• Mats Jönsson242 Vimla 2.0

  Jag kan inte förstå varför mobiloperatörerna inte lyfter fram SMS som den optimala meddelandetjänsten. Den når ju samtliga mobiltelefoner i hela världen. Det gör inte de andra meddelandeapparna med mindre än att mottagaren har samma app som sändaren.

  Detta kan bli väldigt absurt om man kommunicerar med många människor och tvingas att installera X antal appar för att kunna kommunicera med dem och dessutom hålla reda på vem som använder vilken tjänst, när det räcker med gamla hederliga SMS.

  Så mitt budskap till mobiloperatörerna är: sluta "misshandla" SMS och för den delen även MMS. Utveckla dem istället och "ta tillbaka" kommandot över text- och bildmeddelandetjänsterna från de sociala medierna. Det är faktiskt inte alla som är roade av att i tid och otid vara spårad av Facebook, Google etc. Se där! Redan 2-0 till SMS/MMS (når alla och ingen spårning). 😉

 • Mats Jönsson242 Vimla 2.0

  Om funktionen "Leveransrapport" inte kommer att finnas i Vimla 2.0 när man blir tvungen att gå över till Vimla 2.0 kommer jag och min fru definitivt byta teleoperatör. För detta är en funktion som vi har använt i över 15 år och som vi inte kan var utan. Att installera diverse meddelande-appar och hålla reda på vem som använder vilken finns i inte i vår värld. Varför alla dessa appar när man kan nå alla i hela världen med ett sms?


  Mvh

  Mats Jönsson

 • Mats Jönsson242 Teknisk Support

  Finns det en begränsning på hur många samtidiga sms man kan sända. Jag tänker främst på när man skriver långa sms som delas upp i flera sms.


  Med vänliga hälsningar
  Mats

 • Mats Jönsson242 Utomlands

  @Viktor

  Själv bor jag utanför Malmö och kör då och då till Köpenhamn. Här utnyttjar jag parkeringsappen Easypark. Med nuvarande regler så får jag, efter den 1 oktober, välja mellan att inte kunna använda denna app (och telefonen) alls eller betala 50 kronor extra för att kunna använda appen för en dag(!). Avståndet till Danmark har i ett slag ökat markant.


  http://www.pts.se/sv/Bransch/Telefoni/Internatione... kan man läsa följande:

  "Ansökan om att få ta ut tilläggsavgift för roaming

  Under specifika och exceptionella omständigheter och i syfte att säkerställa den nationella avgiftsmodellens hållbarhet får en roamingleverantör, då denne inte anser sig har möjlighet att täcka sina totala kostnader för tillhandahållandet av reglerade roamingtjänster genom sina totala intäkter från sådana tjänster, hos PTS ansöka om tillstånd att tillämpa en tilläggsavgift."


  Kan Vimla inte "få till" en tjänst om en tilläggsavgift vid roaming som man kan koppla till ert billigaste abonnemang?