• Meva Allmänt

  @Spotify Bra tips! Har också fått en hel drös sådana SMS.

 • Meva Allmänt

  @Alex_Vimla Fantastiskt! Jag fick hem mitt nya SIM-kort utan att behöva klicka på länken i SMS:et och uppge min adress (som Vimla redan har i systemet). Nu undrar jag bara hur lång tid jag har på mig att välja dag för SIM-kortsbytet innan mitt gamla SIM-kort slutar att fungera?

 • Meva Allmänt

  Nu har jag skickat mitt nummer till dig i ett PM. Väntar med spänning på fortsättningen. ;-)

 • Meva Allmänt

  OK, det låter ju bra. Men i informationen på den här sidan: https://support.vimla.se/articles/article/hur-byte...

  står det att ni ändå kommer att skicka ett likadant SMS med uppmaning att klicka på länken och uppge min adress, som ni alltså redan har. Det blir ju ett "moment 22" även om jag börjar om.

  Varför kan ni inte använda den adress jag har registrerad i min profil? Som alltså är min folkbokföringsadress, och som ni har hämtat automatiskt (eller som möjligen hämtades genom att jag klickade på någon "uppdatera"-knapp i profilen).

 • Meva Allmänt

  Alex, jag är inte orolig. Jag är nog snart förbannad i stället, när jag bara får samma ologiska svar hela tiden. Om ni har haft en bugg, men rättat till den, borde ni kunna använda den adress som är registrerad i min profil.

  /Eva

 • Meva Allmänt

  Nu är jag rejält orolig för säkerheten inom Vimla. I samband med det stora SIM-kortsbytet har jag fått ett SMS där det står att Vimla verkar ha fel adress till mig, och vill jag vara så snäll och klicka på länken i SMS:et och fylla i min aktuella adress där. Jag tittade genast i min Vimlaprofil, och såg att det fortfarande är min folkbokföringsadress som står registrerad där, så jag skrev ett meddelande till Vimla och berättade att adressen stämmer. Ingenting hände, mer än att jag fick ytterligare två SMS, identiska med det första, om att klicka på länken och uppge min adress. Idag chattade jag med supporten och frågade om detta. Varför ska jag skriva in min adress på ett annat ställe, när Vimla redan har min adress? Till svar fick jag att jag Vimla har haft en bugg, och att jag därför måste klicka på länken i SMS:et och lämna min adress. Då påpekade jag att det här är en säkerhetsfråga. Om någon har lagt beslag på min mobil kan ju den personen klicka på länken och uppge en annan adress, och få mitt nya SIM-kort skickat dit i stället. Supporten skulle kolla med teknikerna. Lite senare fick jag beskedet att jag måste klicka på länken och uppge min adress, men att Vimla sedan kollar att den adressen stämmer överens med den som är registrerad i min profil.

  Men hallå! Då blev det ju bara ännu mer konstigt. Varför måste jag uppge min adress när Vimla redan har den, särskilt som Vimla har hämtat min folkbokföringsadress automatiskt när jag flyttade? Detta ger mig dåliga vibbar, och jag behöver få en förklaring. OBS! Det handlar inte om ifall länken går till en betrodd sida eller inte.

 • Meva Allmänt

  @Meva Wow, nu kunde jag faktiskt logga in i appen! Har testat en massa gånger tidigare utan att lyckas (Connection Timeout! Kontrollera dina nätvärksinställningar) men nu gjorde det faktiskt det. :-) Först efter två eller tre timeouts, visserligen, men ändå.

 • Meva Allmänt

  @Michael Nu har jag testat även med Opera, och då kom det faktiskt upp ett alternativ "lägg till i startskärmen". Men det innebar inte att det blev en genväg på androidens startskärm, utan på Operas startskärm. Och då kan jag ju lika gärna öppna webbläsaren och skriva in adressen manuellt.

 • Meva Allmänt

  @MickeMM Tack, men det funkar tydligen inte på samma sätt i min android. Jag tänkte att det kanske berodde på vilken webbläsare jag använder, så jag testade med en annan. Men det enda som händer när jag klickar på adressen i adressfältet, när sidan har laddats klart, är att adressen blir markerad. Samma sak när jag klickar och håller kvar heller. Fler tips och förslag?

 • Meva Allmänt

  @Michael Håhå jaja, tänk vad allting är krångligt när man inte har rätt kunskap. De alternativ jag får fram när jag klickar på de tre prickarna är: Startsida, Bokmärken, Historik, Sök på sidan, Stäng övriga flikar, Begär skrivbordsversion, Spara för läsning offline, Dela sida, Inställningar, Avsluta och Om. Varken Spara på startskärmen eller Lägg på hemskärmen. Jag har en Huawei Y5 med Andriod 5.1.1 om det säger dig någonting.