• Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  Testade att logga in via mail, som sagt, nästan lika krångligt och jag kom inte ens in. Fick upp denna rutan:


  Detta stämmer dock inte..

 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  @MikaelE. Testade med att radera deras app och då fick jag möjligheten att välja...


 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  @MikaelE. Provade nu och när jag trycker logga in på Klarnas hemsida så startar deras j***a app och kräver bankID... Använder iPad

 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  Detta styrker ju bara ännu mer hur inkompetenta dom är, satt i telefon med Klarna i över en halvtimme idag för att hitta en lösning för mig att kunna skriva ut och betala min fars Vimla faktura och fick aldrig detta alternativet.

  Efter att min far fått ta luren och svara på diverse frågor samt godkänner det jag efterfrågade så skickade dom hans faktura som pdf-fil till min mail. Detta var dock bara en tillfällig lösning och vid nästa månad är vi tillbaka på ruta 1.

  Dock verkar ju inloggning via email nästan lika omständigt?


 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  @MikaelE. Detta stämmer inte, om man väljer pdf-faktura så kommer man inte åt denna utan en massa krångel med bankID osv., så extremt korkat upplagt!

  Klarna hänvisar till säkerhetsaspekten och banklagar osv, men hur ska en pdf-faktura kunna missbrukas, känns som det enda som kan hända är att någon annan (föga troligt) betalar den?

  Lite som att förr vara rädd för att någon skulle sno ens räkningar från brevlådan och vara tvungen att ha nån speciell tjänst som erbjöd ett separat räkningsmottagande på nåt säkert ställe för att undvika räkningsstölder..

 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  Jag såg det sen, är som sagt ny här.☺

 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  Ja verkligen, bort med Klarna.

  Ju fler betalningssätt desto bättre, vill även ha kvar möjligheten till utskrivbar pdf-faktura för oss som av olika anledningar inte kan använda oss av e-faktura och autogiro. I mitt fall behöver jag ha tillgång till riktig faktura då det är företaget som ska betala dessa.

  Via Klarna, blev detta en mardröm

 • Martin Johan Fredrik Karlberg Betalning/Faktura

  Så jäkla trött nu, det hela började nyligen med att jag ville byta våra abonnemang till Vimla!. Skapade tre abonnemang, ett i mitt namn och två i min fars namn. Här börjar en del av allt jäkla krångel, jag var tvungen att skapa en ny epostadress till det ena abonnemanget som står i min fars namn pga. att man inte kan ha flera abonnemang kopplade till samma email.

  Otroligt störigt men tänkte att det löser jag med att jag har kontroll över alla tre emailkontona på min iPad och får därmed ändå ganska enkel tillgång till alla tre fakturorna (måste kunna skriva ut fakturor då det är företaget som ska betala dessa).

  Nu börjar de stora problemen, av nån jäkla anledning så kommer det inte bara en vanlig PDF-faktura i mailet, utan det krävs i loggningar och skit för att ens komma åt fakturan.... När man väl kommit över detta irriterande faktum så går man in på nästa emailkonto, letar reda på nästa faktura från Vimla (som står på min far) och sen försöker få fram denna genom att trycka på ”se faktura”, då kommer man in på Klarnas jäkla app igen och där kommer enbart upp den första fakturan som man fick till det andra emailkontot och som är i mitt namn!

  Ska det vara nästintill helt omöjligt för mig att bara få alla tre fakturorna till samma jäkla emailkonto som PDF, och sen bara skriva ut dessa och betala dom, utan en massa krångel med Klarna?!

  Kan till och med i värsta fall leva med att de kommer till tre olika mailadresser eftersom jag kontrollerar alla tre, men det går ju inte att bara enkelt skriva ut fakturan utan inloggning med ALLT det innebär eftersom de står i vå olika namn!

  Kan inte fatta säkerhetsaspekten som Klarna tjatar om, vad riskerar man, att nån hackar sig in på mitt mailkonto och hittar en faktura i min mail och ev. betalar den?! På vilket mer sätt skulle någon kunna missbruka detta, andra skickar ju direkt i mailen utan en massa inloggningar och krångel?!

  Så jäkla tröttsamt, bytte från Tele2 pga. av pris och deras ovilja att skicka pdf-faktura och istället tog 35kr/mån per faktura för att skicka den via snigelpost, men de framstår ju som rena drömmen i jämförelse.

  Allt jag begär är bara att få enkel tillgång till fakturorna så jag kan betala skiten!


  Snälla, dumpa Klarna och fixa vanlig sketen pdf-faktura via mail utan krav på inloggningar och skit