• Michael Abonnemang

  @Johan-Waern E-faktura är en kommande betallösning, så finns ej. Men du kan ju alltid ansluta ett VISA/Mastercard som det dras från varje månad, då sker betalningarna helt automatiskt.

 • Michael Abonnemang

  Kan även jag meddela att det fungerar nu på iOS med Vimla 1.0. Trevlig helg alla! =)

 • Michael Utomlands

  @Alex_Vimla härligt att höra! God jul och gott nytt år :)


 • Michael Utomlands

  @Isabelle_vimla jo, det har börjat fungera nu.

  Min fråga om prissättningen är förenlig med EUs lagstiftning på fri roaming inom EU/ESS kvarstår dock. Inga operatörer inkl. Telenor tycks ta betalt på Svalbard som är en del av Norge. Endast Vimla verkar göra det.

  Så du får gärna dubbelkolla om uppgifterna på Vimla.se/priser stämmer. Jag hoppas givetvis inte det :)

 • Michael Utomlands

  Nu har det kommit upp 99kr för 10 MB/dygn på Svalbard-sidan.

  Väldigt lustigt att Vimla väljer att ta betalt för surf inom Norge och frågan är om det ens är lagligt. Det finns ju en överenskommelse där Norge ingår i EU-roamingsamarbetet.

  Ännu mer lustigt blir det att Vimla tar betalt medan Telenor tycks se Svalbard som en del av Norge (någon specifik sida för Svalbard finns inte). Kollade lite andra svenska operatörer snabbt och Vimla verkar faktiskt ensamma på svenska marknaden om att ta betalt på Svalbard.

  @Alex_Vimla kan du undersöka detta kanske?

  @MickeMM japp, skall dit på senvåren :) Har länge velat besöka Svalbard.

 • Michael Utomlands

  Har kikat på https://vimla.se/priser?country=Svalbard%20och%20Jan%20Mayen

  Och där kostar det "null kr för null MB/svenskt dygn" vilket gör att frågan kvarstår.

  Så vad kostar det? Är det samma priser som i Norge då Svalbard egentligen är en del/region av Norge? Dvs upptill 10 GB/mån ingår som i resten av EU/ESS?

 • Michael Vimla 2.0

  En liten spinoff-fråga, om man har en ny telefon som stöder 2G/3G/4G. Har denna telefon då tillgång till 2G vid behov? Eller är tillgången till 2G helt enkelt spärrad på Vimla 2.0 oavsett telefon?

  Detta är en viktig fråga för mig och säkert fler. Visst skulle VoLTE kunna lösa lite av detta, men detta finns ju inte heller för Vimlas kunder.

  @Viktor_Vimla vet du?

 • Michael Vimla 2.0

  @JR sa:

  @Michael sa i [Vimla har slutat fungera ca kl 3 inatt](/post/20633):
  >
  Finns en tillfällig lösning här: https://forumet.vimla.se/topic/3391/driftst%C3%B6rning-vimla-2-0
  3G-lösningen fungerar tyvärr inte för mig heller.
  Kan nu uppdatera oss om vad som är felet, beräknad tid mm. Vad som helst är bättre än att sitta i ovissheten, många av oss är beroende av att kunna kontakta folk av olika anledningar.
  Inte bara ur ett socialt perspektiv


  Jobbar inte på Vimla så har ingen mer information än er andra tyvärr. Men Vimla jobbar iaf på problemet vilket man kan se av tråden jag länkade till.

 • Michael Vimla 2.0

  Finns en tillfällig lösning här: https://forumet.vimla.se/topic/3391/driftst%C3%B6rning-vimla-2-0


 • Michael Abonnemang

  @Lassekite det går utmärkt att göra så, har själv gjort det :)

 • Michael Teknisk Support

  @Kristina-Kjällbring ja det stämmer, den fylls alltid på i månadsskiftet.

 • Michael Allmänt

  Precis som @William-Bentersten skriver är det.

  Utöver detta så lagras ju IP-nummer av säkerhetsskäl och detta med stöd av GDPR-lagarna. Även om IP-nummer kan betraktas som personuppgifter så behöver faktiskt inte ens företag ha något tillstånd för att lagra dessa då man som företag kan göra en intresseavvägning istället.

  Och minns jag rätt så finns det delar i GDPR som handlar om datasäkerhet som i princip pekar på att loggar skall föras för att man skall kunna upptäcka t.ex. läckor och incidenter och därmed kunna informera om vad som läckt ut etc. Därmed blir en intresseavvägning motiverad och några specifika godkännanden för att lagra IP behövs inte.

  Att Vimla skulle publicera fullständiga IP-nummer öppet behöver nog ingen oroa sig för, finns ingen poäng med att göra det helt enkelt.

 • Michael Utomlands

  @Rima-Petronis testa att söka mobilnät manuellt och välja en annan operatör. Upprepa tills du hittar en där det fungerar utan problem. Har själv stött på detta problem i vissa eu-länder och att byta operatör till en annan har alltid löst det för mig iaf.

 • Michael Abonnemang

  Vimla har svarat i ett tidigare inlägg att dessa tipsningar plockas bort regelbundet. Så oerhört onödigt att försöka hitta på egna länkar för att sedan efter en månad i deras rensning bli av med tipsningen.

  Men tycker man det är kul så 😂

 • Michael Abonnemang

  @Henrik-Modin helt korrekt! Du tipsar ”dig själv" och är barnen under 18 så kryssar du i rutan under 18 vid beställning och anger deras personnummer och sedan ditt eget om jag minns rätt.

 • Michael Utomlands

  @Mårten sa:

  Österrike, Slovenien

  Kan säga att jag haft samma strul i dessa länder, lösningen är dock att hitta en operatör som fungerar bra och låsa till den. I Österrike så minns jag att 3 AT fungerade bäst för mig, hade man auto så blev det bara strul.

  I Tyskland har det dock alltid fungerat ypperligt för mig och då var jag där senast för 3 veckor sedan.

  Så skulle säga att det troligen inte är några fel på roamingavtalen, snarare är det enskilda operatörer i utlandet som är krånglar rejält. I Spanien så hade Moviestar senast något läge som gjorde att surfen slutade fungera inom 3 minuter varje gång man kom in på den operatörens nät. Låste då till Vodafone och det fungerade hela tiden.

  Så som sagt, lösningen tycks vara att testa de olika näten och låsa till det som fungerar bäst.

 • Michael Teknisk Support

  VMA fungerar med Vimla. Fick själv ett meddelande för några veckor sedan när det var en större brand i Göteborg.

  Så att du inte fick ett bör iaf inte bero på Vimla

 • Michael Utomlands

  Befinner mig i Spanien sedan några dagar och det har fungerat utmärkt för mig sedan jag låste mobilen till Vodafone. Moviestar däremot krånglar rejält, man får internet i några minuter och sen tappar man det.

 • Michael Utomlands

  Testa att söka mobilnät/operatör manuellt och välj en i listan. Fungerar det fortfarande inte efter en minut så testa en annan operatör och vänta 1 min.


  Denna taktik har alltid fungerat för mig.

 • Michael Idéer

  Har tänkt i samma banor. Om någon okänd går in på en operatörs hemsida och skriver in ett Vimla-nummer och tillhörande personnummer för portering, vad händer då?

  Kommer Vimla att omedelbart meddela mig via SMS/E-post om att en portering är på gång så jag har möjlighet att stoppa den?

  Om inte detta sker så känns det potentiellt som en stor säkerhetslucka. @Viktor_Vimla vet du?

  Personligen skulle jag gärna vilja ha mitt abonnemang blockerat mot portering (precis som det fungerar om ett abonnemang har bindningstid). Optimalt vore även om det gick att styra via mitt Vimla och appen.