• PatrikS Abonnemang

  Har samma problem. Den 5/6 la den av. Man kan ju dock också använda telefonens mätare för data, samtal och meddelanden. Har min inställd på att återställas den 1:a i varje månad.

 • PatrikS Abonnemang

  Precis så. Märkligt att det blir så, men men. Lösningen var ju rätt enkel.

 • PatrikS Abonnemang

  Återställde standardinställningarna, men då försvann ALLA inställningar för MMS och data.

  Skrev in allt manuellt efter inst. från Vimla. Fick tillbaka data, men fortfarande problem med MMS.

  Upptäkte då att jag tydligen måste skriva in samma MMS-inst. på två ställen. Dels i APN:et "Telenor SE MMS", och likadana inst. i APN:et "Telenor Mobilsurf". Av någon anledning verkar det ha löst problemet.

  Jag får se om det håller!

 • PatrikS Abonnemang

  Hej!

   

  Tror MMS-problem har tagits upp tidigare, men jag vet inte riktigt om det här är samma sak.

   

  Jag använder sedan en tid Cyanogenmods eminenta alternativ-Android på min HTC One X. Allt fungerar klockrent, utom en sak: MMS. När jag sänder iväg ett sådant så försvinner först dataanslutningen, sedan samtalsanslutningen, och sedan säger Android upp sig och telefonen krashar efter en stund. Har jag dock riktigt "tur" så går MMS:et iväg relativt smärtfritt efter ca 15-20 min - utan telefonkrash.

  MMS-inställningarna ska vara rätt konfigurerade.

   

  Det låter som en ordentlig bugg i Cyanogenmod, men problemet verkar heller inte direkt utbrett i de forum jag sökt i. Och det spelar ingen roll vilken version av Cyanogenmod jag har installerad, så det har inte med det att göra.

  Finns det "djupare" MMS-inställningar jag har missat på vägen?

   

  Någon som har haft liknande problem?

   

  EDIT: Har jag WiFi-anslutning igång så försvinner problemet oftast, och MMS:et går iväg efter ca 5 min.

 • PatrikS Abonnemang

  Det stämmer @Michael att jag har använt Saldo.me. Men om du tar bort trafikspec så syns inte de sparade samtalen, sms och datan om jag förstått det rätt?

 • PatrikS Abonnemang

  På mitt Saldo står 3,84 GB använt av 4,91. Jag har 3 GB snabbsurf, så 0,84 GB har jag förbrukat på slösurfen. Så den verkar alltså räknas in i de två gratis-GB vi fick.

 • PatrikS Abonnemang

  Hej!

   

  Jag har också fått samma problem med långsam extrasurf. Samt att jag fick 1 Gb istället för 2. Men det beror nog mest på att jag redan använt upp 1Gb genom slösurfen. Det gjorde jag innan vi fick den fria extradatan.

 • PatrikS Betalning/Faktura

  Som svar på Michaels fråga (vet inte hur man gör en sån där snygg länk) så är det ett "vanligt" Nordea Visa-kort jag använde istället. Det gick vägen den här gången! Men jag vill hellre använda mitt Electron framöver.

   

  Bra att ni ligger på Nordea, Petter! :smileyhappy:

 • PatrikS Betalning/Faktura

  Hej!

   

  Jag vet inte om problemet är löst nu eller om det bara fungerar tillfälligt, men jag bytte Nordea-kort igår och idag står det i internetbanken: Reservation Vimla, datum och belopp. Så det verkar gå åt rätt håll!

   

  Håller alla tummar.

 • PatrikS Betalning/Faktura

  Nä, nytt kort vill jag inte ha. Hellre byta operatör. Men jag måste ju börja med att betala min månadskostnad, annars får jag väl betalningsanmärkning.

  Enl. Nordea är det Vimla som inte gjort rätt vid någon programmering.

   

  Men jag testar mitt andra Nordea Visa-kort, utan tillägg Electron.

  Ingen annan som råkat ut för detta?