• NiklasO Vimla 2.0

  @Sven sa:

  @NiklasO sa:


  "en funktion som var väldigt omtyckt men vi har nu valt att ej ha detta med Vimla 2.0"

  Alltså... makes no sense.😐
  Istället har Vimla valt att satsa ännu mer resurser på den fullständigt onödiga funktionen Vimla Filter...
  https://forumet.vimla.se/topic/3891/vimla-rekryterar-utvecklare

  🙈🙉🙊

 • NiklasO Vimla 2.0

  "en funktion som var väldigt omtyckt men vi har nu valt att ej ha detta med Vimla 2.0"

  Alltså... makes no sense.😐

 • NiklasO Vimla 2.0

  Hm, okej. Ja, alltså 90% är bättre än 0%. 😏

  @Loppan60 sa i [Leveransrapport](/post/24018):

  >

  @NiklasO

  Nu vet jag inte om mina svar kommer i rätt ordning men som svar på frågan; Har det fungerat förut i 2.0?, så är mitt svar ja, i testversionen fungerade till 90 % i alla fall. Var inte fler haverier där än med andra saker. =)

 • NiklasO Vimla 2.0

  Har det funkat tidigare i 2.0 alltså?


  @Loppan60 sa i [Leveransrapport](/post/24000):

  >

  @NiklasO

  Håller med!

  Kan inte heller förstå varför det fungerade under testperioden men inte nu? Hade det inte fungerat då hade jag inte valt den nya plattformen. För mig har det bara blivit sämre eftersom detta är den enda förändringen från tidigare plattform. Åtminstone synlig för mig.

 • NiklasO Vimla 2.0

  Det kanske börjar bli dags att tänka om.

  Den här tråden är ganska poppis redan nu, INNAN folk får upptäcka detta när de hamnar på 2.0. Det här är alltså folk som är aktiva här i forumet och det är ju långt ifrån alla så att säga. Räkna med kraftiga reaktioner när era kunder får upptäcka att detta inte finns, den hårda vägen....


  Eftersom att detta är en basfunktion så är det bra om ni skriver ut detta tydligt på sidan där man beställer byte till 2.0. För er egen skull och för kundernas förstås.

 • NiklasO Vimla 2.0

  Mja, det är väl så att det kommer att diskuteras leveransrapporter i en tråd som handlar om leveransrapporter. Keep on scrollin' 😉

 • NiklasO Vimla 2.0

  @Mats-Jönsson242
  Exakt. SMS bara fungerar. En standard som alla enheter fixar. Ingen installation av 13 olika meddelandeappar krävs. Fattar inte varför man försämrar en så pass testad och stabil funktion som SMS. Ofattbart faktiskt. Förhoppningsvis så kommer det att visa sig att detta är något som kunderna förväntar sig. Vimla (läs Cisco+Telenor) KAN ju faktiskt göra en pudel och ändra sig.

 • NiklasO Allmänt

  Hej,

  Intressant. Är du nöjd med hur ditt projekt har utvecklats?

 • NiklasO Vimla 2.0

  Grundläggande funktionalitet kan tex vara fullt stöd för en viss standard. Till exempel SMS. FULLT STÖD. Inte axplock.
  Att messa kortnummer för att avsluta prenumerationer eller liknande är också något man kan förvänta sig.


  Men precis. Det kommer att märkas i supporten sen när intet ont anade människor flyttas över till 2.0. Det blir också kul när folk blir förbannade och kräver att bli tillbakaflyttade till 1.0 och får "går inte" i ansiktet. Jag lovar att största delen som blir överflyttade ALDRIG läser här i forumet eller infon som nu finns om att leveransrapporter inte har stöd i nya nätet. Det kommer att bli skoj helt enkelt. Skönt att jag inte sitter i supporten. ;) Men visst, Vimla kan ju gå ut med information till alla som byter och lista vilka standardfunktioner som man har plockat bort så att det inte blir några överraskningar men med Vimlas track record så kommer det inte att hända.

  Vissa saker antar och förväntar man sig att det finns. Aldrig någonsin så har jag kontrollerat hos en operatör som jag bytt till att det finns leveransrapporter, lika lite som att jag har kollat om det går att ringa samtal. Det hör till att stödet finns i en standard som är väldigt gammal (och testad) vid det här laget. Leveransrapport är inget tillägg. Det är ingen funktion som du slår på hos din operatör. Det är en inställning i din SMS-app. I Vimla 2.0 så finns inställningen där men den fungerar inte. Ehhh. Ok. Använder du inte SMS-rapport så förstår jag att det inte är något större problem för dig.


  @Adnan sa:

  @NiklasO Inser att vi intressant nog har olika syn på vad som är grundläggande funktion :) När jag tänker vad som är grundläggande funktion så är det att kunna ringa och ta emot samtal, skicka och ta emot sms respektive mms samt att surfa. Allt utöver det ser jag som tilläggsfunktioner/tjänster och för mig är även leveransrapporter ett tillägg. Sen kan man visserligen ta för givet att vissa tillägg bara finns (som t ex en röstbrevlåda).
  Konstaterar också att du tror att det är många som använder leveransrapporter (eller rätt många i alla fall). Jag tror tvärtom. Tiden får utvisa :) Som du säger så kommer det märkas i supporten om det är ett bekymmer för människor :)

 • NiklasO Vimla 2.0

  Ja, jag hoppas verkligen att det tar några år till...