• Michael Utomlands

  @Spotify vet faktiskt inte, har aldrig fått något sms att min eusurf tagit slut. Samtidigt har jag nog aldrig spenderat över 10 gb på en månad heller inom EU. Så överlåter frågan till någon annan.

 • Michael Utomlands

  @Tobias-Nils-Oscar-Westerlind samma som i Sverige, 45kr/GB. Man köper extrasurfen på mina sidor.


  https://support.vimla.se/articles/article/hur-mycket-far-jag-surfa-utomlands-inom-eu-ees

 • Michael Utomlands

  @MikaelE sa i [surfa i turkiet?](/post/24716):

  >

  @anjakliko Priserna för Turkiet hittar du på: https://vimla.se/priser?country=Turkiet Där står det nere till höger att 250 MB kostar 60 kr per svenskt dygn. Du kan inte surfa i Turkiet med den pott du har.


  Bara för att förtydliga så är det 69kr/dygn, gissar att du kom åt 0 istället för 9 ;)

 • Michael Utomlands

  @Johan-Lundgren46 hittar du inget nät så är det telefonen som strular eller så finns inte täckning just där. Just den biten när man söker nät har inget med ens simkort/operatör att göra nämligen.


 • Michael Vimla 2.0

  @Ida_Vimla är detta ett medvetet val eller på grund av funktionen inte är utvecklad i 2.0?

  Vore i så fall bra ifall man kunde köpa surf via SMS på 2.0. Är ju ytterst allvarligt ifall man är ute i skogen och surfen tar slut och man plötsligt blir av med mobilkartan som använder surf och dessutom inte har möjlighet att köpa till. Visst man kan ju ringa någon och ge ut sina användaruppgifter och lösenord som får fylla på åt en, men ja du hör ju hur det låter :/

  Vore toppen om du kunde föra vidare detta till ansvariga.

 • Michael Vimla 2.0

  @Ida_Vimla när surfen tar slut, begränsas den till 128kbps på Vimla 2.0? För läste att det fanns en bugg att den stängdes helt på 2.0, men även den kanske är löst?

 • Michael Teknisk Support

  @Göte-Anders-Öhman jag har använt mitt vanliga abonnemang från Vimla i en router och det har fungerat utmärkt. Några speciella abonnemang för bredband eller routrar finns nämligen inte.


 • Michael Utomlands

  • @Tomas-Björkander fungerade när jag var där iaf. Glöm inte att aktivera utland på mitt Vimla eller i appen bara.

 • Michael Teknisk Support

  Jag fick ett senast i morse från Google när jag skulle logga in på en ny enhet. Tog kanske 10 sekunder innan smset kom. Så är nog inget allmänt fel iaf

 • Michael Teknisk Support

  @MickeMM haha :) Nä, ska ta tag i detta så snart det blir lite tid över. Vimla-appen är alldeles för seg i inloggningen för att jag ska må bra när jag ska kolla saldot 😝

 • Michael Teknisk Support

  @Vimla_Hugo toppen! Detta skall jag kika på så snart jag får lite tid :)

 • Michael Abonnemang

  Låter som en överbelastad mast enligt mig. Sedan kan du ju alltid testa med en annan telefon, gärna en då som stöder så mycket 4G+ som möjligt. Olika telefoner klarar ju olika många 4G+kombinationer.

  Hemma får jag ut mellan 50-200 Mbit/s med min iPhone. Så jag upplever att det är fullt blås med Vimla iaf. Testade nu för skoj skull på spårvagnen ute på hisingen i Göteborg och fick följande. • Michael Abonnemang

  @Alex_Vimla förstår inte riktigt poängen med att ta den absolut sist, dessutom låter det underligt? Det mest logiska är ju att all data som som går ut nuvarande månad används först, oavsett om det är sparad surf eller extradata. Därefter används nästa månads data oavsett typ osv? När jag läste hur sparad data skulle fungera så uppfattade jag det även så, dvs äldst data används först. Den datan som används absolut sist bör ju snarare va den datan man blivit tilldelad för månaden (eller extradata om man köpt det efter månadsskiftet).

  Skall man göra det enkelt för medlemmarna så anser jag att det är ganska orimligt att hantera dessa datatyper separat. Det är ologiskt och ger bara upphov till mer support-jobb. Känns som ni definitivt bör skicka upp denna frågan på högre nivå för lite utredning igen.

  Eftersom jag skapade Saldo.me så fick jag även en del inblick i hur det är uppbyggt mot Mitt Vimla/appen och där finns det inget hinder att slå ihop potterna så länge ni använder datan efter äldsta först och grupperar ihop sparat/extradata.

  Men som sagt, skall det separeras så bör all information finnas. Själv skulle jag då uppskatta att det såg ut så som jag bifogade bild på. För min del är det totalt ointressant t.ex. från när datan är sparad etc. Jag vill bara snabbt och enkelt se hur lång tid jag har på mig att använda den innan den försvinner, därav tyckte jag exempelbilderna som postades var lite grötiga. Men å andra sidan gillar jag att minimera information som visas, jag vill helt enkelt bara se det som är nödvändigt och så lite annat som möjligt. Men blir det som på bilderna du postar så är det helt OK ändå, för informationen finns ju iaf.

 • Michael Teknisk Support

  @Borjeg avslutat vet jag inte... Väntar på ett API som Vimla skall öppna upp. Men verkar vara ganska ickeprioriterat.


  Men skulle Vimla införa så man kan få alla sina konton på en inloggning såsom Saldo.me hade så hade jag nog varit nöjd och lagt ned saldo.me en gång för alla.

 • Michael Abonnemang

  Överlag tycker jag det ser helt okej ut.

  Men jag hade velat förenkla det mer. Och jag ser absolut ingen anledning till varför inte sparad data och extradata kan räknas ihop egentligen. Om det är nu så att extradata går ut specifika dagar så är det ju enkelt att se till att extradata alltid gäller månaden ut. Därefter spelar det ingen roll hur det ser ut i systemet för i redovisningen av sparad data så är det helt enkelt inte svårare än att lägga ihop sparad data + extradata per månad och redovisa det ihop även om det tekniskt sätt är annorlunda i bakomliggande system.

  Men är detta omöjligt så skulle jag gärna se att det redovisades enligt följande bild. Dvs sparad surf först och extradata längst ner. Att tänka på är att det nödvändigtvis inte uppstår 12 månader på kommande månader, likaså på extradata. Har man precis blivit kund så visas ju februari 2020 som första månad. Samma på extradata, där visas endast de månader där man faktiskt har data som går ut.

  Följande bild är hur jag hade gjort det, har inte lagt tid på att få det se snyggt ut (därav fula streck i staplarna) utan mest för att visa en variant på hur man kan förenkla det lite.

 • Michael Abonnemang

  @Johan-Waern E-faktura är en kommande betallösning, så finns ej. Men du kan ju alltid ansluta ett VISA/Mastercard som det dras från varje månad, då sker betalningarna helt automatiskt.

 • Michael Abonnemang

  Kan även jag meddela att det fungerar nu på iOS med Vimla 1.0. Trevlig helg alla! =)

 • Michael Utomlands

  @Alex_Vimla härligt att höra! God jul och gott nytt år :)


 • Michael Utomlands

  @Isabelle_vimla jo, det har börjat fungera nu.

  Min fråga om prissättningen är förenlig med EUs lagstiftning på fri roaming inom EU/ESS kvarstår dock. Inga operatörer inkl. Telenor tycks ta betalt på Svalbard som är en del av Norge. Endast Vimla verkar göra det.

  Så du får gärna dubbelkolla om uppgifterna på Vimla.se/priser stämmer. Jag hoppas givetvis inte det :)