• Mikael Rosenius Vimla 2.0

  På hemsidan står det

  "Vi messar om SIM nu

  Och det är för att du ska kunna följa med oss till Vimla 2.0, vår nya tekniska plattform där du med Vimla får ta del av flera nya smarta funktioner och kommande lanseringar av moderna teknologier."


  Vilka nya smarta funktioner tänker ni på Vimla på då? Jag kan inte se några förbättringar ännu med 2.0 utan det verkar mest vara strul. Många har problem med att komma igång, roaming fungerar inte som det ska, värdelös röstbrevlåda m.m. om man läser här på forumet. Vi väntar även på E-sim. Så varför skulle jag byta till Vimla 2.0 för mina andra abonnemang? Jag har bytt på mitt ena men det ångrar jag idag.

  Hade allt fungerat när ni släppte 2.0 och att E-sim var tillgängligt så hade ni inte behövt jaga era kunder för att byta utan vi hade gjort det frivilligt.

 • Mikael Rosenius Utomlands

  Nyss hemkommen från Berlin. Jag fick det att fungera att manuellt koppla upp mig mot Telekom. Telefonica hittade inte min telefon. Så det verkar fungera men eftersom det inte gjordes automatiskt så har Vimla fortfarande något att jobba på. En sak som inte fungerade var SMS. Välkommen till Tysklands smset fick jag först vid hemkomst. Sms där Vimla hälsade mig välkommen hem fick jag innan smset välkommen till Tyskland. Fick även ett sms från flygbolaget att flyget var försenat först efter när jag landat i Sverige, ca 2 timmar efter jag hade kommit hem.

 • Mikael Rosenius Teknisk Support

  @Jonas-Persson163. Jag har haft problem med att det ser ut som att min förbrukning har ökat markant efter övergången till 2.0. Vimla säger i en annan tråd att de håller på att undersöka detta då Vimla appen och telefonen visar olika förbrukning på data. Detta kan även vara en anledning till att det ser ut som att du har förbrukat mycket.

 • Mikael Rosenius Teknisk Support

  Även jag upplever samma sak. Efter jag har bytt till Vimla 2.0 så har min förbrukning ökat dramatiskt. Tidigare hade jag väl ett snitt på ca 7GB/månad men nu ligger det på 12GB/månad.