• StefanH Abonnemang


  CoffeeTears, srsly, du verkar inte tänka alls. Få tag på tex ett oregistrerat kontantkort är ju busenkelt för den som vill, så att inte knyta ett nummer till personnummer bara för att det är ett abonnemang är inget du behöver noja över. Nuförtiden finns det inte längre telefonkiosker, men i 130år kunde man ringa även från dem utan att först behöva ange personnummer. Reality check, plz...

 • StefanH Idéer

  @Petter


  När "hantera flera abonnemang med samma inlogg"-funktionen kommer igång, skulle ni då kunna fundera på att skapa "dotterabonnemang", knutet till ett specifikt "huvudabonnemang", där dotterabonnemanget INTE får någon gratispott, men kanske i gengäld lite billigare, men där man fritt kan flytta data och andra potter mot ett ?


  Då slipper ni problematiken med missbruk, men gör det otroligt mycket enklare att hantera och fördela resurser för alla telenummer i en familj.

 • StefanH Abonnemang

  Ser också fram emot flera ab på samma inlogg. Hade varit mycket intressant i vår familj med. :)

 • StefanH Abonnemang

  Hej!


  Jag har årligen kontakt med en hel del utbytesstudenter. När de kommer har de vanligen stort behov av att omedelbart få ett svenskt mobilnummer. Jag har själv Vimla och är mycket nöjd och skulle gärna sprida Vimla till dessa personer. Men det finns lite svårigheter:


  1) De har nästan aldrig ett svensk personnummer.

  2) De behöver ett nummer helst omgående (max inom dagar, inte veckor/månader vilket studentkorten kan ta, så svårt att (be)visa att de faktiskt är studenter)

  3) De är i Sverige oftast fram till ett visst datum och skulle lätt kunna bli att de glömmer avbeställa när de åker hem igen. Trist om det skulle byggas upp skulder och inkasso för abonnemang som inte ens är i bruk.


  Så skulle det vara möjligt/intressant för er att skapa en ny abonnemangstyp som inte kräver personnummer, med förutbestämt slutdatum (som man möjligen kan flytta på sina sidor)?

 • StefanH Abonnemang

  SMS till hela världen skulle vara mycket smidigt. För min del får det gärna kosta mer än 1 "svenskt" SMS, tex 2, eller 5 eller vad ni behöver för att få ekonomi i det. Jag skulle vara nöjd bara man slipper klyddet med att betala extra för att man skickar ett enstaka utomlandsSMS då och då samtidigt som man ändå slår i maxtaket (10000 på minsta abonnemanget) på sparade svenska SMS.

 • StefanH Utomlands

  @Michael "jag ser det som en fördubbling av priset, förut kostade 100MB 29kr, nu kostar det 58kr."

   

  Det där är en matematiskt felaktitig slutledning. Priset på 29kr var inte för 100MB (eller MiB?), utan för intervallet 0,001-100M(i)B. I en genomsnittlig fördelning så blir medelanvändningen ca 50M(i)B, dvs precis samma pris på öret som tidigare. Enda skillnaden är ju att den som använder mycket får betala för det själv istället för att den som använder lite ska betala extra för den som använder mycket. Det nya sättet är ju betydligt mer rimligt och rättvist kan jag tycka och det verkar lagstiftarna också tyckt.