar med alla mobiler som stöder NFC och sa att det fungerade med Nexus 6P, så tänkte jag bidraga med att säga att det fungerar fint på LG G4 :)

 • Thursfield Appar

  @fryguy Helt underbart! Tack! Hade själv letat efter en sådan här app. I Japan använder jag en som gör samma sak som visar saldot och var och när man använt sitt kort och till vad och var man rest mellan. 

   

  Men hade inte lyckats finna en app för det här hemma. Har sedan tidigare förslagit det till Skånetrafiken att implementera i deras app, men de har ännu inte gjort. 

   

  Tack ännu en gång :)

 • Thursfield Teknisk Support

  @Viktor Vad skönt att höra! Var faktiskt i kontakt med supporten tidigare idag då jag trodde det kunde bero på att inga pengar hade dragits.  Men då jag ändå kunde ringa så var jag inte säker. 

   

  Men skönt att höra att pengarna nu äntligen då dragits, såg det på min internetbank också :) Var lite konfunderad innan idag när jag pratade med supporten och såg att inga pengar hade dragits trots notis i sms som man får varje månad om att det skulle dras från mitt kort. 

 • Thursfield Teknisk Support

  @Michael Då måste det vara något arbete som pågår på den mast jag normallt är uppkopplad på. Inte haft detta problem innan! Tack för informationen! Har märkt det rätt mycket i dagarna även när jag varit på tåget till Helsingborg, att nätet har hoppat upp och ner mellan allt från 4G+ till Edge. Antar det kan vara barnsjukdomar :)

 • Thursfield Teknisk Support

  @Michael Hej, hade redan provat att göra detta tidigare idag. DVS stänga av telefonen och låta den vara av ett tag, utan framgång. Denna gången fungerade det dock! Mitt nät hoppar mellan 4G och H dock. Kanske något problem med nätet hos Telenor sedan 4G+ aktiverades?

 • Thursfield Teknisk Support

  Hej! Sedan nu imorse har jag inte haft någon mobildata alls på min telefon. 4G loggan är helt borta och jag har bara internet när jag är uppkopplad via mitt Wifi hemma. Något problem med nätet just nu? Bor nere i Skåne, utanför Helsingborg.

 • Thursfield Idéer

  Då jag anser att priset för data utomlands som det är nu är för dyrt, brukar jag köpa lokalt sim kort när jag reser. Lite synd för familj och vänner kan bara nå en via tjänster som Facebook och liknande.

  Blir ett japansk sim kort även detta året. Hade gärna sett en möjlighet att köpa en utlands data pott vid resa.

 • Thursfield Abonnemang

  Konstigt!

   

  Lade själv min order den 10/2 fick mitt sim-kort bara 2 dagar senare. Posten fungerar ju lite som de vill ibland.. Så problemet kan likväl ligga där.

   

  Men jag tror det kommer få en snabb lösning nu när du har upplyst dem om problemet :)

 • Thursfield Allmänt

  Jag håller helt och hållet med din kommentar om att folk mest troligt inte väljer Vimla för forumet eller supporten, @@Michael .

   

  För min egen del som ny medlem var detta dock en av anledningarna jag valde just Vimla, för gemene man tror jag dock inte detta är något man tar med i beräknigen.

   

  Valet faller nog i de flesta fall på priset och hur stor mängd data man får, tyvärr.

   

  Själv gick jag från ett gammal Telenor abonnemang med Frisurf, dock bara 3G hastighet. Kan kanske verka konstigt men jag ville prova på 4G hastighet i min Nexus 5 telefon. Forumet och möjligheten att påverkade avsaknaden av bidningstid och uppsägningstid var de som fick mig personligen att byta. 

   

   Men det ska bli kul att följa och se vad utfallet av Tele2's utspel blir på marknaden i helhet.