• Michael Teknisk Support

  @John-Hallbäck sa:

  Hej!
  Någon som vet om vimla stöttar 2G på frekvens MHZ 900/1800?  Mvh John

  Ja, man stöder 2G på de banden. Här är en bra sammanställning av frekvenser.

 • Michael Allmänt

  • @Hejsanpådejsan ja du behåller datan. Det finns ett undantag och det är om du har abonnemanget med 100 GB, då sparas ingen surf.

 • Michael Teknisk Support

  @Aleem-Akhlaque nu vet jag inte om det hjälper, men testa att stänga av telefonen helt i 5 minuter (dvs stänga av helt, sätta i flygplansläge hjälper inte). Har du tur så får du full hastighet igen, återrapportera gärna om/när du testat.

 • Michael Teknisk Support

  @Roger-Andersson190 jag har aldrig slagit i taket vad jag vet inom EU. Däremot har jag gjort det i länder utanför EU. Det som hände då är att man får ett sms och surfen stryps kraftigt. Detta kanske har ändrats till att den spärras helt har jag fått för mig att jag läst. Mitt senaste tillfälle var nog i våras 2019 nämligen.

  Inom EU borde det fungera på samma sätt rimligtvis ifall man läser https://faq.vimla.se/hc/sv/articles/360002064677-Hur-mycket-får-jag-surfa-utomlands-inom-EU-EES-


 • Michael Buggar

  @mlo jag har inte haft problem på flera månader varken på forumet eller vimla.se. Men för någon dag sedan började det strula för mig både här och på vimla.se så något verkar ha hänt ja.


 • Michael Teknisk Support

  Kan vara värt att nämna att på iPhone så visas det alltid 4G som ikon oavsett om det är vanlig 4G eller 4G+ man har.

 • Michael Utomlands

  @Marc-Ellard-Bruce sa:

  @Vimla_Felix thanks a lot, it is working now. As I understand it, when inside the EU the data available is the same as the amount I have in Sweden correct?

  No, you can only use up to 10 GB/month. After that your will get a SMS that you can buy extra data for 45 SEK/GB.

 • Michael Betalning/Faktura

  @Fredrik-Borg nja, Vimla har inte valt bort E-faktura vad jag vet. Däremot så har man ännu inte aktiverat det. Hur Vimla prioriterar detta vet jag inte, men förr eller senare lär vi få E-faktura. Vill du ha en smidig lösning så länge så man jag rekommendera kortbetalning. Då dras pengarna automatiskt från ens Visa/Mastercard/AmericanExpress varje månad utan att man behöver göra något.