• Michael Allmänt

  @Stephan Swedroid har ett ypperligt regelverk så anmäl enligt det, regel 15 bland annat är tillämplig i många fall.

   

  Jag anser att detta borde vara högprioriterat både här och på Swedroid, att det löser sig när tävligen är över ser jag inte som en lösning. Situationen borde aldrig ha uppkommit, speciellt på Swedroid som har tydliga regler som är relativt långgående. Visst är det mycket gråzoner men lägger man lite tid så borde det vara relativt enkelt att bedöma helheten och agera på det.

   

  Här så tycker jag återigen att ett tydligare regelverk behövs och kanske framförallt att inlägg raderas ur trådar i större utsträckning. Detta är standard på många forum och fungerar ypperligt för att hantera gråzonsinlägg. Riktiga regelbrott ger ju ofta även tillsägelse eller varning beroende på forum man hänger i.

 • Michael Allmänt

  @svenerikols hehe perfekt! Då är vi på samma "sida". Får se om jag startar en tråd om det själv eller liknande, men håller med dig till fullo. Saker och ting behöver styras upp och ses över.

 • Michael Allmänt

  Haha @Fredde jo, jag har visat vad jag siktar på rätt tydligt iaf =) Imorgon borde det även komma en update av topplistan.

   

  Btw inga fler som vill ge sig till känna, vilka ni är? Fick ingen respons på mitt förra inlägg vilket kändes lite tråkigt.

 • Michael Genomförda Idéer

  @@Petter jag fick ingen skillnad oavsett vad jag gjorde med den.

   

  Ja det vore mer tydligt och snabbnavigerat om förstasidan innehöll "senaste inlägg" snarare än som det är idag.

   

  Vill man ha senaste trådar kvar så passar det ju bra i sidospalten, alternativt att ha en inställning i huvudspalten där man kan välja att sortera efter senate trådar t.ex.

 • Michael Arkivet

  Jag funderade lite också över den lilla mängden. Men min tanke är väl att man tänkt lite i banorna att det ena abonnemanget riktar sig till de som ringer och skickar meddelanden medan det lilla abonnemanget riktar sig till de som använder datatrafik och i undantagsfall ringer eller skickar meddelanden.

   

  Skulle gissa att det hela handlar om att kanske undvika de rörliga priserna så långt det går. Med tanke på att skillnaden till fastpris är 50kr extra så kan man ju bara uppgradera sitt abonnemang för stunden, att ha paket till det lilla känns bara onödigt och krångligt tycker jag.

 • Michael Arkivet

  Extra simkort till surfplatta vore super.

   

  För några år sedan så kunde man betala 250kr i engångskostnad för ett SIM-kort av Telenor och så hade man den funktionaliteten, inte nog med detta så kunde man även ringa ut (blev dolt nummer). Detta försvann dock när fastpris-abonnemangen blev vanliga. Idag tror jag det finns något liknande kvar men med månadsavgift och enbart för data.

   

  Har för mig att det fanns en tråd om detta i forumet, men hittar inte den nu.

   

  För Vimla så borde det egentligen inte heller kosta något extra att införa extra sim då själva simkortet inte lär kosta många kronor. Datan tas ju från huvudabonnemanget så den är ju redan betald också. Det enda är väl att implementera det, men det borde tekniskt sätt vara relativt enkelt om systemet är vettigt uppbyggt.

   

  Så för minimal insats så hade Vimla kunnat få en riktig stor fördel för den gruppen som sitter på en mobil och t.ex. en surfplatta/laptop. En grupp som varje dag växer men som operatörerna inte riktigt har upptäkt eller tagit fram en vettig och billig lösning.

   

  En kompromiss hade kunnat vara att man erbjuder extra simkort gratis för de som har över en viss GB, t.ex. 6 GB.

 • Michael Allmänt

  I denna tråd kan du posta olika fynd/kampanjer som du hittar och som du tror kan passa för Vimlas besökare och som INTE är mobiltelefoner. Du kan t.ex. posta kampanjer på hörlurar, surfplattor, 4g-puckar, powerbanks osv.

   

  Vill du tipsa om en MOBILTELEFON så gör du det här.

   

  Regler i denna tråd:
  - Endast nya produkter
  - Endast seriösa butiker (minst 6 stjärnor på prisjakt)
  - Pris på prisjakt samt länk till prisjakt MÅSTE finnas med
  - Inga diskussioner i denna tråd

   

  DISKUSIONER skall ske i denna tråd:

  https://forumet.vimla.se/t5/Allm%C3%A4nt/Fynd-tr%C3%A5den-DISKUTERA-H%C3%84R/td-p/10663/jump-to/first-unread-message

 • Michael Arkivet

  Skulle precis skriva ett inlägg och måste säga att det var såpass störande med svart text på grön bakgrund så jag skrev det i en texteditor på datorn och därefter klistrade in det i rutan. Jag förstår att ni vill använda den gröna färgen för att det är er signaturfärg, men det blir helt fel när det går ut över användarupplevelsen. På knappar där ni kör med fet text så fungerar det okej. Men när det blir smalare text och man kör högre upplösning på skärmen så blir det litet och lite svårläst. Men framförallt så blir det irriterande då man får anstränga sig att läsa texten man skrivit. Testade med vit text i textfälten och det blir väl något bättre. Men skulle rekommendera att ni testar med en ljusare bakgrundsfärg i textfälten och kör på svart text.

 • Michael Arkivet

  Håller med, om något krävs så skall det framgå även i det SMS som skickas ut. Om inte annat så sänker det arbetsbördan på Vimla-supporten samt att medlemmen i fråga slipper bli sur att det inte alls fungerar.

 • Michael Idéer

  Håller med om att det är en bra ide, men håller även med om att det är tveksamt om det är något som skall prioriteras i och med att det sedan ändå blir ett krav från sommaren. Så min tanke är att Vimla inte skall lägga tid på detta nu utan istället satsa på annat och se till att allt är på plats till sommaren istället när det kommer detta.

 • Michael Genomförda Idéer

  Härligt att höra @Petter ! Min uppfattning är att det är helt ok som det är nu även om jag hade föredragit hela efternamn. Dock känns de som de flesta föredrar/nöjer sig med första bokstaven i efternamnet så enklast kanske är att köra på som det är nu?

   

  Eller vad säger alla andra?

 • Michael Allmänt

  Håller med, men tänkte ge Vimla-gänget en vecka eller så innan jag klagar. Misstänker att de inte hunnit klart med allt som är tänkt och därav är forumet värre än innan till viss del.

 • Michael Allmänt

  Bra information @johan.

   

  Kan vore det bra att ha i åtanke dock att matcha Telenors fastpris 0,1 GB för 99kr/mån på sikt. Beroende på hur man värdesätter surfen så är ju Telenor eller Vimla billigast.

   

  Nu vet jag inte hur viktig målgruppen som bara ringer/smsar är för Vimla. Men vill man satsa på den så vore det kanske vettigt att lansera ett abonnemang utan surf eller med väldigt lite surf. 

   

  Detta vore perfekt för alla med billiga 2G-telefoner som framförallt äldre kanske har. En annan fördel är att Hallon inte kan konkurrera med er på samma vis, då de saknar 2G-nät och 3G-telefon därför krävs.

   

  Men beror ju på vilken målgrupp man har och vill satsa på. När det kommer till Vimla så känner jag ibland att detta är rätt odefinerat. Spontant tänker jag att Vimla är operatören för de som gillar teknik, det är dock en väldigt snäv målgrupp så vet ej. Den andra målgruppen är väl för de som letar billigaste priserna och där ligger ju idag 3 operatörer på samma nivå ungefär.

 • Michael Allmänt

  @MickeMM kan hålla med dig, men jag har hamnat i otal diskussioner om Vimla är en seriös operatör eller inte. Drar då alltid upp kortet att de ägs av Telenor och så är den diskussionen över för det mesta. Men bara ett tips som sagt ;)

 • Michael Allmänt

  @Fredde japp det stör mig när saker är vilseledande eller fel, så tack för att du ändrar.

   

  Japp, min länk erbjuder den bästa dealen just nu som jag vet om och som är publik. Vad jag vet så är det ingen annan tipslänk som ger tillgång till gratis webbsms från ens Vimla-nummer, något min tipslänk gör.

   

  Så därmed ja, min tipslänk innehåller den "bästa dealen".

   

  Testa gärna tjänsten @Fredde på https://forumet.vimla.se/t5/Allm%C3%A4nt/Saldo-me-presenterar-Gratis-SMS-fr%C3%A5n-dator-mobil/m-p/6596#M1377 och släng in en en kommentar vad du tycker. Under helgen så har alla tillgång till tjänsten!

   

  Trevlig kväll =)

 • Michael Allmänt

  @calionte det är bara att gå in på ditt dokument och trycka på kopiera-knappen i menyn under "Arkiv", sedan kan man ändra dokumentet hur mycket man vill och börja dela det, så vill man göra det så är det ju inga problem. Men kanske inte var det du tänkte med "sharig is caring", vad vet jag :)

 • Michael Allmänt

  Det lär det göra, något annat vore oväntat ;) Idag är det det bara en vecka kvar till tävlingen avslutas även vilket känns trevligt. Måste säga att tävlingen har känts oerhörd lång faktiskt. Känns som framtida tävlingar bör ha en kortare tävlingsperiod.

 • Michael Allmänt

  Jag tycker jokern kan få vara vinst till någon som skulle kunna dyka upp som en joker i tävlingen ;)

 • Michael Allmänt

  Funderade förut när en uppdatering skulle komma :) Ser ut som att min strategi fungerar utmärkt.

  @Petter haren ser ut att vara i form ;)

 • Michael Allmänt

  Tyvärr har alla lämnat återbud pga förkylningar. Så vi kör ett nytt datum framöver, prel. 2 dec 2016!