• Sven Vimla 2.0

  @Fredrik-Cederholm

  Det finns absolut ingen vettig anledning att byta till Vimla 2.0 utan det hela är bara en konstruktion för att Telenor ska kunna använda Vimlas kunder som försökskaniner för att testa sin nya produkt:

  https://forumet.vimla.se/topic/3539/vimla-2-0-del-av-ett-stort-telenor-experiment

  Det finns inget fel på Vimla 1.0 som tekniskt sett är ett vanligt Telenor abonnemang. Men tyvärr har Telenor/Vimla bestämt sig för att inte längre tillhandahålla Vimla 1.0. Utan istället kommer Vimla att vara en experimentverkstad åt Telenor.

 • Sven Allmänt

  @Torsten-Roland-Olsson sa:

  @Vimla_Felix
  Ett av problemet är att supporten verkar fixa saker manuellt som inte fungerar automatiskt. Förutom alla långkörare så har vi på sista tiden:
  1. Personer som varit utomlands och kommer hem som inte får tillgång till mobildata.
  2. Personer som av olika anledningar inte betalt och fått sitt abonnemang "avstängt". När de sedan betalar kommer det inte igång.
  3. De som man inte kan ringa till men kan ringa ut. Finns lite olika varianter.
  4. Lite slumpmässiga tjänster som inte är igång av oklar anledning. Senast den som varit på Kanarieöarna och inte kunnat använda mobilen.
  Detta finns inte i någon rapport om driftsstörning eller listade som problem med 2.0. De bara hanteras manuellt efter att kunden med stora ansträngningar lyckats komma i kontakt med supporten. Tycker du att det är att vara kundvänlig och transparent? Hade ni haft kunden i fokus och ett lätthanterat system hade ni lagt in extra bevakningsjobb som fixade detta till era kunder om ni inte kan komma åt grundorsakerna omedelbart.
  Som det nu är ger ni hela tiden intryck av att göra handpåläggning när ni inte kan få ordning på tekniken. Det inger inte förtroende. Detta tillsammans med alla problem med roaming gör att jag med alla mina tipsade kommer att lämna er då vi tvingas över till 2.0. Detta är mitt sista inlägg om detta om det inte skulle ske ett under dvs att ni fixar till alla era problem med kunden i fokus och börjar lyssna på era gamla användare igen.

  Det var mycket bra skrivet och jag håller med dig om vartenda ord!

  Alldeles bortsett från att det faktiskt är en massa saker som fungerar dåligt och kräver mer eller mindre ständig handpåläggning från supporten så är det ju närmast patetiskt hur Vimlas representanter ihärdigt försöker hävda hur bra och kundvänlig deras service är. Och att det inte alls finns några problem utan bara små störningar "just nu".

  Självinsikt saknas fullständigt från Vimlas sida och Vimlas enda metod att försöka möta kritiken är att envist hävda att det inte finns några problem och att allting fungerar såå bra. De tycks tro att upprepar man lögnen tillräckligt många gånger blir den till slut en sanning.

  Tyvärr Vimla, det är inte så! En dålig tjänst och en usel kundservice blir inte bättre bara för att man envist ljuger och inte vill kännas vid problemen. Tvärtom gör bristen på självinsikt att man som kund drar öronen åt sig och börjar fundera på om Vimla över huvud taget vet vad de sysslar med?

  Vi som följt Vimla under de sex år Vimla funnits har klart och tydligt kunnat se att ni klarar inte att bygga upp några rutiner. Ni klarar inte att bygga tekniska system som går klanderfritt. Ni klarar inte att hålla en kundservice med acceptabla svarstider (t.ex. garanterat svar inom 24 timmar).

  Vimla är över huvud taget inte konkurrenskraftiga utom när det gäller pris och datamängd. Där ligger ni bra till. Men allt mumbo-jumbo om hur fantastiska era tjänster är eller hur ni utvecklar den ena mer fantastiska finessen efter den andra klingar bara falskt. I själva verket haltar Vimlas basfunktioner och lever knappt upp till godtagbar standard.

  Inse sanningen och det kanske finns hopp för Vimla. Fortsätt tramsa och sopa problemen under mattan så kommer fallet utför bara att gå snabbare.

 • Sven Allmänt

  Jag lämnar nu Vimla efter att ha varit kund i nästan fem år. Jag har mer än 50 tipsrabatter och därför har mitt abonnemang varit gratis under så gott som hela denna tid. Med all sannolikhet skulle jag kunna fortsätta att vara kund hos Vimla helt gratis i flera år till.

  Men nu kastar jag alltså bort allt detta och byter till en annan operatör! Varför då?

  Jag kan helt enkelt inte längre lita på Vimlas sätt att sköta tekniken eller Vimlas kundservice. Jag vågar inte ta risken att låta mitt nummer ligga kvar hos Vimla.

  Jag ser dagligen i detta forum hur ett stort antal kunder upplever problem med sitt Vimla abonnemang. Jag ser också hur pinsamt lite Vimla engagerar sig för att försöka hjälpa dessa kunder. Av alla kunder som postar sina problem här i forumet så verkar bara c:a en femtedel få svar och hjälp från Vimla. Övriga kunder med problem lämnar Vimla åt sitt öde.

  Ända sedan Vimla 2.0 lanserades för ett och ett halvt år sedan har rapporter strömmat in forumet om problem och begränsningar i produkten. Vimla har under hela denna tid inte visat något större intresse för att rätta till problemen. Samma fel påtalas om och om igen i månader eller t.o.m. år. Likväl kvarstår problemen och Vimla verkar inte ha något intresse av att ta tag i det hela.

  Tendensen för Vimla under de senaste åren har tvärr varit stadigt nedåtgående. De tekniska problemen ökar hela tiden. Det missas mer och mer med porteringar och nummerflyttar. Tjänsterna drabbas av ständigt nya problem. Supporten blir mer och mer otillgänglig. Det har i praktiken varit näst intill omöjligt att komma fram på Vimlas chatt under det senaste året. Under samma period har svarstiden på mail också varit helt oacceptabel. Ändå gör Vimla inget åt detta eller ens visar en vilja att inse problemen.

  Jag kan inte stanna kvar och låta mitt nummer bli överflyttat till den undermåliga teknikplattform som Vimla 2.0 är och jag kan heller inte ta risken att få problem och sedan hamna i en situation där jag inte får kontakt med Vimla supporten. Jag ser så många andra kunder som inte får hjälp från Vimla när de behöver. Jag vill inte hamna i en liknande situation.

  Det som först fick mig intresserad av Vimla var community-profilen som präglade Vimla från start. En operatör där jag som kund kunde vara med och påverka. Och få kommunicera direkt med beslutsfattarna på Vimla. Det var en fin tid och det kändes mycket positivt. Tyvärr har Vimlas community-profil idag reducerats till en läpparnas bekännelse som inte längre fyller någon verklig funktion. Dagens Vimla lyssnar inte på kunderna och det var åratal sedan någon beslutsfattare på Vimla syntes till här i forumet.

  Vimlas forum har reducerats till en ren supportkanal där några personer från Vimla lite planlöst hjälper en mindre del av kunderna med rena abonnemangsproblem. Men de större diskussionerna om Vimlas produkter, arbetssätt eller framtida planer förbigås med total tystnad av Vimla personalen. Communityn är död och Vimlas enda fokus tycks vara att driva igenom Vimla 2.0 till varje pris.

  Jag vill inte längre vara en del av detta. Jag vill ha en teleoperatör jag kan lita på och med en support som fungerar. Inte en massa svammel och tomma löften som aldrig infrias som varit fallet från Vimlas sida under de senaste tre åren. Och jag vill inte ha en kundtjänst som leker kurragömma med kunderna och gömmer undan chatten.

  Tack för mig Vimla! Det har varit en omskakande resa som i början bjöd på en del positivt men på senare år bara skänkt mig irritation och oro. Nu ska det bli skönt att lämna er.

 • Sven Teknisk Support

  Som vanligt visar Vimla väldigt låga ambitioner när det gäller att rätta till uppenbara fel i sina produkter. Och Vimlas ambitioner att sköta kundtjänsten är om möjligt ännu lägre.

  Vimlas högre chefer har skygglapparna på och håller sig helst borta från verkligheten.

 • Sven Utomlands

  @Lotta-Runeson

  Jag provar att pinga @Vimla_Felix får vi se om han kan svara dig.

 • Sven Utomlands

  @Kalle-Nilsson

  Om du har bytt till Vimla 2.0 så har Vimla inget roaming-avtal med någon operatör i Qatar enligt denna tabell:
  https://forumet.vimla.se/topic/3629/roaming-med-vi...

  Enligt samma tabell så har Vimla 2.0 roaming enbart med operatören dtac i Thailand.

  I London borde det ha funkat men kunder rapporterar ofta om problem med roaming och Vimla 2.0 även i länder som ska ha roaming-avtal enligt listan.

 • Sven Vimla 2.0

  @Henrik-Olofsson

  Som jag skrev tidigare så finns det inget alternativ att stanna kvar på Vimla 1.0. Alla kunder ska flyttas över till Vimla 2.0. Den tidpunkt Vimla angett som slutpunkt för Vimla 1.0 är i slutet av första halvåret 2020.

  @Vimla_Felix

  Du får gärna komplettera med ytterligare info om det finns någon.

 • Sven Utomlands

  @Lotta-Runeson sa:

  Då förstår jag varför det inte funkade i Amsterdam heller - Holland finns inte heller med på den listan ju

  Nja, Holland är väl samma sak som Nederländerna som finns med i tabellen. I Europa finns det nog som regel roaming-avtal med Vimla 2.0. Det är i lite mer udda länder som skillnaderna är störst.

  Dock är problem ganska vanliga även inom Europa med roaming för Vimla 2.0. Det kan ofta behövas att man söker nät manuellt, låster telefonen till 3G och startar om telefonen ett antal gånger. Allt enligt besked från Vimla supporten.

 • Sven Vimla 2.0

  @Vimla_Felix

  Var och en får väl bedöma hur pass "sakta, men säkert" det går. Situationen har varit likartad under hela det senaste året...

 • Sven Utomlands

  @Lotta-Runeson sa:

  Snälla någon på Vimla svara. Är här i jobbet och är i akut behov av att kunna ta emot sms och kunna se vem som vill nå mig. När jag tänker efter så fungerade det inte i Amsterdam igår vid min mellanlandning heller. Fick inget sms när jag satte på telefonen och det var bara via wifi jag surfade från där. Något har hänt som ni borde kunna justera eftersom det funkade här i Ecuador i november. Snälla hjälp mig

  Den bistra sanningen som inte någon på Vimla har talat om för dig är att Vimla 2.0 har inte roaming-avtal med någon operatör i Ecuador.

  Det kan man se i denna tabell:
  https://forumet.vimla.se/topic/3629/roaming-med-vi...

  Vimla 2.0 är mycket sämre än Vimla 1.0 på det sättet att Vimla 2.0 inte har roaming-avtal med lika många operatörer i andra länder.