• terminaln00b Abonnemang

  Det är egentligen en kombination av hur sajten såg ut tidigare (all info visades på en gång och var därför tvungen att hämtas så) och ett system som jag själv inte har någon inblick i hur det är byggt och fungerar.

   

  Vi ser till att informera dig så fort vi vet exakt vilken väg API:et tar.

   

  MVH

   

  /Johan

 • terminaln00b Abonnemang

  @Michael och @mlo skulle det förstås vara :)

 • terminaln00b Abonnemang

  Hej Michael!

   

  Problemet är att den nuvarande slöheten varken ligger i nätverks- eller filsystems-io och den påverkas marginellt av att kasta mer serverprestanda på problemet. Istället är det själva arkitekturen i en del av backenden som är flaskhalsen. Den POC som vi har slängt ihop och som kommer att ligga till grund för det kommande API:et har som sagt svarstider på 300-500ms istf. som med nuvarande aktitektur 30-90s (och ibland värre). Denna hastighetsökning kommer av att vi kringgår en del av komplexiteten i backenden. Denna POC går dessutom att optimera i flera steg, både vad gäller mängden anrop/överförd data och mha cachening. Jag skulle inte bli förvånad om vi kan få ner ocacheade anrop till 100ms. Cacheade svar kommer givetvis att gå ännu snabbare.

   

  Vi jobbar på att så snabbt som möjligt kunna färdigställa och produktionssätta en BETA av API:et med begränsad funktionalitet (typ logga in och se trafikdata) för att sedan kunna iterera fram övrig funktionalitet snarast möjligt.

   

  /Johan

  Iteam