• Petter Allmänt

  @Vimla_Felix varmt välkommen! :)

 • Petter Teknisk Support

  @Rut-Ulla-Linnéa-Berggren precis som @borgus skriver stämmer det inte att Telenor är prioriterat i nätet framför Vimla. När du använder Vimla har du alltså exakt samma prio i Telenors nät som Telenorkunderna har.

  Om någon har sagt till dig att Telenor är prioriterat får du gärna höra av dig till oss (du kan skicka ett mail till hej@vimla.se med "Till Petter" i rubriken) och berätta när och hur du fick informationen. Tack för din hjälp!

 • Petter Allmänt

  Hej!

  Just nu växer Vimla så att det knakar och vi behöver fler duktiga människor hos oss så att vi kan bli ännu bättre. Fantastiskt roligt tycker jag! Här på forumet finns just många duktiga människor som vi dessutom redan tycker om, så jag passar på att slänga ut några annonser här.

  Bland annat söker vi en Community Manager som kommer arbeta heltid med självaste forumet!

  Här är annonserna som ligger ute nu:

  Community Manager

  Process owner Support & Community

  Superuser team manager

  Support manager

  Junior IT Operations


  Ha en fin dag allihopa!


 • Petter Allmänt

  @Sven jättebra fråga! Beror vårt resultat enbart på att det finns ett ekonomiskt incitament i att rekommendera oss? Det här är något jag, som ansvarig för Vimlas nöjdhet, brottas ganska mycket med.

  Om det vore sant borde vi se väldigt höga resultat inom just rekommendationsbenägenhet och väldigt låga resultat inom alla andra områden som undersökningen berör. Vi borde också se låga resultat i undersökningar som inte specifikt berör rekommendationsbenägenhet.

  Ifall vi bryter ned undersökningen som ligger till grund för årets operatör så består den av ett antal övriga frågor som kanske hjälper till att måla en tydligare bild, och här kommer lite tråkig och komplicerad grafik direkt från undersökningen:

  Bilden ovan visar bara hur man ska tolka de två nedanstående graferna.

  Förutom "Värde för pengarna" så borde de flesta kategorier här inte vara direkt påverkade av tipsrabatten.


  Vi är inte bäst på allt! Till och med sämst i branschen på att erbjuda telefoner, men det är en smäll jag är redo att ta :)

  Kollar vi på SKI (som inte mäts enligt NPS-metoden utan en mer klassisk djupintervju som inte grundar sig specifikt i rekommendationsbenägenhet) så fick vi näst bäst nöjdhet av alla operatörer. Vi hade bäst resultat inom alla kategorier som specifikt berör support/service samt digitalisering. Inga av dessa kategorier borde påverkas direkt av en eventuell rekommendationspeng. Det finns separata kategorier om lojalitet och rekommendationsbenägenhet (som vi vann), men vi kan bortse från dessa på grund av att det finns ett incitament i och med tipsrabatten.

  Vi har ju åtminstone en konkurrent som har ett starkt värvningserbjudande, ifall resultatet endast påverkas av möjligheten att rekrytera (och man dessutom har lägre priser än vi har!) så borde man väl få ett bättre resultat? Ändå fick vi dubbelt så högt resultat som den här andra operatören. Det pekar ändå på att rekommendationsbenägenheten inte enbart grundas i ekonomisk belöning.

  Tipsrabatterna stannar, men jag är också rätt säker på att vi skulle ligga ganska bra till även utan dem.

 • Petter Allmänt

  @Sven sa:

  @Adnan sa:


  En av kategorierna handlar om att ligga i framkant – något Vimla värderar högt.
  Snacka går ju - men var har vi e-sim, VoIP eller VoLTE? För mig är ju inte Vimla en operatör som ligger i framkant precis.
  För att inte tala om extra-sim, flera abonnemang på samma inloggning eller e-faktura? Vad består egentligen den så omtalade "framkanten" av? Mer än en massa bullshit...?

  Man kan ligga i framkant även utan de funktioner du pratar om. Vad du glömmer är att det inte är Vimla som säger att vi ligger i framkant, utan de användare som tillfrågas om oss i nöjdhetsundersökningar!

  För mig är det viktigt att analysera och förstå det här resultatet vilket är ett ganska stort jobb, men det verkar helt enkelt som att många som använder Vimla har andra prioriteringar och preferenser än du, @Sven.


 • Petter Allmänt

  @Asawi väl rutet! Vi har haft den här diskussionen förut och den hör inte hemma i den här tråden.

 • Petter Teknisk Support

  @borgus

  Vi lyssnar gärna på vad som skulle vara en bra användarupplevelse för dig för att kunna tillhandahålla en så bra tjänst som möjligt.

 • Petter Vimla 2.0

  @mlo

  Yes, det är planen, ska bara se till att det finns tillräckligt med information i dem först. Jobbar på det!

 • Petter Vimla 2.0

  @MickeMM

  De klistrade trådarna finns bara i Vimla 2.0-forumet för tillfället. Ifall vi börjar med något liknande i andra kategorier kan vi lägga in en modul på startsidan som hänvisar direkt till klistrade trådar :)

 • Petter Vimla 2.0

  Bra saker att veta om Vimla 2.0:

  - Vissa 2G-telefoner har inte stöd för att fungera med operatörer som startats efter att tillverkaren slutat uppdatera telefonens mjukvara. Vad vi sett är det 2G-telefoner äldre än 2013. Detta är inget unikt för Vimla utan telefonerna kommer inte kunna känna igen några nystartade operatörer.

  - Leveransrapport för sms tillhandahålls ej på 2.0.


  Aktuella buggar på Vimla 2.0:


  Röstbrevlådan

  - Röstbrevlådan har olika röster, men vi håller på att spela in nya meddelanden för att ge samma upplevelse i alla menyer.


  Betaltjänster och utlandssamtal

  - I vissa fall kan det vara problem med att slå av Utlands- och betalsamtal på mitt vimla / i appen. I fall du vill slå av den här tjänsten och den inte blir avmarkerad när du klickat ur den (alltså att den slås på igen) kontakta supporten så hjälper vi dig.
  - SMS till betalnummer kan ibland inte läsas av utav mottagande part.


  Övrigt

  - APN ställs inte in automatiskt med äldre telefoner, samt vissa märken där tillverkarna inte tillämpar Googles APN-policy.

  - iPhone ställer in APN-inställningarna automatiskt med versionen 12.1 och framåt.

  För tillfället kommer det fungera att använda samma inställningar som för 1.0 ifall telefonen inte automatiskt lägger in de nya, korrekta inställningarna. Vi kommer under året att släppa en enklare lösning för att få in rätt inställningar i telefonen.

  - Det går inte att vidarekoppla direkt ifrån telefonen. Att vidarekoppla alla samtal kan ställas in direkt i appen/mitt vimla. För att göra en vidarekoppling vid t.ex. upptaget kan man kontakta supporten så lägger vi in det. Vi jobbar på att göra så att man kan ställa in samtliga dessa alternativ som vanligt direkt i telefonen.


  Filter

  Bra saker att veta om Filter:

  - För att stänga av Filter så måste det göras i appen, det räcker alltså inte att avinstallera appen. Självklart så kan även supporten hjälpa till med detta.


  Aktuella buggar på Filter:

  - Har man både Filter och röstbrevlådan aktiverad så hamnar inte samtalet i röstbrevlådan efter ringtiden.

  - För iPhone 5S och iPhone SE så går det inte att aktivera filtret i appen.

 • Petter Vimla 2.0

  Hej! Här finns information om saker som inte fungerar som tänkt eller aktuella buggar på Vimla 2.0. Tanken med tråden är att vi ska sätta rätt förväntningar för dig som uppgraderar ditt simkort till Vimla 2.0 :)

 • Petter Vimla 2.0

  Hej! Här kommer uppdateringar om vilka länder man kan roama i med Vimla 2.0 och annan bra information om att använda Vimla 2.0 utomlands.

 • Petter Idéer

  @Spotify om någon beter sig oärligt på Vimlas bekostnad tycker jag att det är relevant att belysa det oärliga beteendet.

  OM det nu skulle vara så att någon har skapat flera olika konton i syfte att skriva negativa kommentarer och gör det i ett offentligt forum tycker jag att det är relevant för de andra användarna som läser kommentarerna att få veta vad som händer.

 • Petter Idéer

  @FredikG i och med att du och @Borjeg som av ett sammanträffande ofta ansluter från samma IP-adress borde innehållet i inlägget inte vara någon större överraskning för dig, särskilt då ni ofta skriver i samma trådar och håller med varandra.

  Det är nästan så att man skulle kunna tro att ni är samma person vilket inte är tillåtet enligt trivselreglerna.

 • Petter Utomlands

  @Axel-Fredrik-Gerhard-Hellström sa:

  Okej, det stämmer, förstår att de dras från min vanliga pott men att de iallfall är en ”begränsning”. Vad synd att ni inte har möjlighet att redovisa utlandsfördbruknigen. Min flickvän som har Comviq och kan via deras app se hur mycket av 10gb utlandssurf som fanns kvar under perioden, med indikation om när datamängden utomlands förnyas. Vilket underlättar användningen av data.
  Men uppdateras det så jag får 10 nya GB nu vid månadsskiftet? Eller är de först en månad efter jag varit utomlands som jag får 10 nya GB att använda?

  Du får data i månadsskiftet varav du kan använda upp till 10 GB utomlands. Jag hoppas att jag har förstått din fråga rätt och att mitt svar är till hjälp!

 • Petter Abonnemang

  Många tankar om prisändringen och jag märker att många som haft 4 GB och 60/600 är missnöjda. Jag förstår att det inte passar allt att välja mellan 2 och 6 GB när man trivdes med just 4 GB. Genom att ge alla påverkade av detta extradata så motsvarar det ju att man har ett ännu bättre abonnemang för samma pris i ett års tid, vilket jag hoppas ändå känns som en tröst.

  Flera har påpekat att vi ändrat två gånger på kort tid, vilket stämmer. De nivåer vi ligger på nu känner vi är vettiga för en tid framöver.

  Syftet med att ge alla fria samtal och meddelanden (vilket är en förbättring!) har bland annat varit att göra Vimla enklare både för er och för oss. Enkelhet tror jag att alla mår bra av. Jag har full förståelse för att fria samtal och meddelanden har olika betydelse och begränsad nytta för vissa, men det är fortfarande en förbättring.  Jag ska försöka svara på så mycket som möjligt här, men det har tillkommit ca 4 sidor med inlägg sedan sist så jag kanske inte får med alla.

  @Lidback vi informerar alla medlemmar om den här typen av ändringar. I detta fall genomfördes systemändringarna under natten och forumtråden kom igång innan mailen började skickas ut. Men då har det också tidigare efterfrågats förhandsinfo här på forumet, så vi får välja mellan att informera här eller på mail först.

  Men jag uppskattar feedbacken!


  @Glixbit Jag är förstår att det känns som en försämring men är glad att du nu har ett abonnemang som är ännu bättre än när du först blev medlem hos oss.

  Dina tankar om en Vimla-kongress tycker jag är jätteroliga! Så som jag ser det har vi ju en åretrunt-kongress här på forumet, men vi kanske borde formalisera en process kring det på något sätt? Hur går dina tankar? Bollar gärna mer om det så kan vi styra upp något tillsammans!


  @Ulf-Hultsten Du kan fortfarande bygga en pott som innan.


  @Marko-Zindovic Jag kan inte visa statistik, men det är rätt många som använder framförallt sin samtalspott varje månad. Vi HAR tagit en ordentlig funderare kring 4 GB-abonnemanget och tagit beslutet med insikt om att det finns risk till missnöje.


  @verdurakh 4 GB och 60/600 är väldigt långt från att vara det populäraste abonnemanget. Att ha kvar endast ett abonnemang med 60/600 hade skapat onödig komplexitet och jag tror att det på sikt hade bidragit till ett sämre Vimla, även om det just nu är väldigt tråkigt för många att den prispunkten inte finns kvar.

  Om du ligger på ca 3 GB i månaden kan du ju öka till 15 GB en månad och sedan leva av den potten i ett år. Efter ditt första år där vi bjuder på motsvarande pott. Inte ett allt för hårt straff hoppas jag :)


  @Carina-jansson De 24 GB vi bjuder på är giltiga i 12 månader, som all annan data.


  @kalle85 Tack för din tid som medlem! Att driva igenom nödvändiga förändringar trots svåra beslut likställer jag inte med velighet, men jag hoppas att du kan hitta en plats där du trivs ännu bättre än vad du gjort hos oss.


  @Mark-Wilk-Moloney Det är mellanskillnaden ni får, även framöver får ni ju 2 GB i månaden samt 24 GB i en engångspott nu. Totalt blir det 48 GB över kommande år, precis som innan :)


  @Gneken Tack för din feedback! Du har ju varit med ett tag och har bra koll.


  @osvanberg Tack för feedbacken om infon och roligt att du är fortsatt nöjd :)


  @Martin-Lund Jag märker att du känner starkt om denna ändring och förstår att just 4 GB i månaden passade dig väldigt bra.

  Gällande kontakten med kundtjänsten tycker jag att kontakten sköttes föredömligt och artigt med tanke på att du svor och använde skällsord i nästan varje mening du skrev. Jag hoppas att du i alla fall fick lite klarhet i din sparade pott som Gawain hjälpte till att förklara!


  @Goot Det var såklart inte vårt mål, men jag är glad att du i alla fall känner dig nöjd i ett år till :)


  @Brianna Tack för din feedback! Jag hör vad du säger och jag hoppas att du känner att även de nya prisplanerna, varav många är bättre än de förra, går att tipsa nya om.

  Om något ser tokigt ut på Mitt Vimla eller i appen kan du kontakta supporten via chatt så hjälper vi till!


  @Niclas Tack för din tid som medlem! Du är alltid välkommen tillbaka till oss.


  @Bojan-Vasic Jag tror inte att ändringen kommer dra in en massa mer pengar till Vimla, utan sannolikt kommer de flesta byta till 2 GB och ibland uppgradera en månad för att fylla på potten. Det kommer inte göra någon skillnad i vår kassa :)

  Det nuvarande prisplansändringar och giltighetstiden på surfpotten är oberoende av varandra, och när det begav sig så förklarade jag också lite mer om varför potten behövde förändras.


  @Markus-Georg-Willhelm-Graf Tråkigt att du känner så, men jag förstår att vissa känner att det varit många ändringar på kort tid. Jag hör er som säger det och förstår. Däremot har du ju fortfarande full valfrihet precis som innan :)


  @Björn-Allard Tack för dina synpunkter! Om något ser tokigt ut med potten och nivåändringen kan du hojta till i chatten så får du hjälp.


  @andkarlsson Tack för din tid som medlem! Du är alltid välkommen tillbaka :)


  @NiklasO Tack för synpunkten och härligt att det blev ännu billigare för dig!

 • Petter Abonnemang

  @fryguy sa:

  Tycker dock det är lite trist, det börjar bli som alla andra operatörer man lovar en sak för att locka till sig nya kunder och sen försämrar man abonnemangen allt eftersom och hoppas att folk inte ska orka byta.
  Från "början" kunde man ju spara datan hur länge som helst, sen vart det sänkt till ett år och nu detta.  Det här är ju en förbättring av de allra flesta abonnemangen, och där man kan tycka att det finns en försämring får man antingen en generös kompensation (motsvarande 1 år mellanskillnad i data!) eller möjlighet att ändra till någon av de nya nivåerna som passar en bättre.

  Vi har ju ingen bindningstid och är man missnöjd ska man såklart byta till en operatör man känner att man kan vara nöjd med - det är vår uppgift att få folk att vilja vara kvar hos oss och den uppgiften tar vi på allvar. Denna ändring har vi gjort för att vi tror att det blir mer attraktivt att vara Vimla-medlem på våra nya nivåer :)