• svenerikols Genomförda Idéer

  @@Daniel

  Du kan väl använda dig av GSM koder istället för #61 och #62

 • svenerikols Genomförda Idéer

  Meddelanden (skriva/läsa) saknas i forumet på "datorversionen", hittar åtminståne inte den. Finns fortfarande i mobil versionen.

 • svenerikols Allmänt

  Men står det inte fel i 60/60 rutan tolkas som man har 60 sms o 60 mms, eller har ni ändrat?

 • svenerikols Allmänt

  Där står
  60 samtal
  60 sms
  60 mms
  1GB data

  Vilken jag tolkar som 60sms + 60mms

 • svenerikols Allmänt

  skv-20150829.png

   

  Nu är datum bestämt!

  Det blir lördagen 2015-08-29 som vi i skrivande stund är några Vimla medlemmar som träffas och tar en tur över sundet.

   

  Det blir två hålltider, för de morgonpigga träffas vi från klockan 10.00 på ett café ca hundra meter från Knutpunkten ( Helsingborg C) och sedan nästa hålltid blir 11.30 vid Sundsbussarna (som går på vatten) då vi tar en tur till Helsingør.

   

  Mera information senare! Ge gärna en indikation på intresse för det ena eller båda arrangemangen.

   

  Stort tack till @stacheman som bistod vid dagens rekonosering i Helsingborg!

   

   

 • svenerikols Arkivet

  @@Petter

  Det känns riktigt ok! Försök hålla det enkelt även om det är flexibelt.

 • svenerikols Arkivet

  I mejlet vi fick angående Vimla meeting så står det att "Extra surfen" kommer att höjas från 30kr ( som var ett temporärt pris) till 45kr den 1:e juni. Troligen är det så nu att man behåller möjligheten att köpa extra surf. 

 • svenerikols Allmänt

  Godmorgon!

  När jag kontrollerade gårdagens dragning såg jag att jag hade lite konstiga siffror på några av mina abonnemang. Jag upptäckte att det var "Utlands SMS" och polletten föll snabbt ner, det var verifiering för inloggning antingen hos Apple, FaceBook eller något annat ställe.

   

  MEN, samtidigt så har jag inte släppt lös det där med utlandssamtal och betalsamtal inne på "Mitt VImla", så egentligen skulle jag ju inte få sådna poster på mitt abonnemang. Kommer visserligen ihåg att det stod någonstans vid inloggningen (tror det var Apple) att "Kostnad kan tillkomma"

   

  Med lite eftertanke tycker jag att det skall fungera som det gör, annars blir det kanske lätt problem o irritation att "Vimla inte fungerar" när man lägger upp sina tvåstegs verifieringar, men det är är ju också lite överraskande att få extra kostnader på sitt konto.

   

  För mig är det inget problem med detta, men vill just bara informera er andra. Kanske ett förtydligande på Vimlas sida "Så funkar det"?

   

   

 • svenerikols Arkivet

  Screen Shot 2014-11-14 at 20.51.50.png

   

  "Tillsammans" står som en mening, har för mig att läraren sa att en mening måste bestå av mer än ett ord.

   

  Screen Shot 2014-11-14 at 20.55.07.png

   

  "för inte det"?  Skall väl vara "gör"

   

  Generellt, var försiktig med att använda utropstecken, uppfattas gärna som om någon skriker. Själv jobbar jag på ett större rikstäckande företag där man enligt skrivregler inte bör använda utropstecken i e-mejl med undantag från hälsningsfrasen. Använd fet eller kursiv för att markera viktig text.

   

   

 • svenerikols Arkivet

  Registrerade just ett nytt abonnemang och försökte använda mig av två mejl-adresser som tidiagre varit knutna till abonnemang hos Vimla. Dock har jag ju bytt ut dessa mot andra adresser.

   

  Nu när jag skulle beställa nytt abonnemang godkändes inte dessa två tidigare använda adresserna.

   

  Om man byter sin mejl-adress på sitt konto bör väl dessa raderas från ert system eller åtminstone anyo kunna godkännas. Är även ( men lite osäker) att jag fick mejl från Vimla till en adress som var utbytt, men jag får nu mina mejl till rätt adress.

 • svenerikols Abonnemang

  Kollade ett par av mina abonnemang. Det är en grön blaffa i toppen på Mitt Vimla att mina abonnemang kommer att avslutas vid månadsskiftet.

   

  Tydligen tålde ni inte kritiken av Klarna möget och helt sonika avslutar mina abonnemang utan att meddela mig. Som tur var gick jag in och kollade mina abonnemang på Mitt Vimla. 

   

  Tackar för denna tiden!

 • svenerikols Allmänt

  Ni har ju redan en leverantör av tryck på kläder. Har de inte ett större sortiment med jackor eller andra trevligheter? Om så är fallet skicka en länk så man kan kolla runt lite-

 • svenerikols Allmänt

  @Petter Menar du de från den där staden man stavar U me Å. De stavar illa där, men Äpplet var fint, där var mycket att sysselsätta sig med om lördagskvällarna.

 • svenerikols Allmänt

  Det står ju Telenor i mejlet, men kan ju vara Vimla. Jag har också svarat, men de bara fortsätter skicka mejl efter mejl. Börja bli less på dem nu, verkligen.

 • svenerikols Allmänt

  Då kan ju Skype vara ett alternativ med några kronor laddade, så kan du skicka sms om det är lite av ett nödläge, dock behövs det ju lite surf på kontot. Själv anväder jag Voca med en hundring laddad men det är för samtalen och samtidigt ser det ut som om jag ringer från mitt vanliga nummer.

 • svenerikols Allmänt

  Jag testade men inline CSS för ett tag sedan, fältet accepterar inte CSS bara HTML

 • svenerikols Abonnemang

  "Varför dras inte betalningen ....", Ja det undrar jag också, hade varit bättre att drgningen skett den 1:e varja månad. Jag har ett kort som jag bara använder till "internet" och har sällan pengar på det, bara just när jag skall handla.

 • svenerikols Arkivet

  Nej det är inte mobilversionen ... Det är den som kallas "Fullständig version". Det blir den automatiskt på iPaden. Det funkar inte heller i mobilen om jag använder "Fullständig Version"

 • svenerikols Arkivet

  Skulle sitta fint! jag vet ju inte vad ett sim kostar, skulle se fint ut om Vimla helt enkelt skickade ut 2 st sim när man beställer abonnemanget. Kanske det ena då märkt "Endast surf" eller något sådant. 

 • svenerikols Allmänt

  Ibland vill man kanske ta emot inkommande samtal i en annan telefon, mobil eller i fastnätet. Denna vidarekoppling genomförs omedelbart utan att det ringer i telefonen och om telefonen är avstängd eller på.

   

   

  Via Inställningar.

  På iPhone kan man göra medflyttning/vidarekoppling till annat nummer via Inställningar - Telefon - Vidarekoppling.

   

  På Android telefoner (kan vara lite olika) via Inställningar - Ring - Vidarekoppla samtal.

   

   

  GSM koder

  Ett annat alternativ är att använda GSM-koder för att göra medflyttning / vidarekopplingen.

   

  **21*nummer# (+ lur)

  nummer = valfritt mobilnummer eller fastnätnummer som man vill koppla sina inkommande mobila samtal till. Observera att SMS vidarekopplas ej.

   

  För att ta bort medflyttningen knappar man in ##21# (+ lur).

   

  Använd telefonboken och lägg in vidarekopplingarna så är de snabba och enkla att använda.

   

  -------------------------------------------------

  Här kan du läsa mera om att koppla in och ur telefonsvararen / mobilsvar https://forumet.vimla.se/t5/Allmänt/Koppla-ur-in-telefonsvarare/m-p/320