• raekan Buggar

  Jag kan inte heller logga in kör med android 6.0 marshmallow. Men tare lugnt folket, Vimla har snart fixat detta! Vi ska va glada att vi när som helst har en app som vi kan kolla saldo och göra ändringar i! =)

  Snyggt jobbat Vimla!

 • raekan Abonnemang

  Tjena tjena. För att göra lång historia kort kolla denna tråden; https://forumet.vimla.se/t5/Teknisk-Support/Saknar-Internetdelning-i-min-iPhone-efter-byte-till-Vimla-från/m-p/9663#U9663 ,följ tipsen, och ditt problem bör vara ett minne blott!

  Lycka till! :)

 • raekan Allmänt

  Fro.m juni höjde ju vimla datan på ab. utan högre kostnad för den delen. Så nu kan man streama fotbolls EM dubbelt så länge ;)

  Nu är det i sig ingen fotbolls EM kampanj som gjorde detta men om man ser det som jag i översta stycket så kan man intala sig att det är så, hehe.

  Ps: Sverige vinner EM 2016, heja heja!!!

 • raekan Betalning/Faktura

  Det har det inte gjort för mig heller men ta ett chillpill och luta dig tillbaka. Har det imte dragits efter 5 arbetsdagar så kan man börja leta efter info och hittar man ingen kan man fråga men annars är de chillpill som gäller! :)

 • raekan Teknisk Support

  Såvitt jag vet finns det inga operatörer som har möjlighet att spärra enskilda nummer.

  Finns två alternativ att göra detta på:

  1: Äldre andriod telefoner kunde man lägga in spärr vi kontaktlistan i telefonen (denna spärr togs dock bort med lolipop och marshmallow OP i android så går inte o göra på nyare telefoner längre). Hur som helst ligger enbart denna blockering på telefonen man har som asawi nämner. Så byter man mobil så försvinner därmed spärren.

  2: Via appar. Den allra vanligaste är en app som heter "truecaller". I det fallet att du byter mobil och installerar den appen med samma användarkonto du hade tidigare så blir spärren aktiv igen trotts ny mobil. Så vänligen se över dina inställningar om du har någon nummerpresentatörs app installerad på telefonen så ingen spärr ligger genom den.

  Lycka till!

 • raekan Teknisk Support

  Hej. Ditt problem låter som ett annat jag en gång hade med annan operatör (faktiskt innan vimmla). Jag hade fantastisk dålig täckning och aldrig 4G längre än 1 minut när jag startade mobilen sen slog den om till 3G. Jag kunde inte heller koppla ihop samtal när jag ringde (konferens samtal). Jag tänkte helt enkelt att det var mobilen som var felet då det är min första 4G telefon.

  När jag böt till vimla har jag mer eller mindre 4G hela tiden och jag är säker på att min tidigare op. Kunde erbjuda 4G på samma ställen då jag befinner mig rätt centralt i en storstad (det var altså något fel på mitt ab i deras system då jag böt SIM) kanske kan vimmla prova att stänga ner dit abonnemang helt och hållet (radera i systemen och sen prioregistrera det igen)?

  Hoppas jag gjorde mig förstådd nu, rätt stressad när jag skriver detta.

 • raekan Teknisk Support

  !!! Lithium import message: message2.body is empty, probably an attachment-only post. Subject: "Svar: Får ej Data/Internet uppkopling rätt ofta! (Måste fixa manuellt)"

 • raekan Arkivet

  Vore sjukt bra om man kunde införa någonslags kostnadskontroll som man kan aktivera/inaktivera från mitt vimla. Dvs ungefär som utlandsamtal men en spärr som gör det omöjligt att bli debiterad mer än det som ingår i abonnemanget?

  T.ex sms köp, betal samtal, extra data köp osv osv allt som kostar extra. Är rejält stressad nu så kanske redan finns förslag på detta eller funktioner redan? Då får gärna mod plocka bort förslag och ursäkta mitt framstressade förslag.

 • raekan Teknisk Support

  Hej. Är det möjligtvis så att du är ny på vimla? Första gången jag stoppade i SIM i mobilen o startade den så ringde mitt eget nummer mig. Jag svarade och det visade sig vara röstbrevlådan som ville konfigurera sig.

  Prova ring 888 och konfigurera röstbrevlådan så känns det som ditt problem kommer lösa sig! :)

  Lycka till! :)

 • raekan Abonnemang

  Min telefons standard app får jag trycka på "hämta meddelande" om jag får mms. Installerade därför en app som heter "chomp SMS" då går det alldeles utmärk utan att trycka på någon knapp för att få mms'et.

  Tycker även den appen är bra mycket bättre än övriga standard meddelande appen som finns på olika telefoner. Den har ingen reklam man behöver trycka bort och du kan anpassa den för att se ut i princip hur du själv vill. Jag rekommenderar dig att prova den!

 • raekan Allmänt

  Vet inte riktigt vad du vill ha reda på men om du frågar mig tål dagens telefoner rätt mycket. Jag har aldrig haft väska till mina telefoner och inte heller någon skyddsplast på displayen och har alltid telefonen i fickan.

  Har aldrig fått spricka eller ens repor i telefonen. Men då har telefonen legat för sig själv i fickan o aldrig med andra lösa tillbehör då jag kan tänka mig att det blir repor i den.

 • raekan Abonnemang

  Hej på er. För mig ser de också rätt konstigt ut. Jag har 1000 fria samtal. 10000 sms/mms. Surfmängden tycks dock stämma.

  Jag tar de rätt lugnt med samtal och sms ändå ifall det skulle vara så att man inte får använda dessa samtal. Man betalar ju faktiskt bara för just 60 samtal + 600 sms/mms.

  Nu är jag ingen stor ringare/sms'are så det går bra för mig ändå. Väldigt glad ändå att man får behålla samtal sms och surf månad efter månad för mig är verkligen vimla det bästa som finns just nu! :)

 • raekan Abonnemang

  Tjena! Gör såhär. Ta bort den tidigare internetdelnings konfigureringen och lägg in en ny, sedan borde det fungera! :)

  Kan du surfa vanligt med mobildata kan du alltid internetdela då det inte har något med leverantören av tjänsten att göra.

 • raekan Abonnemang

  Tjena tjena! Kan vara som så att ditt datapaket låst sig då du fortfarande surfar med begränsad hastighet.
  Och då behöver vimla fixa till detta åt dig i underliggamde system.

  MEN....

  Som tidigare skrev starta om mobilen men innan du gör det slå av wifi i mobilen starta sedan om din android och har du en iPhone gör du istället: inställningar/allmänt/nollställ och där väljer du nollställ nätverk. Har du skärmlås eller pin slår du in den sedan startar din telefon om. Fungerar inte detta så måste förmodligen vimla crew hjälpa dig.

 • raekan Allmänt

  Såvidt jag vet så beror det på om telefonen stödjer videosamtal nu för tiden och inte operatören. Förr blev man mycket riktigt debiterad 5 kr/min (där omkring men kunde variera) för videosamtal men då har jag för mig operatören tillät videosamtal. Idag får man i regel ringa via appar då videosamtal tagits bort som standard från de flesta telefonmodellerna idag.

  Har man hur som helst valet så finns det i regel under kontakter och där har man ett extra val (normalt har man ju bara en lur och ett brev/sms symbol) och videosamtal går som ordinarie taxa idag men kräver 3g eller 4g uppkoppling från dig och din vän.

  Glöm inte att fråga din vän om den har ett surf abonnemang annars kostar det allt från 5-25 kr per MB som förbrukas och det är inte schysst :( ja det finns faktiskt de som har kvar prisplanner man betalade ex: 59 öre i öppnings avg. och 29 öre per minut dessa abonnemang har inte stöd för 3g 4g surf utan det är något de får betala dyrt för.

  Petter eller annan får rätta mig om jag har fel här.

 • raekan Allmänt

  Jag blev så nyfiken så stoppade i SIM kortet i telefonen innan mitt nummer flyttas över för att göra en mätning samt konfigurera röstbrevlådan. Och jag måste verkligen berömma vimla här!

  68.120 ner, resp. 13.447 upp. Kan dock säga att det var första o sissta mätningen jag gör då det var de snabbaste 100 MB som gått åt i hela mitt liv :p

 • raekan Teknisk Support

  Vill bara säga att jag är imponerad över detta arbete du gjort Michael! De här med programering över html är verkligen inte min grej har för mig man börjar med <html> och avslutar med <html/> haha. Nåja strunt samma, grymt jobb är detta i alla fall de e inte lätt och förtjänas uppskattning för detta! Ha en grym helg också :)

 • raekan Abonnemang

  Det kan vara dags att byta telefon. Har sett detta felet förr och det visar sig som ett felmeddelande på antingen hårdvaran eller på din tjänst men de kan man bara se med hjälp av stödsystem som operatören har. Men finns ett väldigt lätt sätt att kolla detta.

  1: sätt SIM i annan telefon fungerar det bättre? Ja då e de hårdvaran (prova då o gör fabriksåterställning, fungerar de inte bättre efter det, ja då är de telefonen som lagt ner :(. )

  2: Fungerar ej sms trotts SIM i annan telefon? Ja då är det tjänsten det är fel på. Sent svar men hoppas de hjälpte nått iaf.

 • raekan Allmänt

  Hej på er! Jag ska bli medlem från o med 29/2-2016. Jag jobbar idag hos annan operatör och är expert där på felsökning och inställningar i olika mobilmodeller, Surfplattor och andra enheter men jag hjälper mer än gärna till med detta här också på min fritid. Då jag löser 99 av 100 kunder på mitt jobb så har jag även en av de bästa kundnöjdheterna på min avdelning.

  Ja de var lite om mig. De ska bli kul att hjälpa vimla bli ännu större på marknaden nu när dom har fått en lojal "felsöknings expert".

  Ha dé!