• stormense Teknisk Support

  @Rimon-Mezo Också undrat varför e-sim ska kosta extre. Men är väll som med digital TV som tar extra för ett så kallat tvillingkort för samma utbud. Blivit att man nu bara har streaming-tjänster.

 • stormense Teknisk Support

  Tror inte det finns någon som erbjuder det till rimligt pris. Vad jag förstår så finns det mobiler med e-sim + vanligt sim men så länge det är få opperatörer som har det är ju vitsen med e-sim inte jättestor förutom den grupp, liten eller stor, som kör med klocka.

 • stormense Teknisk Support

  Rikligt med gnäll i den här tråden. Vimla har ju ingen bindningstid vad jag vet. Bara att byta till Tele 2 med 2 GB data/månad =200 kr + 50 kr i månaden för e-sim eller TRE som jag tror har samma priser men för mig var det svårt att hitta.

  Men visst hade det varit bonus att få det med, i mitt fall, mycket billigare Vimla. Om det kommer så tror jag de också lägger sig på 50-lappen extra. Och skulle inte förvåna mig om det är just Apple eller Samsung ska ha en stor del av femtio-lappen men det kanske någon annan vet bättre.

 • stormense Betalning/Faktura

  @Ace Har också märkt att Vimlas hemsida är enormt känslig och vissa saker går inte med en webbläsare men med en annan och ibland med samma webbläsare men på olika datorer. Har aldrig upplevt något i den stilen på andra ställen. Kanske dags att byta webbyrå?

 • stormense Teknisk Support

  Något fel på sidan, det går inte ändra betal-typ i Google Chrome

 • stormense Teknisk Support

  För min del behöver jag inte e-sim. Hade innan en Samsung-klocka och eftersom jag har Vimla valde jag bort varianten med e-sim. Senare när jag bytte till en Apple Watch valde jag också den billigare utan e-sim. Abonnemangen med e-sim är för dyra. Vet inte om det är tekniken som är dyr eller att vissa operatörer är giriga och tar betalt för luft?

 • stormense Teknisk Support

  Tänkte ju köpa en Apple Watch 4 med e-sim men det gick inte välja att bara ha e-sim (kommer inte ihåg om det var hos Telenor eller Tre) så köpte en Watch utan cellular och en billig begagnad iPhone SE istället och provar nu Hallon i 3 månader för 50kr/m. Kanske blir Vimla även på den senare då de har bättre täckning i mina trakter. Men vill just nu inte chansa att kanske måste pula med avancerade inställningar för Vimla 2.

 • stormense Teknisk Support

  @storm72 Tror att om 2-5 år finns bara e-sim och då kommer de med gamla mobiler att klaga. Nu kostar det ju extra hos de operatörer som har det men tror inte det kommer vara så länge till. Vad tror ni andra?

 • stormense Vimla 2.0

  @Alex_Vimla Inte min mobil. Sambon som har 5:an och också Vimla. Nej, eftersom det fungerar på hennes så har hon inte uppdaterat. Var som sagt att jag hjälpt henne och skrivit en punkt istället för ett komma som det inte gick innan.

 • stormense Vimla 2.0

  @Alex_Vimla Efter senaste uppdateringen av mobilens mjukvara så var det bara att återställa till standardinställningarna så gick det. Fungerar på OnePlus 6 men inte ännu på OnePlus 5. Och ett fel jag gjorde med Internet inställningarna var en punkt istället för komma med default,supl