• Sanna2017 Abonnemang

  Jag blev precis kund hos Vimla och råkade ut för en (för mig som är beroende av min mobil) "skräckupplevelse". Jag satt precis och skrev ett inlägg här och skulle be om hjälp, när problemet löste sig, men tänkte att jag kanske kan förvarna andra iPhone-användare.

  Det som hände var följande:
  Jag skaffade ett abonnemang hos Vimla och flyttade över mitt mobilnummer från en annan operatör. I mailet som jag fick i samband med att jag gjorde beställningen står det att numret kommer flyttas över 00.00 idag. Eftersom jag var vaken tänkte jag passa på att byta till det nya SIM-kortet med en gång.
  Jag såg att det fanns guider, i och med att det gamla numret kan "låsas fast" i inställningarna när man har en iPhone, men det fanns ju instruktioner på hur man skulle lösa detta (logga ut från Facetime, iMessage, logga ut från iCloud och ändra till ditt "rätta" mobilnummer i inställningarna). Så nu skulle man bara logga in i allt detta igen när man har loggat ut.
  Problemet är bara att mitt nummer faktiskt inte hade blivit flyttat än, vilket jag upptäckte när jag skulle logga in i iCloud. Jag har 2 stegs-verifiering, vilket innebär att jag måste, förutom mitt lösenord till iCloud, ha en säkerhetskod som skickas antingen till min mobiltelefon eller mitt mobilnummer, för att kunna komma in till iCloud på någon enhet alls! Eftersom min mobiltelefon nu inte längre var kopplad till iCloud så kunde jag inte använda den varianten. Så jag prövar väl att få koden skickad till mitt nummer... problemet är bara att det inte kommer fram något SMS eftersom mitt SIM-kort från Vimla inte hade rätt telefonnummer än (och ja, den förra operatören hade tidigare kopplat bort numret från mitt dåvarande SIM-kort). Strax före 01.00 skedde dock flytten på riktigt upptäckte jag när jag äntligen fick mina säkerhetskoder skickade med SMS.

  Så, det jag vill ha sagt är att ifall du använder iCloud med 2 stegs-verifiering och du har valt att få dina koder till din telefon eller ditt mobilnummer, vänta gärna tills en vettigare tid på dagen då du kan vara säker på att ditt nummer verkligen har hunnit blivit flyttat (och kundtjänsten på Vimla finns på plats).

  Detta är alltså inte på något sätt någon varning för Vimla, utan snarare en varning för något att tänka på när det gäller iCloud och lösenord (samma problem kan ju hända oavsett vilken operatör man byter till) ;)

 • Sanna2017 Idéer

  Jag hoppar in här bara för att påpeka att jag också efterlyser tid och datum i postade inlägg!

  Så jag ber om ursäkt om jag dammade av nån jättegammal tråd nu - men jag kan ju faktiskt inte se om den är från igår eller från förra året ;)

  Nej, men för att vara seriös så är det en riktig miss att inte ha det, i och med att man inte har nån aning om ifall det är aktuell information man snubblar över eller inte.

  Såg senast för någon dag sen tråden om att det finns ett abonnemang med 22GB surf, det står "nyhet" i trådnamnet och den låg längst upp i forumet (antar att det var den som hade blivit kommenterad senast). Det blir ju då ganska lätt att missförstå att det här faktiskt är en helt ny nyhet hos er. Just i det fallet är det väl inte så viktigt kanske, men när det diskuteras tillfälliga störningar och liknande så är det ju en fördel om alla i tråden pratar om samma period.

 • Sanna2017 Idéer

  God morgon alla Vimlare! :)

  Jag satt precis och läste upp mig på den kommande uppdateringen till iPhone (iOS 11) och hittade då följande, som jag tror många skulle uppskatta om ni kunde införa:


  " Bättre koll på dataförbrukning

  Apple har lagt till en möjlighet för mobiloperatörer att förse IOS med information om hur mycket data, minuter och sms du har använt och hur stor din månatliga pott är. Det kommer förmodligen inte fungera med alla operatörer från start, men redan under betan har det fungerat hos en del operatörer. "

  Har sett att det är många användare här på forumet som har ett stort behov av att kunna se den datan och att er app inte alltid har varit tillräckligt tillfredsställande för dessa användare :) Så jag tänkte att ni på Vimla kanske kunde kolla upp om det här kan vara nåt för er.

  Det vore ju också superkul bara ur den synpunkten att det ofta är flertalet funktioner i iOS som aldrig kommer i bruk i Sverige av diverse anledningar. Vet inte hur mycket de andra svenska operatörerna har brytt sig om detta (ifall det är outforskad mark i Sverige så har ni ju chansen att sätta Vimla på kartan lite) ;)


  Citerad artikel kommer från: https://macworld.idg.se/2.1038/1.683925/ios11