• terminator Allmänt

  @Niclas Jag kan bara hålla med. Jag har på grund av Arlas reklam som du länkade helt slutat köpa deras sortiment till mig och familjen.

   

  Vimla har tyvärr börjat gå lite på samma linje när det gäller donationer till olika organisationer, främst RFSL. Går så mycket som en enda krona dit kommer jag säga upp mitt och familjemedlemarnas abonnemang hos både Vimla och Telenor. Det är en principsak, jag vill inte bidra till en organisation som utesluter mig på grund av min politiska tilhörighet. Jag anser då att Vimla, indirekt, stödjer deras åsikter. Vimla skall vara en mobiloperatör, inte ett bolag som förlänger politikers åsikter.

 • terminator Teknisk Support

  Jag kom på ett smart sätt att testa handover för er som fortfarande är intresserade:

   

  Ring upp ett samtal via mobilen och se till att samtalet går över 3G. Stoppa sedan in telefonen i microvågsugnen och stäng luckan. Eftersom micron använder 2.4 GHz och ligger tillräckligt nära Telenors 2.1 GHz kommer micron agera som en faradays cage och blockera 3G-signalen, medans GSM på 900 MHz kommer gå igenom. Om samtalet bryts så fungerar handover inte.

   

  Observera att micron absolut inte skall startas, då exploderar troligen telefonen på grund av spänningen som skapas i kretsarna. Jag rekommenderar att ni drar ur strömmen helt till micron innan ni stoppar in telefonen för att vara på den säkra sidan. Detta fungerar även med Tele2 men inte med Telia eller Tre eftersom de kör 3G på 900 MHz också.