• mlo Buggar

  Det här är ju komiskt. Nu har det gått fyra månader och inte bara har ni struntat i att fixa problemet med kakor. Nu händer samma sak på forumet.vimla.se också - där det förut funkade som det ska.

  Fyra månader senare och ett enkelt problem har inte åtgärdats utan istället duplicerats.

  Vad håller ni på med?

 • mlo Teknisk Support

  @Berit-Rytter

  Installera appen igen och avaktivera Filter. Sen kan du plocka bort appen och allt ska funka som vanligt.

  Vet inte hur man gör själva avaktiveringen, jag har aldrig provat appen. Men har läst här att det är så man ska göra.

 • mlo Vimla 2.0

  @Nehul-Sevak

  Vimla har tidigare sagt under sommaren 2020. Innan dess sa de årsskiftet 19/20. Med lite tur skjuter de upp deadline igen.

  Jag avvaktar också så länge som möjligt.

 • mlo Utomlands

  @Vimla_Felix

  Super, tack för snabb respons.


 • mlo Utomlands

  @mlo

  Jahaja. Jag fick inte ens den surf jag betalat för. Strax efter att jag postade det ovan fick jag ett SMS om att mina 50 MB var slut, trots att surfpaketet ska ge mig 250 MB. Inte en chans att jag gjort av med 250 MB idag, jag har mest läst nyheter och det tar inte så mycket.

  Utgår ifrån att du krediterar båda surfpaketen Felix. Bekräfta gärna.

 • mlo Utomlands

  Jag har blivit fakturad dubbelt för datapaket i USA idag den 22/1 (2 * 69 kronor). Jag slog på roaming några minuter efter midnatt svensk tid, kanske går någon klocka fel hos er så att ni råkade debitera mig även för dygnet innan?

  @Vimla_Felix, kan du se över och justera?

  Övriga faktureringar ser rätt ut, åtminstone som det ser ut hittills.

 • mlo Utomlands

  @Emil_Vimla

  Bra förändring till 2.0. Har länge velat ha bättre kontroll över surf utomlands. Det är alldeles för lätt att glömma bort att stänga av roaming innan man lämnar EU. Så tack för det.

 • mlo Idéer

  @Vimla_Felix

  Tack för tydligt svar!

 • mlo Utomlands

  @Robert-Axelsson

  Tillägg till det @S-L skrev: om du har slagit på utlands- och betalsamtal på Mitt Vimla och har dataroaming på i telefonen så kommer din telefon koppla upp sig när du är utomlands, och det är så man "beställer" data. Så har du utlandssamtal och även dataroaming på så har du tyvärr beställt data utomlands.

  Har du inte dessa funktioner påslagna har något blivit fel i debiteringen. Då får du ta kontakt med Vimla på chat eller mail (varning för långa svarstider på mail) så kan de se över vad som hänt.

 • mlo Abonnemang

  @Marcus-Storm97

  Vimla har stängt sin support och öppnar inte igen förrän på måndag, så det lär inte hända. Men loggar du in på chatten direkt på måndag morgon kanske du kan få hjälp då?

  Med lite tur ser @Vimla_Felix ditt meddelande här annars och kan hjälpa dig direkt. Men som sagt, knappast innan måndag.

 • mlo Buggar

  Tre månader senare och ni har fortfarande inte fixat problemet med kakorna.

 • mlo Utomlands

  @Emil_Vimla

  Fyra månader senare och fortfarande inte fixat.

  Det här är en liten grej men varför ska vi bry oss om att hjälpa er att förbättra Vimla när ni inte tar vara på vårt engagemang?

 • mlo Teknisk Support

  @Sven

  Jo, har läst den där. Reagerade på "leverpastej" men tänkte att det väl bara är jag som användare som hör det, inte de som ringer in. Det andra noterade jag visst inte.

  Går det inte att välja bort de pinsamma inslagen det som uppringarna hör får man väl helt enkelt stänga av telefonsvararen. Klarar man sig inte utan får man byta operatör om man vill ha ett seriöst hälsningsmeddelande.

 • mlo Utomlands

  @Eva-Johansson128

  https://vimla.se/eu/

  Observera att det gäller även Norge, inte bara EU-länderna.

 • mlo Teknisk Support

  @Gladys-Hansson

  Är det sant? Det är ju bara pinsamt! En sådan telefonsvarare kan man ju inte använda om man har seriösa kontakter att vårda, som med arbetsgivare eller liknande.

  Går det att prata in ett eget meddelande så att man slipper Vimlas fåniga påhitt?

 • mlo Abonnemang

  @Vimla_Felix

  Se där. Ett förtydligande, är det systemet för tipslänkar eller systemet för tipsrabatter som görs om? Det vill säga är det sättet att tipsa som förändras eller är det själva tipsrabatterna som blir annorlunda framöver?

 • mlo Abonnemang

  @thunderacehorby

  Kolla på hemsidan, du hittar all information om tipsrabatter där.

 • mlo Abonnemang

  @thunderacehorby

  Att du kan använda din telefon som hemma när du reser inom EU, utan extra kostnader, beror på ett EU-direktiv som kräver detta. Direktivet säger dock inget om vad det ska kosta att skicka SMS eller ringa från ditt hemland till andra EU-länder.

  Vimla har gjort vad de måste men inte mer. De erbjuder fri roaming men inte gratis SMS och samtal från Sverige till andra EU-länder. Precis som de flesta andra operatörer har gjort.


  Ja, MMS ingår på samma villkor som SMS.

  Nej, Vimla har inget familjeabonnemang. Däremot kan ni inom familjen använda varandras tipslänkar så får ni i alla fall en liten rabatt.

 • mlo Betalning/Faktura

  @Lio-Fabienne-Pacheco

  Jag vet ytterligare två som har anmält så nu ligger minst tre anmälningar hos Konsumentverket.

 • mlo Betalning/Faktura

  @Jonas-Larsson39

  Det är en liten summa men det ger ju verkligen ett amatörmässigt intryck. Återigen ett exempel på att Vimla inte tänker igenom sina quick-and-dirty-fixar innan de implementerar dem.