• Sven Blogg

  Vimla är bra och trevligt på många sätt men information är Vimla faktiskt världssämst på tyvärr.

  Jag har flera gånger försökt övertyga bl.a. @Petter och @Viktor_Vimla om vikten av att informera på ett strukturerat och genomtänkt sätt. Som det är nu verkar det inte finnas någon på Vimla som känner ansvar för informationen mot medlemmarna. Resultatet blir att forumet svämmar över av frågor som sprids över hela forumet. Ett problem som säkert hade minskat med lite välstrukturerad och lätt åtkomlig info.

  Vimla har ingen genomtänkt plan för kommunikation gentemot medlemmarna. Info-inlägg sprids över hela forumet i olika areor där vederbörande postare känner för det. Ibland i ett icke-klistrat inlägg under Allmänt, ibland på den s.k. Bloggen. Div. info postas också på andra ställen efter påtryckningar, det kan vara andra forum t.ex. Swedroid.

  Detta knapphändiga och mycket glesa info-flöde gör det mycket svårt för medlemmarna att veta vad som gäller. Det borde finnas en area i detta forum som heter något i stil med "Info från Vimla" där ALL info samlas. Det skulle göra det så mycket lättare för medlemmarna och säkert minska supportbördan en hel del för Vimla.

  Sedan är det ju ett anständighetskrav att har man satt igång ett projekt och förespeglat vissa tidsramar så informerar man ifall det blir ändring av planerna. Man tiger inte bara månadsvis medan ryktena sprider sig bland medlemmarna och vilsenheten och desinformationen breder ut sig. Information är VIKTIGT! Även info om att saker blir fördröjda och varför är VIKTIGT. I alla fall om man vill åstadkomma ett förtroende bland medlemmarna. Och Vimla vill ju ge sken av att vara "en juste operatör", då är bra info grundläggande!

  Förslag till Vimla: Tillsätt en informationsansvarig som får till uppgift att samla och se över informationen till medlemmarna. Denna person bör också vara ansvarig för att informationen om de olika pågående projekten uppdateras och när så behövs stöta på andra medarbetare på Vimla för att uppdatera status i projekten.

 • Sven Allmänt

  Re: [Vimla: Helt rätt](Tre! Bättre sent än aldrig!)

  Rätt ska vara rätt och när Vimla gör något bra ska det också uppmärksammas tycker jag! I tråden ovan nämner @Petter för fyra månader sedan att Vimla ska förbättra sin närvaro i forumet och att ett team har utsetts för att ha hand om detta.

  Med facit i hand så får jag säga att detta team bestående av @Isabelle_vimla , @Alex_Vimla och @Ida_Vimla tagit sig an uppgiften och sköter den på ett utmärkt sätt! Vimla har idag en långt mycket bättre närvaro i forumet och det känns riktigt positivt tycker jag!

  Så jag får erkänna att Vimla lyckats förbättra sig mycket på denna viktiga punkt!
  Och ett stort tack till @Isabelle_vimla , @Alex_Vimla och @Ida_Vimla för ert idoga arbete med att svara i forumet! 👍

 • Sven Allmänt

  @Alex_Vimla

  Som jag skrev så har Vimla haft nästan sex år på sig att finna formerna. Jag räknade fel på ett år förut men visst var det 2014 Vimla startade? Det har alltså funnits gott om tid att få till en fungerande verksamhet i alla avseenden. Och kunderna förväntar sig att Vimla någon gång "växer upp" och fungerar som andra företag. De första 2-3 åren kunde vi förlåta ifall Vimla kändes lite ovana och amatörmässiga. Men nu efter snart sex år har Vimla fortfarande inte fått styr på verksamheten.

  När såg du Halebop, Hallon eller Comviq stänga sin kundservice flera veckor och skylla på att de har många ärenden och en stor backlogg? Vimla behöver lyfta blicken och förstå att på en marknad mäts man mot konkurrenterna och man kan inte bara ägna sig åt navelskåderi och tycka synd om sig själv för att man har många supportärenden.

  Som företag får man lära sig att hantera sin verksamhet och dimensionera resurser efter behoven. Gör man inte kunderna nöjda så vänder sig kunderna snart någon annan stans. Vimla har haft en ovanligt lång period av goodwill för att vi gillade er i början och tyckte att ni gjorde rätt då. Vi kunde förlåta lite valpighet och er ovana klumpighet för vi kände att Vimla menade väl och ville en bra sak. Vi gillade community-andan där vi kunder fick vara med och tycka och kanske påverka era produkter och utbud. Vi gillade och supportade och tänkte att en dag får Vimla nog ordning på skutan.

  Men åren gick och Vimla lyckades aldrig styra upp rutiner och få till en smidigt fungerande verksamhet. Vimla lyckades heller aldrig leverera på alla de löften man gett kunderna om förbättringar och förändringar av tjänsterna. Det blev aldrig något av extra-SIM, att kunna ha flera ab på samma inloggning eller att Mitt Vimla skulle fungera med snabb inloggning och snabb uppdatering.

  Istället började Vimla utveckla saker vi kunder aldrig frågat efter, en ny plattform, Vimla 2.0, Vimla Filter. Detta verkade prioriteras mycket högre än att uppfylla de gamla löftena till kunderna och till communityn. Nya produkter som vi kunder ser väldigt liten nytta med och som hittills bara inneburit att saker fungerar sämre än de gjorde innan!

  Nu har vi den situationen att Vimla som hade en bra, stabil och felfritt fungerande produkt, Vimla 1.0. Istället lägger allt krut på att pracka på kunderna en ofärdig, otestad och dåligt fungerande produkt, Vimla 2.0. Hallå, tror ni inte att vi fattar att Vimla 2.0 är sämre? Tror ni inte vi märker alla driftavbrott och funktionella fel i den nya plattformen? Rätt vad det är fungerar inte data, eller det går inte att ringa, SMS kommer inte fram, gamla tjänster fungerar inte o.s.v. i all oändlighet.

  Inte konstigt att kunderna fyller er inkorg med frågor och klagomål i en aldrig sinande ström. Men vet du vad? Det är faktiskt Vimlas eget fel att det blivit på det viset. En annan sak man måste lära sig i företagsvärlden är nämligen att kunna planera. Och det har Vimla aldrig lärt sig. Alla förstår (utom Vimla) att om man börjar massflytta kunder till en ofärdig plattform och dessutom samtidigt sätter igång en stor omläggning av betalrutinerna som orsakar att folk får betalningspåminnelser och krav fast de inte gjort något fel så kommer kunderna att höra av sig. Många kommer att höra av sig. Och de kommer att vara missnöjda. Ni kanske borde planerat för det?

  Resultatet vi ser nu med en totalt nerlastad support som går på knäna och helt oacceptabla svarstider på kundärenden beror alltså på orsaker som Vimla själv är helt ansvariga för. Hade ni hållt fast vid en stabil och bra fungerande produkt och lagt krutet på att finslipa och förbättra era tjänster som ni lovade i början så hade ni förmodligen kunnat sitta och rulla tummarna på supporten nu istället för att drunkna i ett hav av klagomål.

  Vi tycker inte synd om er. Ja, lite blöder ju mitt hjärta just för er stackars medarbetare på supporten som tvingas försöka hantera denna olyckliga situation. Men i stort, om vi ser er som representanter för Vimla, så har ni er själva att skylla! Dålig planering, bristande rutiner, oförmåga att allokera resurser är vad som skapat dagens situation på Vimla. Ni har helt enkelt inte lärt er vad som behövs för att kunna driva ett företag.

  Och nu är kundernas sympati slut. Vimla dalar i alla mätverktyg på nätet. Ryktet sprids i forumen. Vimla har långsamt men säkert etablerat sig själv som en andra klassens operatör, en som visserligen fortfarande är billig men där man aldrig riktigt kan lita på att tjänsterna kommer att fungera när man behöver dem. En operatör där man helst bör bära med sig ett SIM-kort från en "riktig" operatör att ha i beredskap när Vimlas teknik strular.

  För erkänn att tekniken strular! Och då talar jag inte bara om Vimla 2.0 och alla dess brister. Mitt Vimla och appen har heller aldrig fungerat ordentligt. Fortfarande går det långsamt att logga in, ibland går det inte alls. Fortfarande visar uppgifterna på Mitt Vimla fel runt månadsskiftena. Och sen har vi detta forum som skrikit på hjälp i många år utan att Vimla gjort något åt saken. Även här har vi bristande funktionalitet och strul. Och en fruktansvärd oordning så att det nästan inte går att hitta någonting. Och Vimla har aldrig lyft ett finger för att ordna upp i forumet och avhjälpa de funktionalitetsbrister som alla är överens om.

  Nu kanske det låter som att jag sågar Vimla jäms med fotknölarna? Ja, det är just vad jag gör! Vimla har på snart sex år som operatör inte lyckats få bra ordning på en enda sak vad jag kan se. Det är många löften och vackra visioner men när det kommer till kritan så görs inget, eller väldigt lite, eller helt fel saker. Kunderna upplever strul och problem och Vimlas svar är alltid att det är bara en liten störning "just nu" eller bara ett litet problem "just nu".

  Ljug oss inte upp i ansiktet! Erkänn att Vimla har stora problem! Innan ni själva har insett det så finns det ingen väg till förbättring för Vimla och inget hopp för oss Vimlas kunder!

  Vi hoppas fortfarande att Vimla ska hitta tillbaka till community-andan och börja lyssna på sina kunder, för det var en bra sak! Som det är nu skäms man ju för att man har rekommenderat vänner och bekanta att skaffa Vimla. Men på den tiden jag gjorde det så hade Vimla en bra tjänst och en bra service. Nu har Vimla en dålig tjänst och en usel service! Jag har för länge sedan slutat att rekommendera Vimla. Som du märkt så t.o.m. avråder jag folk från att välja Vimla p.g.a. alla de problem som drabbar Vimlas kunder och som Vimla själv ställt till med. Jag vill ju inte att mina vänner och bekanta ska få problem med sina mobilabonnemang.

  Men i mitt hjärta hoppas jag fortfarande att Vimla en gång ska kunna hitta tillbaka till sina rötter och bli den där lyhörda operatören med ambitionen att lyssna på sina kunder. Men det kanske bara är en utopi?


 • Sven Abonnemang

  @Tomislav-Turkijevic

  Att kunna ha mer än ett abonnemang på samma inloggning är ett gammalt önskemål från Vimlas kunder. Det ligger i utvecklingskön och kommer kanske bli verklighet någon gång efter att nya plattformen är klar och att bytet av betalpartner är klart. Vimla ger ingen mer exakt tidplan än så.

 • Sven Allmänt

  Jag lämnar nu Vimla efter att ha varit kund i nästan fem år. Jag har mer än 50 tipsrabatter och därför har mitt abonnemang varit gratis under så gott som hela denna tid. Med all sannolikhet skulle jag kunna fortsätta att vara kund hos Vimla helt gratis i flera år till.

  Men nu kastar jag alltså bort allt detta och byter till en annan operatör! Varför då?

  Jag kan helt enkelt inte längre lita på Vimlas sätt att sköta tekniken eller Vimlas kundservice. Jag vågar inte ta risken att låta mitt nummer ligga kvar hos Vimla.

  Jag ser dagligen i detta forum hur ett stort antal kunder upplever problem med sitt Vimla abonnemang. Jag ser också hur pinsamt lite Vimla engagerar sig för att försöka hjälpa dessa kunder. Av alla kunder som postar sina problem här i forumet så verkar bara c:a en femtedel få svar och hjälp från Vimla. Övriga kunder med problem lämnar Vimla åt sitt öde.

  Ända sedan Vimla 2.0 lanserades för ett och ett halvt år sedan har rapporter strömmat in forumet om problem och begränsningar i produkten. Vimla har under hela denna tid inte visat något större intresse för att rätta till problemen. Samma fel påtalas om och om igen i månader eller t.o.m. år. Likväl kvarstår problemen och Vimla verkar inte ha något intresse av att ta tag i det hela.

  Tendensen för Vimla under de senaste åren har tvärr varit stadigt nedåtgående. De tekniska problemen ökar hela tiden. Det missas mer och mer med porteringar och nummerflyttar. Tjänsterna drabbas av ständigt nya problem. Supporten blir mer och mer otillgänglig. Det har i praktiken varit näst intill omöjligt att komma fram på Vimlas chatt under det senaste året. Under samma period har svarstiden på mail också varit helt oacceptabel. Ändå gör Vimla inget åt detta eller ens visar en vilja att inse problemen.

  Jag kan inte stanna kvar och låta mitt nummer bli överflyttat till den undermåliga teknikplattform som Vimla 2.0 är och jag kan heller inte ta risken att få problem och sedan hamna i en situation där jag inte får kontakt med Vimla supporten. Jag ser så många andra kunder som inte får hjälp från Vimla när de behöver. Jag vill inte hamna i en liknande situation.

  Det som först fick mig intresserad av Vimla var community-profilen som präglade Vimla från start. En operatör där jag som kund kunde vara med och påverka. Och få kommunicera direkt med beslutsfattarna på Vimla. Det var en fin tid och det kändes mycket positivt. Tyvärr har Vimlas community-profil idag reducerats till en läpparnas bekännelse som inte längre fyller någon verklig funktion. Dagens Vimla lyssnar inte på kunderna och det var åratal sedan någon beslutsfattare på Vimla syntes till här i forumet.

  Vimlas forum har reducerats till en ren supportkanal där några personer från Vimla lite planlöst hjälper en mindre del av kunderna med rena abonnemangsproblem. Men de större diskussionerna om Vimlas produkter, arbetssätt eller framtida planer förbigås med total tystnad av Vimla personalen. Communityn är död och Vimlas enda fokus tycks vara att driva igenom Vimla 2.0 till varje pris.

  Jag vill inte längre vara en del av detta. Jag vill ha en teleoperatör jag kan lita på och med en support som fungerar. Inte en massa svammel och tomma löften som aldrig infrias som varit fallet från Vimlas sida under de senaste tre åren. Och jag vill inte ha en kundtjänst som leker kurragömma med kunderna och gömmer undan chatten.

  Tack för mig Vimla! Det har varit en omskakande resa som i början bjöd på en del positivt men på senare år bara skänkt mig irritation och oro. Nu ska det bli skönt att lämna er.

 • Sven Vimla 2.0

  Till slut har sanningen bakom Vimla 2.0 kommit fram!

  Den korta versionen:

  Telenor har tillsammans med Cisco tagit fram ett nytt molnbaserat telenät och Vimlas betalande kunder som har Vimla 2.0 låter man bli de första försökskaninerna för att testa det nya nätet!

  Den långa versionen:

  Telenor har tillsammans med Cisco bildat bolaget Working Group Two eller WG2. WG2 har tagit fram en helt ny typ av infrastruktur för telenät. Istället för att bygga upp nätet med traditionella telefoninoder inköpta från leverantörer som Ericsson eller Huawei har WG2 försökt realisera ett telenät med alla dess funktioner i mjukvara som sedan exekveras i "molnet". Man vill försöka efterlikna hur bjässar som t.ex. Facebook realiserar sina tjänster i molnet. Målet är att skapa en produkt, ett "molnbaserat telenät" som sedan kan sälja sina tjänster till befintliga teleoperatörer eller bolag som vill starta nya teleoperatörer.

  För att kunna sälja tjänsten måste den naturligtvis ha provats hos en operatör så att WG2 har ett användarcase att visa upp för hugade spekulanter. Den operatör som utvalts till att bli allra första försökskanin i det nya nätet är Vimla. Eftersom Telenor äger Vimla så var valet enkelt för Telenor. Man kunde låta sin egen operatör testa nätet utan att riskera att ev. problem fläckar ner Telenor namnet.

  Så alla konstiga problem vi ser med Vimla 2.0 beror alltså på att Vimla 2.0 körs i en helt ny typ av nät som aldrig tidigare har provats med betalande kunder! Inte konstigt att det uppstår nya problem och att funktioner saknas. Man förstår också att Vimlas support har svårt att klara ut problemen då det inte är Vimla som sköter nätet utan alla problem förmodligen får slussas vidare till WG2 för åtgärd.

  Vimla som utger sig för att ha en communityvänlig profil borde ha informerat sina kunder om vad som pågår istället för att låta detta ske i tyshet! Allt förtroende för Vimla såväl som för Telenor har blivit allvarligt skadat av det sätt Vimlas kunder behandlats på! Deltagande i experimentet borde ha varit frivilligt och det hade varit lämpligt att låta de som vill delta i experimentet få göra detta för ett lägre månadspris. Att öppet redovisa att det är ett experiment och att problem kan uppstå istället för att dölja experimentet under marknadsfloskler om "nya smarta funktioner".

  Jag tycker det är förkastligt att inte Vimla och Telenor öppet redovisar vad som pågår utan att man i tysthet kastar in Vimlas betalande kunder i ett jättelikt experiment! Ett experiment som man på förhand måste veta kommer att få problem eftersom nätet aldrig tidigare har testats på allvar. Detta tyder på en mycket tveksam moral från Telenors sida och får mig att känna att jag antagligen aldrig igen vill bli kund hos ett Telenor företag!


  Här nedan följer några länkar som ger information om vad som pågår:

  https://www.telenor.com/media/press-release/workin...

  https://wgtwo.com/

  https://www.reuters.com/article/us-telecoms-mobile...

  https://newsroom.cisco.com/press-release-content?t...

 • Sven Allmänt

  Jag har också noterat att det är flera nya personer från Vimla som har börjat svara i forumet och det tycker jag är positivt!

  Jag vill hälsa er välkomna och säga att jag tycker ni startat er närvaro i forumet på ett kanonfint sätt! Keep up the good work! 👍

 • Sven Vimla 2.0

  Som @borgus är inne på handlar det hela också väldigt mycket om Vimlas förtroendekapital när man ska bedöma ifall Vimla är ett bra alternativ för mig som kund.

  Jag hade nog kunnat köpa en och annan teknisk miss i tjänsterna om jag hade upplevt Vimlas kommunikation för övrigt som öppen, rak och ärlig. Men tyvärr är det inte så och det avskräcker mig nästan mer än de tekniska kvalitetsbristerna.

  Vimla har konsekvent från början av Vimla 2.0 projektet fört kunderna bakom ljuset med allehanda luddiga formuleringar istället för att säga som det är nämligen att Vimla 2.0 är ett nytt och oprövat nät som ingen annan operatör tidigare har testat. Och Vimlas kunder tjänstgör därför i praktiken som försökskaniner för detta oprövade nät.

  Det har också varit en konsekvent linje från Vimlas sida att försöka sopa alla problem under mattan och försöka bagatellisera kundernas upplevda problem. Vimla har i sin självgodhet ansett sig vara mer kompetenta än kunderna i att enväldigt bestämma vilka tjänster som ska vara med i det nya nätet, det var inte tal om att fråga den s.k. communityn om den saken. Och de tjänster som Vimla medvetet valt att ta bort har man inte informerat öppet om. Utan det har först krupit fram när kunderna upplevt problem och inte kunnat använda de tjänster som de tidigare varit vana att använda.

  När kunderna rapporterat problem har Vimla hela tiden försökt bagatellisera det hela. "Det är ett litet problem just nu", "det var en bugg som redan är fixad" fastän problemen fortgår än idag. Konsekvent har de väl kända problemen i Vimla 2.0 inte annonserats som driftsstörningar av Vimla och den lista på begränsningar i Vimla 2.0 som finns i forumet kom inte till förrän vi som kunder hade klagat och själva börjat räkna upp problemen och begränsningarna i olika inlägg i forumet. Först då kände sig Vimla manade att lägga ut någon information som även den naturligtvis är skönmålad och inte komplett.

  Så summan av det hela Vimlas bristfälliga information, total avsaknad av samråd med communityn samt den förnekelsetaktik Vimla ägnar sig åt så fort brister kommer fram gör att man som kund tyvärr känner olust för Vimla och saknar förtroende för Vimla som operatör.

 • Sven Betalning/Faktura

  Det här handlar inte om vilken operatör som är bättre eller sämre. Det här handlar om att Vimla lovar en massa saker som de sedan inte levererar! Det är väldigt otrevligt vilket sammanhang man än råkar ut för det.

  Vimla som gärna vill framstå som en "community-operatör" har samlat på sig en rad önskemål från "medlemmarna" och sagt sig vilja genomföra dessa. T.ex. byte av betalpartner, extra-SIM, flera ab på samma inloggning m.m. Efter flera års väntan har ännu inget av detta förverkligats. Då har man faktiskt rätt att vara besviken på Vimla!

  Sedan spelar det ingen roll om Comviq eller någon annan operatör är bättre eller sämre. Det är inte det saken gäller. Saken gäller om Vimla står vid sitt ord eller inte. Tydligen gör de inte det eftersom Vimla nu på sin kammare struntat i alla önskemål från medlemmarna och istället utvecklat något som ingen efterfrågat "Vimla filter"...

 • Sven Idéer

  Det är naturligtvis en smaksak om man gillar gratis surf på sociala medier eller inte.

  Jag gillar det inte för det är orättvist!
  Jag gör hellre andra saker med min mobildata än att surfa på sociala medier. Då blir det orättvist om jag ska betala för min data medan andra som använder datan till att surfa på sociala medier slipper betala.

  Dessutom strider det mot nätneutraliteten som @Marsupilami redan påpekat.

  Jag anser att i ett sunt samhälle betalar alla för de tjänster de utnyttjar på ett rättvist sätt. Varför ska vissa slippa att betala bara för att de gillar att surfa på sociala medier? Det är osunt.

 • Sven Vimla 2.0

  Det hela beror på att Vimla/Telenor/WG2 beslutat sig för att försöka uppfinna hjulet på nytt.

  Det finns mycket riktigt en etablerad standard för hur noder i ett mobilnät ska fungera. Det är en standard som funnits sedan 1990-talet och etablerats av tillverkare som Ericsson m.fl. Köper man ett mobilnät från Ericsson eller någon av deras konkurrenter får man alla dessa standardfunktioner som MMI m.m.

  Vimla/Telenor/WG2 har dock beslutat sig för att försöka uppfinna hjulet på nytt utan att köpa ett mobilnät av etablerade tillverkare. Istället försöker man realisera ett mobilnäts alla olika funktioner i mjukvara som sedan exekveras "i molnet" på samma sätt som t.ex. Facebook eller Youtube realiserar sina tjänster. Hittills är det ett ganska tafatt försök som saknar mycket av den funktionalitet vi kunder förutsätter ska finnas i ett mobilnät. Det har också brustit en hel del i driftssäkerhet m.m.

  Sedan försöker Vimla/Telenor/WG2 lura oss kunder med allehanda löften och påståenden om hur fantastiskt det nya nätet är när det egentligen inte ens fyller grundläggande krav på funktionalitet och driftssäkerhet och aldrig borde tagits i skarp drift med betalande kunder. Det hela är egentligen ett stort betatest-experiment där kunderna får utgöra betalande försökskaniner. Och marknadsföringen gränsar till bedrägeri. Ett ärligare sätt att prova det nya nätet hade varit att tydligt tala om att det är ett experiment och låta de som vill deltaga få göra det till ett reducerat pris.

 • Sven Vimla 2.0

  @mlo sa:

  Problemet är snarare att supporten är kraftigt underdimensionerad och att Vimla inte får ordning på sina system (fakturering funkar inte, Mitt Vimla går långsamt, appen går ofta inte att logga in i, det tar dagar ingen Mitt Vimla/appen visar rätt efter ett månadsskifte, Vimla 2.0 är en ofärdig produkt, roaming funkar dåligt, etc etc.) vilket såklart belastar supporten än mer.

  Det är exakt detta som är problemet! Vimlas support är inte underdimensionerad för en normal operatör. Enligt hemsidan är det nu 21 personer som jobbar på supporten.

  Det som ställer till problemen och de långa supportköerna är Vimla själva som genom ett antal ogenomtänkta beslut binder ris åt sin egen rygg. Man tvingar över kunder på en ofärdig och otestad produkt (Vimla 2.0) som Vimla mycket väl vet dras med funktionella brister och dålig driftssäkerhet. Och som grädde på moset genomför Vimla dessutom en bristfälligt planerad omläggning av betalrutinerna som orsakar påminnelser och kravbrev för kunder som inte gjort något fel. Och sedan har vi det vanliga med halvdassig funktionalitet på Mitt Vimla och i appen.

  Allt detta sammantaget orsakar en massiv anstormning av supportärenden helt enkelt för att kunderna får en massa problem orsakade av Vimlas bristande förmåga att hantera verksamheten. En normal operatör av samma storlek hade inte haft något problem att sköta supporten med 21 personer.

  Som man bäddar får man ligga heter det. Och sköter man verksamheten så klantigt som Vimla gör så orsakar det naturligtvis en hel massa supportärenden.

 • Sven Idéer

  @Vimla_Felix sa:

  Men jag lovar att jag jobbar på att samla info på alla de största frågor och återkommer om en vecka med svar på det ovanstående.

  Det ser vi fram emot! ☺

  Några saker det ofta frågas om:

  Slutdatum för migrering till Vimla 2.0
  e-faktura
  e-SIM
  extra-SIM
  VoLTE
  VoWiFi
  Fler abonnemang på samma konto (en inloggning för att sköta flera ab)


 • Sven Allmänt

  Som flera av oss märkt så har åtminstone en tråd försvunnit ifrån forumet idag. I denna tråd hade @Vimla_Felix gått in och redigerat flera inlägg. För detta fick han mothugg från flera av oss och då tyckte tydligen @Vimla_Felix det var lika bra att ta bort den i hans ögon otrevliga tråden.

  Inget meddelande om att tråden har tagits bort har lämnats av @Vimla_Felix utan borttagandet har skett i tysthet.

  Så nu vet vi vad som gäller. Saker kan närsomhelst och utan något meddelande tas bort från forumet. Det främjar inte en fri och öppen debatt med kunderna och borde inte vara förenligt med den community-vänliga framtoning som Vimla påstår sig ha.

 • Sven Allmänt

  @Torsten-Roland-Olsson sa:

  @Vimla_Felix
  Ett av problemet är att supporten verkar fixa saker manuellt som inte fungerar automatiskt. Förutom alla långkörare så har vi på sista tiden:
  1. Personer som varit utomlands och kommer hem som inte får tillgång till mobildata.
  2. Personer som av olika anledningar inte betalt och fått sitt abonnemang "avstängt". När de sedan betalar kommer det inte igång.
  3. De som man inte kan ringa till men kan ringa ut. Finns lite olika varianter.
  4. Lite slumpmässiga tjänster som inte är igång av oklar anledning. Senast den som varit på Kanarieöarna och inte kunnat använda mobilen.
  Detta finns inte i någon rapport om driftsstörning eller listade som problem med 2.0. De bara hanteras manuellt efter att kunden med stora ansträngningar lyckats komma i kontakt med supporten. Tycker du att det är att vara kundvänlig och transparent? Hade ni haft kunden i fokus och ett lätthanterat system hade ni lagt in extra bevakningsjobb som fixade detta till era kunder om ni inte kan komma åt grundorsakerna omedelbart.
  Som det nu är ger ni hela tiden intryck av att göra handpåläggning när ni inte kan få ordning på tekniken. Det inger inte förtroende. Detta tillsammans med alla problem med roaming gör att jag med alla mina tipsade kommer att lämna er då vi tvingas över till 2.0. Detta är mitt sista inlägg om detta om det inte skulle ske ett under dvs att ni fixar till alla era problem med kunden i fokus och börjar lyssna på era gamla användare igen.

  Det var mycket bra skrivet och jag håller med dig om vartenda ord!

  Alldeles bortsett från att det faktiskt är en massa saker som fungerar dåligt och kräver mer eller mindre ständig handpåläggning från supporten så är det ju närmast patetiskt hur Vimlas representanter ihärdigt försöker hävda hur bra och kundvänlig deras service är. Och att det inte alls finns några problem utan bara små störningar "just nu".

  Självinsikt saknas fullständigt från Vimlas sida och Vimlas enda metod att försöka möta kritiken är att envist hävda att det inte finns några problem och att allting fungerar såå bra. De tycks tro att upprepar man lögnen tillräckligt många gånger blir den till slut en sanning.

  Tyvärr Vimla, det är inte så! En dålig tjänst och en usel kundservice blir inte bättre bara för att man envist ljuger och inte vill kännas vid problemen. Tvärtom gör bristen på självinsikt att man som kund drar öronen åt sig och börjar fundera på om Vimla över huvud taget vet vad de sysslar med?

  Vi som följt Vimla under de sex år Vimla funnits har klart och tydligt kunnat se att ni klarar inte att bygga upp några rutiner. Ni klarar inte att bygga tekniska system som går klanderfritt. Ni klarar inte att hålla en kundservice med acceptabla svarstider (t.ex. garanterat svar inom 24 timmar).

  Vimla är över huvud taget inte konkurrenskraftiga utom när det gäller pris och datamängd. Där ligger ni bra till. Men allt mumbo-jumbo om hur fantastiska era tjänster är eller hur ni utvecklar den ena mer fantastiska finessen efter den andra klingar bara falskt. I själva verket haltar Vimlas basfunktioner och lever knappt upp till godtagbar standard.

  Inse sanningen och det kanske finns hopp för Vimla. Fortsätt tramsa och sopa problemen under mattan så kommer fallet utför bara att gå snabbare.

 • Sven Allmänt

  De nya priserna och surfmängderna är bra! Känns mycket prisvärt!

  Jag känner dock som andra en besvikelse över att surfpotten tidsbegränsas. Kanske inte så mycket av praktiska skäl som av trovärdighetsskäl. Vimla marknadsför sig gärna som en "no bullshit"-operatör och att man ska kunna lita på vad som sägs från Vimla. Nu går Vimla emot vad man tydligt sagt tidigare att potten ska gälla för evigt. Frågan som infinner sig omedelbart blir tyvärr: Vilket löfte kommer Vimla att bryta nästa gång...?

  Sedan väntar jag otåligt på nyheter om vad som händer med extra-SIM och möjligheten att ha fler abonnemang på samma mail-adress? Gamla önskemål som Vimla lovat fixa i flera år...

  Men som sagt, de nya priserna är bra!

 • Sven Allmänt

  Plötsligt känns det som att dialogen mellan medlemmarna och Vimla är tillbaka efter att forumet tyvärr ekat tomt under en längre tid. Det gläder min Vimla-själ oerhört och jag hoppas att denna goda stämning får fortsätta och att det inte bara är nu i anslutning till att de nya abonnemangen diskuteras.

  Tack till @Petter och @Gustav_vimla! Keep up the good work!

 • Sven Allmänt

  Jag tror inte projektet med extra-sim/tvillingkort är nerlagt. Men det har fastnat i den ständigt återkommande "Vimla-sirapen"... D.v.s. uppskjutet på obestämd framtid tills någon på Vimla ev. orkar ta tag i saken.

  Orsaker som Vimla skyller på brukar vara typ "mycket att göra i supporten" och "andra projekt måste prioriteras före". Just nu är väl högsta prioritet på bytet av betalpartner och innan det är färdigt kan vi nog inte förvänta oss att det händer något på extra-sim fronten. Sedan har ju Vimla också ett plattformsbyte på gång som säkert också går före.

  Så min personliga gissning är att inget händer på extra-sim fronten förrän allra tidigast möjligen i höst. Vilket gör att vi återigen missar sommaren som är den tid på året då behovet av extra-sim är störst med tanke på semesterresor.

  Med tanke på att Vimla varit verksamma i fyra år nu borde företaget ha lärt sig att planera både för support och utveckling kan man tycka. Men vi som kunder/medlemmar har inte märkt någon förbättring under de år som gått utan det är fortfarande så att alla utlovade tidplaner glider iväg okontrollerat och Vimla är notoriskt urusla på att informera trots ideliga påstötningar.

 • Sven Teknisk Support

  Vimlas prioritetsordning för närvarande tycks vara att först fixa plattformsbytet. Därefter tror jag Vimlas fokus kommer att ligga på bytet av betalpartner.

  Först därefter kommer nog Vimla att orka fokusera på något annat och vad som då ligger först i pipen vågar jag inte spekulera om. Tror dock att ev. nya abonnemangsformer ligger lika långt bort som extra-SIM/tvillingkort. D.v.s tveksamt om något utöver plattformsbyte och byte av betalpartner blir av under 2018.

  Egentligen är det bedrövligt att vi som medlemmar ska behöva sitta och spekulera över Vimlas planer och att Vimla själva vägrar att släppa någon information. Men så är läget och Vimlas track record vad gäller att genomföra förändringar är tyvärr inte imponerande.

 • Sven Betalning/Faktura

  @Isabelle_vimla

  Som du själv skriver så skrev @Petter en statusuppdatering i april. Hallå, det är nästan den första juli nu. På två månader bör saker ha hänt, annars är det något allvarligt fel. På sex månader (som är tiden sedan december 2017 när bytet av betalpartner var utlovat) bör absolut något ha hänt, annars är Vimlas organisation totalt inkompetent.

  Det som är frustrerande med Vimla är att saker verkar kunna ta hur lång tid som helst att få färdiga och ingen på Vimla tycks känna något ansvar för resultatet. Inget annat företag hade kunnat frångå sina tidplaner med sådan lätthet som Vimla tycks kunna göra. Förstår ni inte att det ger ett mycket amatörmässigt intryck och är en skamfläck för Vimla som företag att det alltid blir så att utlovade förändringar skjuts på framtiden i all evighet? Skulle ni själva vilja vara kunder hos ett sådant företag?