• Schassen Allmänt

  @@Alevas Jag tänker framförallt på att säkerhetsmodellen är "Publicera först och kolla problem sedan". Av de tre stora Windows/Apple/Android är de den enda store som inte använder pre-vetting (kolla apparna innan de publiceras).

   

  Sedan har du också problematiken i fragmenteringen, även om ett problem lagas i Googles branch så har varje tillverkare i princip sin egen, en del har dessutom modellspecifika grenar och sedan har de också uppe på det telefonbolagens egna versioner. Det betyder att en uppdatering i vissa lägen tar väldigt lång tid innan den är applicerad över träden eller ibland blir den aldrig utrullad av operatörerna.

   

  Sedan har vi en mer diskutabel säkerhetsfråga och det är helt enkelt så att Android är störst sett till totalen av devices vilket gör den till största måltavlan och varför ovanstående två blir stora problem. Detta är samma som Microsoft har slagits med på desktopsidan där man leder för andra MacOS och det är helt enkelt inte lönsamt att uvecka ett hack till MacOS. På samma sätt är det färre som angriper Windows och iOS. iOS är dessutom sjukt bra vetting på appar så det är galet svårt att få ut farlig kod. 

 • Schassen Arkivet

  Förbrukad data tror jag vi har diskuterat tusen gånger hur den skall se ut, kanske helt sant att det inte borde vara minus framför.. tar med den och kollar med vimlagänget då de äger "språket" som appen använder så att säga..

   

  Trafikspecifikation hade vi inledningsvis med i appen, men det blev många hundra rader, massor med rader, mycket scroll och svårt att överblicka. Hur hade du tänkt att det skulle se ut, vi stannade upp det eftersom det liksom blev för mycket att ta till sig i mobilen och vi tyckte webb.. men har du en bra ide så finns den mesta koden redan där så det borde inte vara hjärnkirugi..

   

  För en som inte använder ios.. vad är touchid eller 1password? =))))

 • Schassen Arkivet

  @@Emma nu skall jag vara taskig, det är faktiskt inte alls därför. Eller ja, nästan.. det är för att man skall få upp personens bild i just tipsalistan.. men tipsa kan man göra ändå.. =)

 • Schassen Arkivet

  @@svenerikols kanske har kollat?

 • Schassen Allmänt

  Vad tänkte du för länkar till vimla.se?

  Något annat som saknas?

   

   

 • Schassen Arkivet

  Hej alla!

   

  Sedan sist har jag varit ute i skogen och krälat... det har tagit mycket tid.. dessutom har jag varit på eftersök och letat försvunna personer... men hursom...

   

  Kan någon hjälpa mig testa denna länk:

  itms-services://?action=download-manifest&url=https%3A%2F%2Fbit.ly%2FXch3Cc

   

  (Funkar endast om du fått mitt mail tidigare och ditt UDID är registrerat)

 • Schassen Arkivet

  Känner igen detta från när emma installerade appen första gången, men kom inte ihåg hur vi löste det då. Har skickat ett mail till henne så vi hoppas på det när hon kommer tillbaka till jobbet på måndag. Jag lyckades få det att funka på min dator nu genom att bara skriva in länken direkt i webbläsaren så startade itunes och allt var gött.


  Har ni kollat att ni har senaste versionen av iOS och iTunes?

 • Schassen Arkivet

  I den personliga profilen har samtliga underrubriker...

  ..ingen sparaknap...

  knapp-saknas.JPG

 • Schassen Arkivet

  Inte något för mig heller, dessutom krångligt. Älskar att Vimla är väldigt rättframt.