• ovese Allmänt

  Vet inte om det är så stort steg att ta. TRE är ju igång sen ett tag. Tror närmare att de satsar på VoLTE vilket inte hjälper för mitt behov då jag inte får 4G där jag bor. Det hjälper nog inte mot mina tjocka stenväggar ändå.

  Det finns en hel del telefoner som har det, Samsung från S6 , iphone från 5s och Sony Z5 och Xperia X. Det är ganska många som kan ansluta idag då Samsung och Iphone är väldigt stora. Blir nog att jag och mn fru pausar abonnemanget eller flyttar till TRE tills de har fått Wifi-samtal. Undrar om Hallon som har TRE som nät, har wifi- samtal? Har inte dom så kanske inte Vimla får det heller om Telenor får det? Har någon frågat Vimla?

 • ovese Allmänt

  Även jag saknar wifi-samtal. Håller på att bygga nytt och utanför huset har jag nästan full täckning men i mitt nya stenhus är det NOLL. Så var det även hos min son och han hoppade av Vimla och gick till TRE. Han tycker detta fungerar hur bra som helst. Nu funderar jag också på att byta till TRE. Vet bara inte vad jag gör med mitt abonnemang här. Kanske lägger det vilande tills Telenor har Wif-samtal. Jag har nämligenen hel del tipsningar och betalar inte så mycket och har en hel del sparat, både samtal och data. Vore bra om Vimla kunde pressa Telenor lite då de är rätt stora nu och borde ha lite att säga till om. Eller vad säger ni andra på forumet?

   

 • ovese Teknisk Support

  Intresse? Från operatörerna menar du nog. Jag kan inte tänka mig att det finns någon kund som inte vill spara sin överblivna datamängd.

 • ovese Teknisk Support

  Så där ja, Nu har Telia börjat med detta http://www.mobil.se/nyheter/spara-outnyttjad-surfpott-med-telia#.Vg5VvxPtmko I och för sig bara för de dyrare abonnemangen men ändå. Ska bli kul att följa. Kanske dags att gå över till Telia....

 • ovese Teknisk Support

  Varför skulle det bli dyrare? Elen och vattnet är ju inte dyrt. Vi har fått vänja oss vid det men det är inte rättvisst. Varför ska jag betala för en Gigabyte när jag inte förbrukar den? Sorförbrukaren gör ju ändå åt sin datamängd. Jag förstår att operatören behöver få in sina pengar för de betalar inte per Gigabyte i sin tur. Vem betalar tusenlappen? De som surfar lite eller mycket? De som streamar och ser till att nätet nästan är obrukbart kan gott betala tusenlappen.

 • ovese Teknisk Support

  Jag har alltid funderat på varför datamängd är en färskvara som har ett utgångsdatum. Vimla har i och för sig en datamängd som håller längre men varför förfaller datamängden? Allt annat betalar man broende på hur mycket man förbrukar såsom vatten och el t.ex. Det kan inte vara så svårt att ställa in så att all oförbrukad datamängd som förfaller automatiskt "hoppar" över till den som håller ett år? Och varför förfaller den efter ett år? Är det inte dags att Vimla ser till att vi betalar för den verkliga datamägden vi förbrukar?