• rymdfarkost Idéer

  Jag håller med. Det vore skönt att snabbt kunna ha koll på hur mycket EU-data man har kvar.

 • rymdfarkost Betalning/Faktura

  Du behöver bara öppna upp Nordea-kortet för "alla internetköp" när du registrerar kortet hos Vimla. Detsamma gäller för andra tjänster med återkommande dragningar som t.ex. Netflix eller Spotify.

 • rymdfarkost Utomlands

  Detta är fortfarande det jag saknar mest hos Vimla. Det suger att det ska vara så förbannat dyrt att surfa när man är utomlands och det är skönt att slippa köpa kontantkort på plats.

 • rymdfarkost Abonnemang

  @Borjeg

  Skulle inte påstå att den är gömd. Den finns där man bör förvänta sig: på Kontakt-sidan. Det behöver inte alls vara bakvänt om det innebär kortare kötid. En liten kundtjänst är förmodligen en del i att Vimla kan erbjuda låga priser. Du frågade vad vitsen med det var och jag försökte ge en förklaring.

 • rymdfarkost Abonnemang

  @Borjeg

  Vitsen är väl förmodligen att chatten inte ska bli överbelastad. Risken med att ha den alltför synlig är att andelen simpla frågor som går att söka sig till på Support-sidan ökar. Det medför i sin tur att de som behöver hjälp i andra ärenden får vänta.

 • rymdfarkost Betalning/Faktura

  Om man orkar går det säkert att titta med banken om de tagit emot någon auktorisations-förfrågan och i sådant fall varför de nekat den.

   

  Lista på svarskoder hos VISA:

  https://arch.developer.visa.com/vpp/documents/json/Request_and_Response.html

 • rymdfarkost Arkivet

  Jag ser inte riktigt poängen. Vimla är en prenumeration och som Swish ser ut idag skulle det krävas att man kommer ihåg att göra en manuell Swish-överföring varje månad. Dessutom skulle det behövas byggas en IT-lösning för detta.

   

  E-faktura, kortbetalning eller autogiro lämpar sig enligt mig bättre för återkommande betalningar.

 • rymdfarkost Idéer

  Någon uppdatering på det här? Utlandspriserna har ändrats, men det är fortfarande dagstaxa för surf. Detta är nog det jag saknar mest. Jag kan förstå att lösningen som det fungerar idag är simplare, men det vore verkligen grymt att kunna få rabatt för surf i t.ex. en vecka.

 • rymdfarkost Idéer

  Jo, det stämmer; vitt på ljusgrått är ingen höjdare ur ett tillgänglighetsperspektiv.

 • rymdfarkost Idéer

  +1

   

  Jag har varit ute i Europa några svängar under sommaren och jag tycker verkligen att det vore grymt om man kunde köpa surf som gäller under en vecka eller längre till ett rabatterat pris.

 • rymdfarkost Abonnemang

  Hej!

   

  Jag utnyttjade all surfmängd (100 MB) i ett EU-land och därmed fick jag ett meddelande om att hastigheten begränsades. Dock fortsattade detta att gälla även när jag kom tillbaka till Sverige vilket gjorde att hastigheten var tokseg även här. Nu är hastigheten normal igen efter tolvslaget. Jag tänkte mest skriva och fråga om det verkligen är så det skall fungera?

 • rymdfarkost Allmänt

  Fylls surfen på igen då den 1:a eller den 4:e?

 • rymdfarkost Allmänt


  Lucas skrev:
  Telenor har inte haft samma problem i 3G-nätet eftersom man där har byggt ut med rejält mycket mer kapacitet samt har ett stort antal master. I 4G-nätet har man inte ett lika stort antal master på samma yta, vilket gör att fler människor ansluts till samma master osv. Det är väldigt mycket lika dant här i Uppsala. Tidigare kunde jag få ut runt 90Mbit/s i hemmet - men nu ligger det på runt 20Mbit/s med Telenor och Tele2. Förhoppningsvis så fortsätter börjar man satsa mer på kapacitet, än vad man gör idag. Idag satsar man ju mest på yttäckningen, ”tyvärr”.

  Ja, jag har bättre hastighet på 3G än 4G och jag bor relativt centralt i Uppsala.

 • rymdfarkost Teknisk Support

  Samma här, min förbrukade datamängd är helt oförändrad.

 • rymdfarkost Genomförda Idéer

  Det NANO-simkort jag fick var inte blankt utan grönt och liknande det du precis föreslog.

 • rymdfarkost Abonnemang

  När man beställer abonnemanget får man ju välja mellan Kombi-SIM (Fullstorlek och Micro-SIM) eller Nano-SIM. Antingen har du råkat trycka i fel ruta där eller så har Vimla skickat iväg fel typ av SIM. I vilket fall som helst lär den enda lösningen vara att Vimla skickar iväg ett nytt SIM.

 • rymdfarkost Allmänt

  Ja, den första i varje månad. Man betalar i förskott.