• mlo Betalning/Faktura

  @borgus

  Jag skulle säga att diskussioner blir meningslösa när man inte försöker förstå varandra. Ibland gör man misstag och väljer fel ord, som jag håller med om att Emil har gjort här. Men ofta är det då möjligt att utifrån kontexten förstå vad den som sa eller skrev något egentligen menade.

 • mlo Betalning/Faktura

  @borgus

  Givet kontexten tolkade jag begreppet roamingavtal som avtal mellan Vimla och Vimlas kunder om vad kunderna ska betala när de roamar. Jag tycker också att Emils svar bekräftar att det var så han tänkte.

  Men den tolkning som jag gjorde är tydligen inte möjlig, enligt dig.

 • mlo Betalning/Faktura

  @borgus

  Du utgår från att Emil talade om de avtal som Vimla/Telenor har med thailändska operatörer. En alternativ, helt rimlig tolkning av det Emil skrev var att de inte har något bättre avtal att erbjuda kunderna. Det var nog så han menade. Jag ser ingen lögn i det.

 • mlo Betalning/Faktura

  @borgus

  Det är ju inte så konstigt. Telenor erbjuder fri roaming i Thailand för vissa, dyrare abonnemang men inte för andra billigare. Det gäller både de billiga abonnemang som säljs under varumärket Telenor och de som säljs under varumärket Vimla. Självklart har Vimla också möjligheten att erbjuda fri roaming i Thailand men marginalerna finns inte med de låga priser som Vimla har, och det oavsett om du ser Vimla som egen operatör eller som ett varumärke under Telenor.

 • mlo Teknisk Support

  @Emil_Vimla

  Här kommer feedback till just den sidan:


  Skriv inte "Du får en schysstare användarupplevelse". Det stämmer ju inte.

  Byt ut länktexten "Bra att veta om 2.0" till "Begränsningar och buggar i 2.0".

  Byt ut rubriken "Resa med 2.0" till "Begränsad roaming med 2.0".


  Det vore en start mot mer öppen och ärlig kommunikation kring 2.0. Jag har inga förhoppningar om att ni kommer göra ändringar som pekar i den riktningen men eftersom du ville ha förslag får du några här.

 • mlo Teknisk Support

  @Emil_Vimla

  Nej Emil, ni är INTE öppna med bristerna i 2.0. Ni informerar om dem här på forumet men de flesta läser inte på forumet. I de SMS ni skickar ut får ni det att låta som att det är bråttom att gå över till 2.0, vilket det inte är, och ni nämner inget om de brister som finns eller ens om var man kan läsa mer om dem. Åtminstone inte de SMS jag sett, ni kanske skickar olika till olika kunder.

  Det är inte att vara öppna med bristerna. Istället stressar ni kunder att byta till en ofärdig plattform och försätter dem i situationer där de inte kan använda sin telefon, som här i Kenya.

  Vill ni vara öppna och transparenta så skicka ett eller max två SMS, antyd inte att det är bråttom och länka bra och saklig information om bristerna i 2.0.


 • mlo Teknisk Support

  @Anne-Sörensson

  Har du Vimla 2.0? 2.0 funkar tyvärr inte i Kenya, se här:

  https://forumet.vimla.se/topic/3629/roaming-med-vi...


 • mlo Vimla 2.0

  @Mimmi_vimla

  Problemet här är väl att Vimlas ledning fattat beslut som är omöjliga för supporten att försvara. Att ni bombarderar kunder med SMS om att byta till en ofärdig plattform är helt uppåt väggarna galet, så hur ska ni som möter kunderna kunna ge vettiga svar kring detta?

  Enda lösningen är att ni tänker om och väntar med att migrera era kunder till dess att 2.0 fungerar och till och med fungerar bättre än 1.0 (som ni ju faktiskt säger att det gör i er marknadsföring, trots att det inte är så). Men det lär väl inte hända.

  Jag hoppas att du tar kritiken vidare och ännu mer att det leder till förändrade strategier från Vimlas sida.

 • mlo Buggar

  Ni har fortfarande inte gjort något åt det här, snart en månad senare. Vad händer?

  @Emil_Vimla

 • mlo Buggar

  Det här har rapporterats förut men jag hittar inte tråden och eftersom inget hänt efter flera månader vill jag lyfta problemet igen.

  När jag ringer en vän med Vimla 2.0 och han inte svarar får jag meddelandet att "Abonnenten du försöker nå har stängt av sin mobil", även när han inte har stängt av sin mobil utan bara inte kan svara.

  Det är vilseledande. Vore bra om ni kan åtgärda.

 • mlo Vimla 2.0

  @Ida_Vimla

  Ida, jag vill be om ursäkt för onödigt småaktiga kommentarer från min sida. Alla gör vi misstag ibland, inget konstigt med det.

  Det var min frustration över hur ni sköter utvecklingen av 2.0 som svämmade över. Men fel av mig att ta ut frustrationen på dig så ber än en gång om ursäkt för det!

  Önskar dig en fin dag!

 • mlo Vimla 2.0

  @BCT

  Ja, det är ju inte felrapportering på Mitt Vimla tråden handlar om. Jag blev också förvirrad.

 • mlo Vimla 2.0

  @David-Mikael-Rosborg

  De enda fördelarna med 2.0 idag är Filter samt att dataförbrukningen ska uppdateras snabbare i appen och på Mitt Vimla.

  Däremot finns gott om nackdelar. Roaming fungerar inte i alla länder och strular i länder där det ska fungera. Flera användare har rapporterat om samtal och SMS som inte kommer fram. Driftstörningarna är fler på 2.0 än på 1.0. Standardtjänster som leveransrapport för SMS samt att vidarekoppla telefonen genom koder av typen *21* fungerar inte. Plus annat jag inte kommer på nu.

  Vimla lovar nya tjänster framöver (e-sim, VoLTE, VoWifi) men det finns inga deadlines satta för när de kommer.

 • mlo Vimla 2.0

  @Ida_Vimla

  Vad menar du med vad som står i Mitt Vimla? Ni slutade ju för länge sedan lista trafikdata där.

 • mlo Abonnemang

  Jag behövde något liknande nyligen och hittade Halebop Go. Om dataanvändningen är tillräckligt låg kan du komma undan med 39 kronor i halvåret, utöver startavgiften. Behövs mer data kostar det såklart mer. Lite bökigt med ytterligare ett kort att administrera men ruskigt billigt.

 • mlo Vimla 2.0

  @Alf-Petersson

  Njae, Vimla vill ju först migrera över alla kunder till nya systemet innan de fixar buggar. Förstå logiken i det den som kan. En kundtillvänd operatör skulle ju se till att deras nya tjänster funkade innan de tvingade kunderna att använda dem.

 • mlo Teknisk Support

  Det har fortfarande inte hänt något med detta. Knappen är fel och kakorna sätts inte som de ska.

 • mlo Teknisk Support

  @Sven

  Kan ju också vara slut på surf eller Vimlas system som felaktigt blockerar surf?

  Men det kan såklart bara Vimla svara på.

  @Brigitte-Waltraud-Strube, kolla det Sven föreslår. Funkar ingenting så hör av dig till Vimla på chatten och be dem kolla så att allt står rätt till med ditt abonnemang.

 • mlo Betalning/Faktura

  @Michael-Fam

  Vad menar du med att "man har öppnat granskning på Vimla"? Vilken slags granskning? Vem ska granska?

  Någon berättade här i forumet att hon anmält Vimla till Konsumentombudsmannen. Är det det du tänker på?

 • mlo Utomlands

  @S.L

  Förstår. Tack för klargörande.