• Melkersson Teknisk Support

  Var kan man hitta info om vad det nya kortet ger för fördelar? Det enda jag hittar är "ett modernare abonnemang", och det betyder ju ingenting.

 • Melkersson Allmänt

  Telenor var för ETT ÅR SEN på väg att aktivera detta. Vad har hänt? Eller varför har inget hänt, rättare sagt?

  Detta kommer bli väldigt intressant inom snar framtid i och med: https://www.theverge.com/2018/4/19/17252486/google...

 • Melkersson Allmänt

  Vad är status på detta, nu ett år senare? När jag googlar hittar jag bara ett år gamla artiklar om att Telenor planerar att aktivera RCS. Har det hänt?

  Detta har blivit extra intressant nu i och med Googles nya RCS-push, som de kallar "Chat": https://www.theverge.com/2018/4/19/17252486/google...

  Detta kommer (om det görs rätt) bli en så stor grej att jag inte kommer kunna acceptera en operatör som saknar stöd för det. Men om Telenor har/får stöd borde Vimla automatiskt få det också, eller funkar det inte så?

 • Melkersson Abonnemang

  @Asawi Bra tips, och helt korrekt, men här är ett kanske ännu bättre i denna situationen:

  Man kan, om man använder Gmail, lägga till "+något" i sin adress när man använder den för att registrera sig nånstans. T ex:

  förnamn.efternamn@gmail.com

  förnamn.efternamn+spam@gmail.com

  förnamn.efternamn+vimla1@gmail.com

  förnamn.efternamn+vimla2@gmail.com

  förnamn.efternamn+vimla3@gmail.com

  Alla dessa adresser går till samma Gmail-konto (förnamn.efternamn@gmail.com), men kommer ses som olika adresser av t ex Vimla och kan användas till olika konton. Så det skulle ju lösa trådstartarens problem!

  Detta kan man sen även använda i Gmail för att t ex automatiskt filtrera in mail under olika etiketter baserat på vilken adress de skickats till.

 • Melkersson Abonnemang

  @Asawi Jag är 30+ och behöver inte fria samtal heller. :) Så valet mellan 2GB/Fria och 4GB/60/600 för samma pris var lätt.

 • Melkersson Abonnemang

  @Asawi Yes, antar att du valt 6GB då? 1024x6 = 6144. :)

 • Melkersson Abonnemang

  Jag kunde ändra båda på webben (i appen bara datan), men nu står det att min data är 409,6MB/mån (ska väl vara 4096MB = 4GB), och mitt pris per månad är -20 kr (dvs 0 kr minus min tipsrabatt).

  Så ja, det är definitivt inte helt stabilt!

 • Melkersson Abonnemang

  @Gustav_vimla Nu är det söndag, men det går fortfarande inte att byta. Försenat?

 • Melkersson Abonnemang

  @reikje sa:

  Gäller ändringen bara för datan som sparas f.o.m April 2018?
  Exempel: jag har sparat 100 GB idag. Vad händer April 2019? Försvinner hela potten på 100 GB eller plockar ni bort månadsvis, dvs. om jag sparade 5GB i Mars 2018 försvinner då 5GB i April 2019?

  Som jag förstår det: 1 april 2019 kommer all data du fick innan 1 april 2018 försvinna. Så ja, det du inte använt av dina 100GB kommer försvinna då. Du kommer ha kvar det du sparat ihop efter 1 april 2018.

  Fast är inte 100GB max? Frågan är hur det funkar då. Tas gammal data bort och ny läggs till varje månad...?

 • Melkersson Abonnemang

  @storm72 Aha, tack, hade missat det! Bra, då blir det att byta till 4GB/60/600 så snart det börjar fungera igen...

 • Melkersson Abonnemang

  @Torsten-Roland-Olsson sa:

  @Asawi Jag hittade inte på det utan läste villkoren §2.7


  2.7 Oanvänd samtalspott, meddelandepott och datapott sparas upp till 10 000 meddelanden och 100 GB data, med undantag av abonnemangsnivån 100 GB i månaden där ingen tilldelad pott sparas. Oanvänd pott sparas i 12 månader från att den gjorts tillgänglig på abonnemanget. Samtals - och meddelandepott sparas endast om man har ett abonnemang med begränsad mängd samtal och meddelanden.

  Eventuell sparad samtals - och meddelandepott försvinner om man byter abonnemangsform till fria samtal och meddelanden.


  Det borde betyda att jag blir av med min samtals/sms-pott nu när Vimla automatiskt konverterar mit abonnemang till fria samtal heller hur @Gustav_vimla?

  Detta skulle jag gärna också vilja ha svar på. Har ju blivit "uppgraderad" till fria SMS och samtal automatiskt, betyder det att alla mina sparade (som var många) nu är borta? Det vore inte okej.

 • Melkersson Allmänt

  Och jag som faktiskt bor i Göteborg ska naturligtvis upp till Sthlm just denna dag (musiktillställning jag absolut inte kan missa). Annars hade jag definitivt varit intresserad.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  @Viktor Kolla igenom senaste dagarnas trådar och inlägg om detta. Det är orimligt att så många samtidigt skulle bli nekade, som inte blivit det tidigare. Jag har själv aldrig haft ett enda problem med betalning via Klarna innan. Det är uppenbart att det har uppstått ett tekniskt fel någonstans, antingen hos er eller Klarna.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  Okej. Oavsett om problemet ligger hos Vimla eller Klarna måste det ju lösas ASAP, för jag vill inte drabbas av påminnelseavgifter eller få mitt abonnemang avstängt pga någon annans tekniska problem.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  @mlo Fast jag kör som sagt inte kort, utan faktura via Klarna. Eftersom detta hänt oss båda, med olika betalmetoder, känns det ju som att det är Vimla det är fel hos...? Eller går kortbetalningar också via Klarna? I så fall kan ju problemet ligga där. Om inte, så måste det som sagt vara Vimlas system det gått fel i den här månaden.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  @mlo Nej, ingen aning, har inte kollat på min betalmetod förrän detta problem uppstod.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  Som jag skrev i andra tråden du svarade i så har något definitivt gått fel den här månaden, det är inte bara långsamhet hos Klarna. Många av oss verkar helt har trillat ur Klarna med Vimla av någon anledning.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  @mlo Nej, något har gått fel den här månaden. Jag fick mail och SMS om att min betalning misslyckats, och när jag loggade in på Mitt Vimla hade min betalmetod rensats. Var tvungen att återaktivera Klarna-betalning. Verkar ha funkat, fast jag kan inte se fakturan i Klarna än. Detta verkar ha drabbat många nu i dagarna. Vet inte om det är Vimla är Klarna det är fel hos.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  Samma problem här, min betalmetod hade rensats. Jag har INTE gjort det, så något är fel någonstans. Den vita rutan beror (eller gjorde iaf för mig) på adblocker. När jag stängde av den fick jag upp Klarna, kunde godkänna betalningen, och sen var min betalmetod satt till faktura igen. Detta verkar ha drabbat många, frågan är om det är hos Vimla eller Klarna det är fel.

 • Melkersson Betalning/Faktura

  Samma här. Ingen faktura hos Klarna, och idag fick jag mail och SMS som klagade på att jag inte betalat min faktura. Loggade in på Mitt Vimla, och ser att det under "Vald betalmetod" står "Saknas". Något har uppenbarligen buggat ur här (jag har definitivt inte tagit bort det själv), och vi kunder ska inte drabbas av det. Nu får jag betala den här månadens faktura manuellt antar jag.

   

  Uppdatering: När jag klickar på "BYT KONTOKORT/ÄNDRA BETALMETOD" får jag upp en tom vit ruta. Något är trasigt.

   

  Uppdatering 2: Okej, det sistnämnda var pga adblocker. Den gillar inte Klarna antar jag. :)  När jag inaktiverade den kom Klarna upp, och jag kunde betala fakturan. Och nu står det att min betalmetod är faktura igen. Men som sagt, jag har INTE inaktiverat det själv, så något har gått fel någonstans.

   

  Uppdatering 3: MEN fakturan står fortfarande som obetald, och när jag väljer att byta betalmetod får jag återigen upp Klarna med "Godkänn köp". Jag har redan gjort det! Är det er eller Klarna det är trasigt hos? Och har jag betalat eller inte?

   

  Uppdatering 4: Okej, efter omladdning av Mitt Vimla står fakturan inte som obetald längre. Men jag kan inte se den i Klarna. Jag vill INTE få mitt abonnemang avstängt pga det här trasslet.