• plux Vimla 2.0

  Fast och andra sidan såhär. Anledningen till att ha en micro-operatör som man själv äger som större telebolag är just för att kunna använda som exprimentverkstad. Det är bland annat därför man erbjuder lägre priser för sina tjänster.
  En mobilplattform är en väldigt komplex best, och även med cisco lösningen som nämns ovan så måste du fortfarande ha infrastruktur i form av mobilmaster och liknande, skillnaden är att själva controllermjukvaran ligger i molnet.
  Det finns många fördelar med en sådan approach, bland annat att det är lättare att skapa redudans.

  Problemet med att införa en ny plattform är att man behöver en kundbas att testa saker på, dels för att få fram önskemål från kunder. Men också är det i princip omöjligt att labbtesta en plattformslösning med alla möjliga telefoner, mjukvaro versioner i dem osv utan att faktiskt ha många som testar det.
  Jag tycker också man varit väldigt tydlig med att det kommer finnas barnsjukdomar i Vimla 2.0.

  Behöver man en rocksolid mobiltelefonitjänst som kanske inte utvecklas i samma takt så kör man tillexempel Telia eller för den delen Telenors vanliga abbonemang. Det finns också anledningar till varför en lågpris operatör som Vimla, Hallon osv inte erbjuder företagstjänster, då plattformen infakto är lite mer instabil dock att man får saker till lägre priser.

  Andra Svenska och utländska microoperatörer som fungerar på samma sätt som Vimla har också haft problem av och till. Så jag ser inte det här som något konstigt alls om jag ska vara ärlig.


 • plux Buggar

  @MikaelE Tack, det var jag som var blind. Missade ändra knappen längst ner på sidan.

 • plux Buggar

  Av någon anledning visas min avatar bara som en trasig bild. Och verkar inte kunna byta den under inställningar alls.
  Om jag öppnar bilden enbart, så hamnar jag på

  https://api-dev.vimla.se/image/resized/525i499B916...

  och får felmeddelandet:

  503 Service Unavailable

  No server is available to handle this request. • plux Allmänt

  @Burhan-Budak

  1. RCS känner jag ärligt som låg prio. Folk kommer inte sluta använda andra tjänster i alla fall. SMS är gammalt, men pålitligt som satan. Och jag tror inte vi kommer se Apple införa RCS anytime soon, då dom har sin egna messagestjänst. RCS kommer, men kommer ta flera år till, då väldigt många inte kommer ha tillgång till det i alla fall. Jag ser heller inget större intresse från varken operatörer eller tillverkare att stödja det på bred front för tillfället. SMS kommer leva kvar också, då det är enormt enkelt att implementera i telemetrisystem och liknande. Används enormt mycket inom olika industrier.


  2. Jag hoppas nya Vimla plattformen gör det enkelt för dem att implementera detta. Skulle underlätta enormt i massa olika sammanhang. Ofta jag är på ställen som fungerar med wifisamtal men inte har täckning, av olika anledningar.


  3. Volte vill jag se snart. Det är funktionen jag saknar mest, framförallt då datauppkopplingen ofta dör när den hoppas ner på 3g för att ta samtal.