• MikaelE Abonnemang

  @Daniel-Sköld Det går och beställa ett abonnemang utan svensk personnummer, dock med några begränsningar.

  • Det går endast att betala med kort.
  • Man kan inte portera in ett nummer från en annan operatör.
  • Samt så kan man inte ha utlandssamtal / betalsamtal aktiverat på abonnemanget.

 • MikaelE Teknisk Support

  @Melinda-Louise-Sjölander Det här är en vanligt återkommande fråga här på forumet, så för att inte skriva något nytt som inte redan är skrivet hänvisar jag till ett tidigare svar från @Emil_Vimla på samma fråga.

  https://forumet.vimla.se/topic/5458/inget-internet...

  "Det som avögr om du kan ringa och surfa samtidigt är om samtalet hamnar på 2G eller 3G. Om du har 3G täckning under samtalet så kan du både ringa och surfa men om du har 2G kan du bara ringa. Ligger du på 4G innan samtalet väljer telefonen själv om det ska gå över på 2G eller 3G.

  I vissa telefoner kan man själv låsa till 3G för samtal och då undgå ovan problematik.

  På detta sätt har det alltid fungerar hos oss på Vimla!"

 • MikaelE Teknisk Support

  @Anton-Lundin Om du vill ändra e-postadress på ditt konto gör du det själv på: https://mitt.vimla.se/mitt-vimla/ och under valet kontouppgifter ändrar du e-postadress.

 • MikaelE Abonnemang

  @Emelie-Holmgren Det går alldeles utmärkt att tipsa inom familjen. Dock kan man inte ha mer än ett abonnemang per e-post, så ni måste ha abonnemangen registrerade på olika e-postadresser.

 • MikaelE Nummerflytt

  @Bengt-Olof-Nicklas-Glans Om du vill registrera ditt kontantkort hos din operatör för att kunna göra en flytt till vimla kan du läsa på länken nedan hur du gör beroende på vilken operatör du har.

  https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002013338-Nummerflytten-gick-inte-igenom-för-att-mitt-kontantkort-är-oregistrerat-hur-fixar-jag-det-

 • MikaelE Utomlands

  @David-Svensson Datapaketet förnyas varje dag, vad man bör tänka på är att det är per svenskt dygn, bra och tänka på om man befinner sig i en annan tidzon. Det går inte med vimla och köpa paket för visst antal dagar eller visst antal veckor.

 • MikaelE Teknisk Support

  @Erik-Thor Om du vill att ditt barn ska ta över ditt nummer hos vimla då är det en överlåtelse abonnemang som ska göras och inte en nummerflytt. För att göra det behöver ni signera en överlåtelse. Det kan ni göra på: https://vimla.se/overlatelse

 • MikaelE Utomlands

  @Nelly-Pereira-Hansson Om ditt sim-kort är grönt har du 1.0. Har du ett svart sim-kort har du 2.0.

 • MikaelE Teknisk Support

  @Christian-Berggren Förmodligen är fortfarande ordinarie personal hos Handelsbanken på långledigt under helgerna, med tanke på deras dåliga svar till dig. ;)

  Jag har inga problem att använda Handelsbankens app när jag använder mobildata med Vimla, jag använder dock ios. Har du testat de vanliga förslagen man brukar få från supporten att installera om appen, men också starta om telefonen. Är det bara Handelsbankens app som inte fungerar med mobildata, eller är det även andra appar?

 • MikaelE Utomlands

  @Martina-Nilsson74 Det är rätt nummer för och ringa upp röstbrevlådan när du är utomlands. Koden till röstbrevlådan behöver du aktivera innan du åker utomlands.https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002073358-R...

 • MikaelE Vimla 2.0

  @Niklas-Larsson220 Du får tyvärr vänta tills på måndag då supporten öppnar och de kan hjälpa dig.

 • MikaelE Teknisk Support

  @Anton-Terho Ska du flytta ett nummer från en annan operatör där numret är registrerat på en annan person kan ni båda signera en digital fullmakt på: https://vimla.se/fullmakt

  Om det nummer som ska föras över på dig redan är ett vimla abonnemang kan ni göra en överlåtelse på: https://vimla.se/overlatelse

 • MikaelE Utomlands

  @David-Hedlund Nej du kan inte använda sparad surf i Costa Rica. Du kan endast använda din sparade surf inom EU. https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002064717-Får-jag-använda-sparade-surf-utomlands-inom-EU-EES-

  I Costa Rica betalar du 99,00 kr för 10 MB/svenskt dygn för surf.

  https://www.vimla.se/priser/

  Lösningen för och surfa i Costa Rica är och köpa ett sim-kort med en lokal operatör.

 • MikaelE Abonnemang

  @Lundis Det spelar ingen roll. Den data som inte förbrukas sparas i en pott upp till 100 GB och i 12 månader.

 • MikaelE Teknisk Support

  @Anne-Grevlund Du kan chatta med supporten mellan 9-16, du hittar chatten nere till höger om du är inloggad på mitt vimla eller på https://vimla.se/kontakt/ Har tagit bort ditt tilefonnumer då det inte är och rekomendera att skriva ut det öppet på internet.