• Palmgreno Arkivet

  Jag uppskattar Vimlas hållning när det gäller surf att levarantören inte ska stjäla tillbaka surfmängd som kunden köpt, för att en viss tidsgräns har passerat. Men tyvärr är det ju just det man gör med utlandssurfen, vilket blir väldigt dyrt när man befinner sig utomlands en längre tid.

   

  För min del använder jag inte internet så mycket för underhållning när jag är utomlands och förbrukar därför rätt lite data. Däremot är det viktigt för mig att ha kontinuerlig uppkoppling, för att komma åt mail, information osv. Men detta blir dyrt med Vimlas nuvarande erbjudande. 29 kr per dygn som måste förnyas varje dygn oavsett om jag förbrukat datan eller ej. För mig känns inte detta konsekvent med den policy ni har för inrikes surf. Om man inte kan ta bort gränstiderna helt så kunde man åtmisntone förlänga dom till en vecka som t.ex. Comviq gör.

 • Palmgreno Idéer

  Vill även påpeka att dygnsgränsen för mobilt datapaket utomlands går emot Vimlas policy att leverantören inte ska "stjäla tillbaka" datamängd som kunden har betalat för. Det blir ju motsägelsefullt att man slår sig för bröstet att inte göra detta vid inrikes surf, men ändå gör det för utrikes surf. Tycker att det enda konsekventa vore att jag får använda upp den surf jag betalat för även utomlands.

   

  För egen del hade jag kunnat klara mig på ganska liten surfmängd för mina två veckor, då jag främst använder Internet utomlands för att skaffa fram information m.m. när jag är på semester. Så därför har jag ingen lust att betala 30 kr varje dag, när jag inte använder den surfmängden. Men däremot är det viktigt för mig att hela tiden ha möjlighet att koppla upp mig när jag behöver kolla mail, skaffa info osv.