• Max Larsson Utomlands

  @Spotify Svänger förbi Telia-butiken på väg hem från jobbet då och hoppas på det bästa. En sak jag glömt nämna är ju att min mobil har plats för två SIM-kort. Därav valet av ett rent data-kort och sedan välja det kortet som Surf-kort i mobilen. Det funkar väl, eller?


  @Vimla, kan jag ploppa in mitt gamla SIM-kort från 1.0 och köra samtidigt eller istället just nu under helgen?

 • Max Larsson Utomlands

  @Ida_Vimla Jag förstår precis. Jag har varit med i er beta sedan länge länge länge. Långt före den här resan till Tyskland var bokad. Det jag undrar över är ju mer hur jag löser detta på det mest praktiska och ekonomiska sättet ändå. Min plan är att köpa ett kontantkort från typ Telenor eller Comviq och ladda med en pott. Måste lösa det senast idag isåfall. Hade jag varit ute i mer god tid hade det ju gått att beställa kostnadsfritt och fylla på med 1GB eller 3GB för 49:- respektive 99:-. Men nu lär det bli någon hundring för själva kontantkortet först också. Har ju ingen användning för det efter helgen, så det känns ju som bortkastade pengar.


  Har ni tips?

 • Max Larsson Utomlands

  Jo, fast nu lanserar ju Vimla det nya SIM-kortet och den nya plattformen skarpt. Utan Tyskland (som det ju finns stöd för i 1.0) känns det ärligt talat inte som en färdig produkt. Är ju själv med och beta-testar, och tycker inte det är konstigt att det inte funkar under beta-perioden. Men nu, efter skarp lansering, njae. Konstigt.

  @Spotify sa i [Ta emot samtal i utlandet \(EU\)](/post/20134):

  >

  @Sophie-Runesson

  Som ny kund får du automatiskt Vimla 1.0 (där roaming fungerar), för att du ska få Vimla 2.0 (där roaming ej fungerar i bl.a. Tyskland) måste du ha bytt simkort en gång till sedan du blev kund här. Här kan man se vilka länder Vimla har stöd för på Vimla 2.0:

  https://support.vimla.se/articles/article/i-vilka-...

 • Max Larsson Utomlands

  Själv åker jag till Tyskland nu under helgen. Har varit beta-testare för nya plattformen sedan starten och hade väl hoppats på att stöd för ett relativt stort, nära och turist- och affärsvänligt land som Tyskland skulle ha implementerats vid det här laget.

  Har ni tips på vad en kan hitta på istället? Måste ju kunna ringa vännerna på resan, taxi, flygbolag, hotell, hem osv. Kan inte förlita mig helt på appar som Messenger och liknande.