• Night77 Teknisk Support

  @Michael Bra jobbat !! gillar den nya ändringen !! 

 • Night77 Idéer

  @Asawi jag skulle tro att kunna skicka gratis SMS till utlandet inte alls påverkar befintliga priser och det enda man behöver göra att bara justera sig i förhållande till marknaden, det kostar inte något alls för Vimla/Telenor att skicka SMS till utlandet eller inom Sverige, det är bara viljan att ha detta alternativet eller ej enligt deras affärdmodell.

   

  Att skapa ett tilläggspaket för sådant kan öka kostnaderna, men det kan vara ett bra tillfälle för Vimla att testa sig fram och se hur detta påverkar deras SMS trafik till utlandet samt om man får faktiskt nya kunder när man implementerar alternativet.

   

  Går det bra så fortsätter man (vilket jag tror starkt på), går det dåligt och Vimla känner att det skickas massivt med SMS till utlandet så kan man alltid sluta med sånt för de nästkommande kunderna ..

 • Night77 Idéer

  @Lidback var därför jag nämnde just att detta kan vara applicerbart just för de som har begränsade SMS/MMS och samtal så att man begräsnar antal skickade SMS till utlandet och inte ha det alltför fritt för alla abonnenter.

   

  Samtidigt så var tanken med att införa detta att kunna dra till sig ännu flera kunder från andra operatörer, så detta borde inte påverka nåt utan tvärtom, det ska användas för marknadsföring :)

 • Night77 Idéer

  Halebop.png

   

  Hallon.png

 • Night77 Idéer

  Hej Vimla!

   

  Jag har faktiskt behov av att skicka SMS till utlandet då och då men ser att ni inte alls har lagt någon vikt vid det på något sätt att ha det i era abonnemang trots att era konkurenter Halebop och Hallon kör det konceptet sen flera år tillbaka. Tycker det är för dyrt och omodernt att SMS är helt fria inom Sverige, det gör att folk välje WhatsApp, Viber och liknande tjänster som är för mig egentligen är ganska jobbiga att ha och motparten måste också ha samma tjänst för att fungera!

   

  Finns det ingen möjlighet att kunna implementera det åtministone för de som har begränsade antal meddelande och samtal ? eller kanske ta även med de som har fastpris abonnemang?!

   

  Halepbop och Hallon använder det argumentet med fria SMS till hela världen alltid i sina respektiva reklam, så detta borde inte vara något svårt att också ha hos Vimla!

 • Night77 Teknisk Support

  :(

  Finns inget sätt att kunna använda siffrorna som ligger under Trafikspecifikation istället för det vanliga saldo som visar fel ?

   

  Kanske det är en begränsning av Vimlas API ?

 • Night77 Teknisk Support

  Och förresten, skickar man andra tecken än Svenska/Engelska från Saldo.me då blir det massa ????? tecken för mottagaren, det finns någon bugg i codningen av icke vanliga tecken eller andra språk såsom Hebrieska, Arabiska, Hindi o.s.v ...

 • Night77 Teknisk Support

  Saldo.me visar felaktiga siffror ..

  Datamängden är korrekt dock tog det några dagar tills det blev rätt .. har dock inte använt mobilanätet i några dagar ..

  Antal samtal är fel, antal meddelanden är också fel .. 

   

  Är det just bara jag som får såna inkorrekta siffror ?eller alla har samma problem ?

  Untitled.png

 • Night77 Arkivet

  @Lidback

   

  Troligtvis så blir "kortbetalningen" för de befintliga kunder kvar än så länge de vill ha det. 

   

  Vad jag har för erfarenhet av Klarna betalningsmetoder är följande:

   

  1. Vanlig kortbetalning (valfritt kort) vid betalningstillfället

  2. Direkt bankbetalning (gäller vissa banker bara)

  3. 14 dagars faktura som går att betalas via vilken bank som helst med bank/plusgiro och OCR nummer.

  4. Delbetalning ifall man har för hög räkning men då tillkommer även ränta.

   

  Så i princip Vimlas koncept om kortbetalning är för att kunna köra automatiska betalningar utan att man själv behöver göra nåt, med Klarna behöver samtliga göras manuellt.

 • Night77 Arkivet

  @Petter

   

  Ojdå. vad gör de gamla kunderna då ? kan man lägga till de i efterhand eller vad menade du med att detta kan komma i Mars eventuellt för nya kunder?