• marwinner Abonnemang

  @Alex_Vimla

  Förändrigen att man kan max spara data 1 år, går den ännu att följa?

  Om man alltid använder max upp till sin månadspott varje månad kommer hela välkomstbonusen på 20GB att ryka vid något bestämt tillfälle. Efter det andra bonusar och kompensations-GB man fått under resans gång. Hur kan man följa detta? (Så att man iaf har chans att surfa upp innan)

 • marwinner Abonnemang

  Jag tycker vi kan sammanfatta tråden med att "i princip" ingen kund gillade den nya abonnemangs-förändringen. Vimla vet nu om detta mycket väl efter mängder av inlägg. Men de fortsätter att hävda att förändringen tillförde enkelhet och att dom själva är nöjda med abonnemangen.

  Så vad kan vi egentligen mer diskutera i detta ämne?

  Jag tycker Vimla fortfarande är bra nog för att stanna krav, men det har blivit sämre i två steg (både abonnemangsförändringarna)

 • marwinner Abonnemang

  Jag hoppas vi medlemmar i framtiden får mer ärlig information från Vimla ang abonnemangsförändringar. Att medlemar har klagat på brist på enkelhet tror jag inte på (anledningen att 4GB 60/600 försvann) Samt att någon tyckt att 100GB är oändligt mycket data samt 1år spara räcker då annars data inte behövs ändå.

  Vimla är ett företag som alla andra. De erbjuder produkter från 100kr per månad och uppåt. Företag vill inte att för stor andel av kunderna lägger sig instegsmodellen. (Jämför med bilindustrin som har billiga modeller och dyrare i flera steg) Dom dyra hjälper företaget att tjäna pengar. Dom billiga konkurerar med andra företag på volym/omsättning. Där tjänas inte många kronor, men är bra som ett insteg. Att man kunde spara oändligt med data hur länge som helst innan gjorde det lätt för stor kundgrupp att lägga sig på instegsprodukten 100kr. Från nu blir det behov för många fler att gå upp ett steg, från 2GB till 6GB. 100kr til 160kr. Att vimla säkert har ett internt uttalat lönsamhetskrav är inget konstigt. Nästan allt handlar om pengar i företag, inkl när förändringar görs. Därför blir jag så ledsen när dessa svepskäl anges om enkelhet och att vi medlemar ändå inte behöver mer än X antal GB per år. Vi medlemar förtjänar mer ärlighet och förtroende. Dom flesta av oss vill ju att Vimla skall må bra som företag. Blöder företaget eller haltar i lönsamhet låt oss tillsammans se över hur tjänsterna skall utformas. Annars kommer missnöjet bestå varje gång en för medlemarna upplevd försämring görs där den motiveras oförstårligt.

 • marwinner Abonnemang

  Som vimla skriver på flera ställen: "mer än 100GB behöver man sällan lägga undan till regniga dagar"/ mer än 1 år gamal surf hade man inte tagit ut ändå... Detta är STORT feltänk. Människor (och vissa djur) älskar att spara! Det finns ingen gräns på hur mycket eller länge människor vill spara. Vimla staff: Allt över 100 000kr på era bankkonton (som legat och möglat över 1år) behöver ni bevisligen inte. Ni är välkomna att swisha över till mej...

 • marwinner Utomlands

  Är i Turkiet och blickar ut över närmaste grekiska ön alldeles nära. Testade att göra manuell sökning och hittade Vodaphone 2G GR. Testade att lägga till och fick då välkommen til Grekland SMS. Är det OK så länge jag har GR operatör att ringa och turfa EU-fritt? Hittade inte GR med 3G och 4G, bara 2G. Går det att surfa om än lite slött?

 • marwinner Abonnemang

  Om vimla hade skrotat tipsbonusen och tagit in fullpris av samtliga, vad hade 100kr per månad räckt till då? kanske 5-6GB och mer än hallon. Fria minuter samt spara data så länge du vill (upp till 100GB) Detta hade jag föredragit.

 • marwinner Abonnemang

  Jag har nu 2Gb med 60/600 och blir flyttad till 2Gb fria samtal.

  Vad blir det för skillnad om jag byter till 4Gb 60/600 innan månadsskiftet eller i början av Mars?

 • marwinner Abonnemang

  På samma tema: Hur snabbt går det i appen att uppgradera till fria samtal ( få systemet att fatta) samt att igen direkt byta tillbaka? (för att inte glömmma bort)

 • marwinner Utomlands

  @Sune-Ringström

  Om du tänker så är ju Vimla helt överflödiga. För 15år sedan var telefonkiosk och vykort dominerande för att hälsa hem. Vi kommer inte komma tillbaka dit hur nostalgisk du än är. 2017 vill kunderna surfa och ringa utomlands (inte bara i EU) Tycker det går trögt, men är övertygad om att vi har "rimliga" prisplaner på plats även utanför EU om 2 år.

  @Jansson

  Är man utomlands längre tid än "vanlig semester" brukar alltid lokala alternativ vara bättre. Många gånger mer prisvänliga än svenska operatörer.


 • marwinner Utomlands

  @Asawi

  Datan måste upp ordentligt. Dagens Internet är inte anpassat för så små datamängder även när du reser. Snålar du rejält med datan, läser nyheter i textform och ringer korta facetime samtal hem är ändå datan slut efter 24h. Jag hade gärna köpt ett schysst datapaket till helgen nu när jag kommer till Turkiet, men det som erbjuds kan lika gärna kvitta. Ifall en säljare säljer en vara eller tjänst som lika gärna kan kvitta för kunden, vad är då poängen? Till den bästa säljaren på Vimla: hitta ett kundattraktivt datapaket tack!

 • marwinner Utomlands

  Jag är helt ok med att fri surf i Thailanf kan vara exklusivt för telenors kunder.

  Däremot bör man på Vimla skapa "realistiska" datapaket, gärna på några populära resemål för oss svenska.Tex Thailand, USA, Turkiet.

  Turkiet data prissätts: Surf: 49 kr/dag (svensk tid) max 50 MB

  Ursäkta, men vem vill betala 49kr per dag? Desutom för bara 50MB.

  Varför skulle tex 1GB för 49kr i nämda länder vara otänkbart? Då kan man iaf göra sina nödvändigaste ärenden under sin semestetvistelse. Visst Wifi finns på resemålen, men det gjorde de för 10 år sedan också. Man hoppas på lite mer anpassning til verkligheten av Vimla med fler.

 • marwinner Utomlands

  Nej, roamingen spärras även utanför EU/ESS vilket tagits upp flera gånger här på forumet. Detta är jättekonstigt! @Gneken

 • marwinner Utomlands

  Vimla tar med Norge som EU-land. @Torsten-Roland-Olsson

 • marwinner Utomlands

  Vi är många här på forumet som tänker samma som dej. Jag hoppas dom får till något. Samma sak utanför EU. Där bör man också kunna ringa/svara i nödfall utan att behöva ha förutsätt detta.

 • marwinner Utomlands

  @Michael

  Jag kommer att ha mitt utlandssamtal "PÅ" i inställningarna även i fortsättningarns. Varför är det mer användarvänligt att "PÅ" betyder totalt stängt? "PÅ" kan betyda öppet där EU-regeln inte trumfar över.

  Jag håller med om 150kr är ett kundvänligt abbonemang för EU roaming, man får faktiskt mycket för pengarna som kund. Men är fortfarande sur på att utanför EU skall blandas in överhuvud taget.

 • marwinner Abonnemang

  Vill bekräfta att jag använt appen under veckan. Första dan kunde jag inte logga in. Men sedan dess funkade allt perfekt. Gillar appen! Den är snygg och logisk. Tack för det!

 • marwinner Utomlands

  Kan ingen förklara varför samtal/sms/data måste blockas helt även utanför EU för minsta abbonemanget? Du skall till Thailand men planerar inte att sufta. Bara att kunna ringa/svara vid nödfall. Vad har denna begränsningen med EU-direktiv att göra? Snälla öppna detta utanför EU! Många semestrar i Asien, Turkiet, USA osv...

 • marwinner Utomlands

  @Andyman


  "Från och med den 1 oktober behöver du uppgradera till annan nivå för att använda abonnemanget utomlands"

  Vad händer utanför EU? Måste man har minst 4GB för att kunna ringa/svara i telefonen i tex Turkiet?

  Blockas även inkommande SMS när man befinner sig i EU med minsta abbonemanget?

 • marwinner Utomlands

  @Helene-Nilsson


  Håller med! Det var exakt detta som hände iom utskicket idag. Du "tvingas" betala 50% högre abbonemangsavgift för att få fri roaming. Detta var nog inte tanken med EU-regeln. Så jag överväger om jag skall ligga kvar på 2GB eller inte. Om jag ligger kvar kan jag inte ens ringa och spärra mitt stulna kreditkort på resen till Danmark efter 1 oktober.