• Michael Teknisk Support

  @John-Hallbäck sa:

  Hej!
  Någon som vet om vimla stöttar 2G på frekvens MHZ 900/1800?  Mvh John

  Ja, man stöder 2G på de banden. Här är en bra sammanställning av frekvenser.

 • Michael Allmänt

  • @Hejsanpådejsan ja du behåller datan. Det finns ett undantag och det är om du har abonnemanget med 100 GB, då sparas ingen surf.

 • Michael Teknisk Support

  @Aleem-Akhlaque nu vet jag inte om det hjälper, men testa att stänga av telefonen helt i 5 minuter (dvs stänga av helt, sätta i flygplansläge hjälper inte). Har du tur så får du full hastighet igen, återrapportera gärna om/när du testat.

 • Michael Teknisk Support

  @Roger-Andersson190 jag har aldrig slagit i taket vad jag vet inom EU. Däremot har jag gjort det i länder utanför EU. Det som hände då är att man får ett sms och surfen stryps kraftigt. Detta kanske har ändrats till att den spärras helt har jag fått för mig att jag läst. Mitt senaste tillfälle var nog i våras 2019 nämligen.

  Inom EU borde det fungera på samma sätt rimligtvis ifall man läser https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002064677-Hur-mycket-får-jag-surfa-utomlands-inom-EU-EES-


 • Michael Buggar

  @mlo jag har inte haft problem på flera månader varken på forumet eller vimla.se. Men för någon dag sedan började det strula för mig både här och på vimla.se så något verkar ha hänt ja.


 • Michael Teknisk Support

  Kan vara värt att nämna att på iPhone så visas det alltid 4G som ikon oavsett om det är vanlig 4G eller 4G+ man har.

 • Michael Utomlands

  @Marc-Ellard-Bruce sa:

  @Vimla_Felix thanks a lot, it is working now. As I understand it, when inside the EU the data available is the same as the amount I have in Sweden correct?

  No, you can only use up to 10 GB/month. After that your will get a SMS that you can buy extra data for 45 SEK/GB.

 • Michael Betalning/Faktura

  @Fredrik-Borg nja, Vimla har inte valt bort E-faktura vad jag vet. Däremot så har man ännu inte aktiverat det. Hur Vimla prioriterar detta vet jag inte, men förr eller senare lär vi få E-faktura. Vill du ha en smidig lösning så länge så man jag rekommendera kortbetalning. Då dras pengarna automatiskt från ens Visa/Mastercard/AmericanExpress varje månad utan att man behöver göra något.

 • Michael Utomlands

  @Li-Samuelsson som S.L skriver så är svaret nej. Din telefon kommer då endast att visa "ingen service".


  Vill du inte dra på dig kostnader så kika så dataroaming är avstängt i din mobil. Att ta emot sms är gratis medan allt annat kostar (även att ta emot samtal).


  Tänk även på att aktivera utland i god tid innan du reser iväg om det är av nu. Inställningen kan ta flera dygn innan den blir helt aktiverad (speciellt utomlands).

 • Michael Allmänt

  @Vimla_Felix välkommen till forumet och Vimla :) Superkul att det satsas på forumet ännu mer!

 • Michael Teknisk Support

  Hej!

  Tog bort bilden då sådant som postas i forumet kan ses av alla. Skulle rekommendera att du istället mailar den till hej@vimla.se så endast Vimla ser den.

 • Michael Utomlands

  @Kristina-Kjällbring jag hade satt den i flygläge och därefter aktiverat wifi :)

 • Michael Utomlands

  @Kristina-Kjällbring tänk på att surfen går efter svensk tid. Men ja, du aktiverar dataroaming i mobilen och så länge det är aktiverat så kommer du betala 69kr per svenskt påbörjat dygn. När surfen tagit slut för mig så har jag kunnat surfa vidare med 32 kbps i hastighet, dvs långsammare än långsammast med Vimla 1.0. När det blir nytt svenskt dygn så återställs hastigheten och nya 69kr dras och ger full hastighet upptill 250 MB.


 • Michael Utomlands

  @mava jag har Vimla 1.0 men har haft lite strul. I Storbritannien så finns det 3-4 operatörer men den enda som fungerade för det mesta var Vodafone. Övriga operatörer släppte in in mig på nätet vanligtvis och kom jag in så dropp-outa det efter ett tag, antingen täckning eller att surfen hängde sig.

  Hade även problem i Nice, Frankrike när jag var där med att endast en operatör fungerade OK och då trots det ganska dåligt, men tror det var den operatören snarare än Vimla.

  I Österrike känner jag igen det du skriver från när jag var där för 2-3 år sedan med Vimla 1.0, så där har inget ändrats då.

  Jag kör med en iPhone inte för att det bör spela roll. Men upplever att roaming på senare år i EU har fungerat något sämre än innan, kanske är det för att det är så många som roamar nu för tiden och näten i Europa inte är lika bra som här hemma. I Sverige har vi ju mobilnät i världsklass så blir lätt att man sätter ribban efter det.

 • Michael Betalning/Faktura

  @Emilie-Schultze du kan börja använda ditt abonnemang redan innan första betalningen. Bara sätta in SIM-kortet i mobilen och köra igång :)