• Mikael Persson34 Teknisk Support

  @Ida_Vimla

  Nu har jag låst nätet på 3G och fick en hastighet på ~20 Mbit/s och med 4G som alternativ hamnade det på ~5Mbit/s. Detta blir mitt sista test och jag lämbar detta ärende.


  Mvh

  Micke

 • Mikael Persson34 Teknisk Support

  @Ida_Vimla

  Hej igen,

  Jag har testat Telia och Vimla i två olika telefoner på olika platser och har fått samma resultat...Vimlas kapacitet är hästlängder efter Telia. Hade jag befunnit mig på norrsidan av Kebnekaise hade jag förstått den lägre surfkapaciteten men när jag uppnår dessa låga surfhastigheter utomhus i centrala Huddinge och i min hemmiljö där jag med Telias nät uppnår mer än 10 ggr så hög surfhastighet kan jag inte dra någon annan slutsats än att Vimlas lägsta nivå inte är bättre. För mig är det inte OK att behöva hålla på med att låsa till 3G och en massa annat micklande eller hålla till på busshållplatsen utanför mitt arbete.

  Med allt detta i åtanke har jag redan valt att avsluta mitt Vimla-abonnemang och kommer portera mitt nummer till Halebop (Telia) så snart det går.


  Mvh

  Micke

 • Mikael Persson34 Teknisk Support

  @Ida_Vimla

  Nu har jag test Vimlas sim-kort och Telias sim-kort i samma telefon på samma plats. Utan VPN påkopplad uppnådde Telia +100 Mbit/s och Vimla ~8 Mbit/s. Med VPN påkopplad uppnådde Telia +60 Mbit/s och med Vimla ~ 3 Mbit/s.

  Test gjordes även i Huddinge Centrum där Telia uppnådde +60 Mbit/s och Vimla 3-5 Mbit/s.

  På en plats i Södertälje, utanför mitt jobb, uppnådde Vimla +100 Mbit/s på väg hem. Så det är en väldig skillnad på kapaciteten i "erat" nät.

  En fundering jag har är om mitt sim-kort är 1.0 eller 2.0...jag fick det igår så jag tycker det borde vara 2.0.

  För övrigt är telefonen nyligen uppdaterad.

  Mvh

  Micke

 • Mikael Persson34 Teknisk Support

  Hej,

  Jag har precis stoppat i mitt nya sim-kort från Vimla och hastigheten enligt bredbandskollen är i snitt 7 Mbit/s. Jag bor centralt i Huddinge och med Telia hade jag på samma plats i lägenheten 95 Mbit/s. Något måste vara väldigt fel. Kan jag förvänta mig högre hastighet?

  Mvh

  Micke