• Mamikin36 Utomlands

  Det kan vara virus, det är inte konstigt om du har en Android då allt man laddar ned, tänker man inte alls vad de appar frågar för tillgänlighet.


  Så, kika på noga, se vilken app har fullt åtkomst till att skicka sms.  Jag skulle säga att det skickar info om mobilens nuvarande GPS position eller kontakter, nummer från dina kontakter, skickade sms eller allt möjligt.  Och nej, ingenting kan skicka sms bara för att "säkerställa" något, det är osannolikt att det skulle vara det, dubbelkika och/eller använd mobilen i felsäkert läge för flera dagar för att undvika det (OM det är något som har med appar att göra).


  Felsäkert Läge gör att mobilen använder enbart systemfiler för att köra mobilen, alla dina appar, certifikat osv blir oanvänd då mobilen används i felsäkert läge.  Om det är iPhone vet jag inte hur det funkar, men det kan skicka också sms som Android, fast det är "enklare" att lätt överse något och bry alls om ngt.

 • Mamikin36 Arkivet

  Det är kanon bra ide!

  Blir SMS inkluderad då är det absolut perfekt! kan jag säga!

  Typ, 100 SMS för 1GB Surf eller 10 samtal? Bra ide tycker jag, gör vi det isåfall genom SMS eller Vimla sajten?

 • Mamikin36 Arkivet

  Absolut!

   

  Missbrukning kan undvikas med att införa ett system som blockerar att kunna skicka surf till någon man vill om den medlem som vill överföra pottet till någon annan inte är medlem i minst 6 månader, så avbryts det.

   

  Det vore toppen att kunna överföra samtal/sms/surf med (samtal/sms ej möjligt för de som har fri samtal/sms).

   

  Som sagt, det är riktigt häftigt system, men samtidigt tillkommer det också nackdelar, en av de är folk kan sälja sina surf/samtal/sms för pengar när de har för mycket av dessa, så ja, det kommer bli svårt att undvika dessa, det är nog bra att inte införa det här men ett annat bra sätt är att man kan ha max antal av gräns.

   

  T.ex varje månad får man en viss gräns som blir ihop med förra månadens gräns.

   

  Typ, för samtal: 10samtal/månad

  Sms: 50sms/månad
  Surf:1gb/månad

   

  Varje månad de plussas ihop, så ett exempel är
  Januari: 10samtal
  Februari: 20samtal
  Mars: 30 Samtal (skickar till en polare 25 samtal = 5 Samtal kvar att skicka)
  April: 15 Samtal (5 samtal som var över, går att använda för nästa månad också).

   

   

  Det här är det bästa sättet att undvika missbrukningen, och kommer ej behöve det här 6 månaders medlem gränsen, så även nya medlemmar kommer kunna ha kul med det här.

   

   

  Det är nu så att ju mer man blir äldre (efter 1 år kanske?) så får man DUBBELT så mycket gräns/månad

   

  MAX gräns kan sättas för att undvika missbrukningen (säg att jag är medlem 2 år, det blir över 200 samtal/24GB surf).

   

  Dessa samtal/sms/surf DRAS från ditt EGET pott, har man inte 20 samtal fast gräns är upp till 30 samtal, och man begär att skicka 30 samtal, så är det bra att systemet nekar att skicka 30 samtal då det inte finns tillgängligt med samtal på överförarens konto).

   

  Ni får hitta kanske bättre lösningar, enligt mig tycker jag det här är väldigt användbar på kritiskt situationer för att kunna klara de sista dagarna innan månaden är slut)

   

   

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Okej, problemet är LÖST!
  Anledningen verkar vara själva CyanogenMod.

  Har en gammal Samsung Galaxy S3 med CyanogenMod installerat, och problemet kvarstår fortfarande på den, när jag stängde av WiFi, samma typ av problem var där! :)

  Jag undrar hur det ska gå med OnePlus 3 då de använder modiferad version av CyanogenMod som är kallad för OxygenOS.

  Hoppas det krånglar ej, om det gör, då är det kört! aja kontaktar isåfall de.

  Jag kör i 3-4 dagar själva Samsung Stock ROM då när jag försökte lite gran till blev mobilen förstörd tyvärr (lekte med system filerna) orkade inte mer och ville som sista lösning, se med original version.


  Det som är konstigt är ju att jag har oftast 1 - 2 prick på H+&4G, så det betyder att CyanogenMod eventuallt visar falskt information om signal styrkan (med 4G har jag ~-96 db med 33 - 38 asu, vet ej vad det betyder) med själva Samsung Versionen, när det visar däremot med CyanogenMod Version alltid (eller oftast!) 2-4 prickar LTE med 2-4 prickar av H+ på CyanogenMod.  Japp, det var det, hoppas det hjälper till andra användare som upplevere samma slags av problem med CyanogenMod versioner.

 • Mamikin36 Abonnemang

  Glömde skriva tillbaka.

  Allt gick galant, vad jag har gjort var ju bara att skriva ned målsmans personnummer med en annan email, allt gick galant och fint fint.

  Begärde nummerflytt och ångrade då nummer Vimla gav var ju sjukt bra! så det gick snabbt att fixa det med kundtjänsten.


  Tack alla er, nu är det bara att vänta för honom för sitt nya simkort ^^

 • Mamikin36 Abonnemang

  Okej, men vad om målsmannen har redan ett abonnemang här hos Vimla då?
  Ska vi isåfall använda andra målsman som inte är kund hos Vimla då?

  Ska se framöver, då meddelar jag angående det här hur det gick så alla får info om hur det går till exakt.

 • Mamikin36 Abonnemang

  Hej, jag har en granne som vill ha hans son till Vimla med fast han är under 18 år, för 3mån innan hade vi testat skaffa abonnemang för honom men gick inte och vi hållde inte på mycket då när vi gav hans personnummer, det stod åldern inte var tillräckligt.

  Så nu är min fråga, hur ska vi göra det? han sa till mig att fixa Vimla för honom igen om det går, vad kan vi göra åt det?
  Han är under 18 år (13-15) är det så att man ger hans personnummer, och sen vid nästa sida målsmans personnummer?

  Jag sa honom att vänta till imorgon då jag ville fråga er om detta mera, hoppas jag får nån bra information om det här tills imorgon innan kl 16:00.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Öhh.... Problemet kvarstår, orkar inte längre, det får bli som det är, moderatorer, lås tråden, vill inte ge mer tid på den.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Äntligen!
  Jag tror jag har äntligen hittat anledningen på sen bootning (som tar 2min eller mer för att boota klart).

  Dessutom växlar den från 3G till LTE efter omstart inom 1min! (20-40sekunder)

  Dessutom brukade jag få "process system svarar inte" var enda omstart, den är också fixat!
  Och gissa hur jag fixade det?

  Den här Marshmallow funktionen! Att använda MicroSD kort som alternativ lagringsutrymme som funkar som själva enhetens lagringsutrymme.

  Jag har formaterat det, startat om mobilen och oj oj, redan när skärmen syns så kan jag se att jag har 3G och inom 1min LTE!

  JAG TROR MAJORITETEN av problemet är uppfödd av experimentella Marshmallow funktionen.

  Säker simkort som inte var tillräckligt snabbt, då den är Samsung 32gb EVO

  Kanse SanDisk Ultra eller Extreme är bra att köra,med, så tänk om vad du tänker använda der för.


  Har tagit massa appar nu, ska köra lugnt i 3mån då jag har ingen lust o ork att få ihop allt men som sagt, allt verkar vara myyyyckkkket fräschare och snabbare, jag kommer skriva upp om jag får upp samma slags av problem där jag fick internet/3G-LTE ibland, är det så att jag skriver inte något nytt här så är det nog helt felfritt till den tidpunkt.

  Jag kommer ta åter det här inlägget om en vecka med resultat OM jag ej kommer kunna behöva svara till det här inlägget.

  Gött att ha det löst (känns så iaf).

  Nackdelen med det här är att filerna, låterna, bilderna som var på sdkort är borttagen (tack så har jag bilderna backad up hos moln).

  Så, ett tips är KÖR INTE Marshmallow största uppdateringen/funktionen som pressenteras om SD Kortet, du kommer ha massa huvudvärk i framtiden som jag upplevt.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Nej jag använder CyanogenMod 13.0-20160318NIGHTLY-klte

  Det funkar felfritt nu, jag har hittills ej upplevt problem men nu växlar den väldigt trög till LTE.

  Jag har startat om för cirka halv timme sen men är ändå kvar oå 3G näe jag har väldigt väldigt bra LTE (nästan full täckning med LTE).

   

  Om jag bootar på "safe mode" så får jag LTE inom 20 sekunder, fattar inte ett dugg då jag har ingen aning om kanske systemet har blivit modiferad av en root app.

   

  Ska försöka lite till med iaktsamm om jag får löst på det med.

 • Mamikin36 Allmänt

  1) Massor av surf för studenter
  2) Sparar samtal, mess och surf som är oanvänt.
  3) Låg månadskostnad
  4) Tips funktionen.

  Annars förutom de här så är Vimla gänget rätt ofta i forumet som lyssnar verkligen oss, vad vi vill ha och för in massor av idér samt funktioner.
  Ångrar mig inte alls, är i vimla +4 månader.

  Hade kört WiFog (Tre operatör) för surf då det var vad jag behövde alltid men nä täckningen var så kass att deras 4G funkade inte ens i stan! Fy asså, Vimla (Telenor operatör) har jag alltid full täckning, med WiFog kunde jag inte ens ha 2G då de inte tillåter (de är kloka då vid 2G kan men inte se deras reklam, så de vill inte ge bort extra penning).

  Glömde säga att jag köpe 1GB surf från dem, och den kunde inte ens gå mer än 2dagar medan här jag använder ca 1gb/2veckor.

  Vimla för alltid, punkt slut!

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Mobilen är SM-G900F (Internationella, Europa modellen).

  Anledningen jag får LTE är pga Jag har ett annat mjukvara installerat än själva originala mjukvara. Jag använder original Android platformen medan Samsungs originala mjukvara gör några ändringar.


  Med original mjukvara får jag 4G men med det här får jag bara LTE.

  Just nu har jag nästan full LTE (bara en sträcka fattas).

  Mobilen är köpt i Sverige hos inet.se för ca 16 mån sen.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Glömde skriva det (skriver från mobilen) jag har hört att 4G är ej samma som LTE, så kanske 4G är vad som funkar felfritt? Och att LTE är problemet jag får alltid kanske?

  Har hört däremot att LTE är bättre än 4G (i usa får de 4G LTE). Aja, det kanske är så att LTE är inte så bra kompatibelt i sverige än? Vet inte ville bara låta er höra det här som jag har läst på internet.

  (En mod kan kanske para ihop det här inlägget med förra inlägg för att undvika dubbel-post eller onödig inlägg)

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Tack för tipset.

  Nej inte det faktiskt, jag har gjort några små test och resultatet är
  Med Safe-Boot: Ingen problem (Får LTE efter cirka 20sek efter boot).
  Vanlig boot: Får Täckning (Vanlig täckning för samtal sms osv): efter 20sekunder
  3G: efter 30-40sekunder
  LTE: Efter Några minuter

  Jag skulle tro att en app orsakar det här
  Jag har root så en av root apparna är säkert anledningen.

  Jag har tagit bort rätt mycket appar som jag hade använt det lite men inte särskilt mycket, bootat om flera ggr för att se om problemet kvarstår, för nu verkar att vara bra,faktiskt!! Men bara 8 timmars test, vi får se resultatet helt de kommande 5-6 dagarna.

  Egentligen när jag bootar mobilen, 50% chans att jag får ej uppkopling, nu efter bootning (ca 2-3 ggr) det har vart felfritt! Hoppas det fortsätter så.


  Och, min LTE täckning är suveränt! Ingen fel, jag befinner mig i en ganska lit!n stad (by typ) asså sunne med cirka 10tusen invånare.

  Får LTE överallt omkring det, och får 3G om 4G ej är tillräckligt.
  I huset får jag ingen problem heller med 4G, får oftast +70% 4G signal täckning även inomhus.


  Ska skriva mer de kommande dagarna med resultat.

  Hoppas det är löst, då ger jag fest!! Haha

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Okej, har provat den med en kinesisk mobil som är dual sim kort, som har max 3G.

  Resultatet med flera omstart var ju så att det verkar som att problemet ligger bakom min enhet, men fattar inte hur de andra enheter isåfall får också samma problem som jag har, fast mycket mycket mer sällan.

  Vet inte vad jag ska göra, orkar inte wipe'a enheten totalt och flasha om den, ska köra nog 3 mån så här till och därefter får det nog bli byte till nya enheten OnePlus 3.

  Gud så jobbigt.

   

   

  Det värsta är att ibland funkar den, ibland inte, om jag hade aning om att det nte funkade helt varje omstart/wifi-out-of-zone så skulle jag alltid isåfall ta upp enheten och kika men eftersom det händer ibland så bryr jag mig inte speciellt mycket-

  Aja, för nu verkar det som att det är problem på min enhetens hårdvaru som vid 4G tillgänlighet, börjar strula.

  Går inte testa eller få mer pricksäker resultat förrän jag skaffar en annan 4G (LTE) enhet (vilket är om ca 2-3 mån).


  Vi får se om 2-3 mån, ska köra flera dagar helt full stock och se till om problemet ligger verkligen bakom hårdvaru eller nån app som förstör den totalt!


 • Mamikin36 Teknisk Support

  Hoppas @Viktor vet eå jag är "noob" på dessa hur det funkar :D

  Jag ska prova på helgen med en gammal kinesisk mobil som inte har 4G (det vore bra med 4G då jag har mobil med 4G tillgänglighet som strular, inte just på 4G) men har istället 3G bara.

  Som sagt, jag ska sättq simkortet, boota up, stänga, boota up igen, låta ligga kvar helt stilla så får vi se, men det kan vara så att det är pga utan 4G kan den KANSKE få ingen problem alls, vet inte det är skuggigt.

  Kan någon som har Vimla kort inom Karlstsd område, bekräfta det häe problemet?
  Med en Android on möjligt (men går lika bra med iPhone) fast 4G för att vara pricksäker.

  Vad du behöver göra är att starta om mobilen flera ggr (med tid emellan då gör du det i rad 5-10 ggr kan den överhettas). Omstart/5min

  Och vara på wifi och utan att starta mobilen, lämna wifi (utanför wifi område) för att se till om mobilen växlar till själva mobila datan automatiskt eller inte.

  Mastern tror jag ej, som sagt många använder 4G från Telenor (Telenor har sina 4G eller? De har väl 4G och 2G och får 3G med tele2 eller 3??)
  Så mastern tänker jag ej, många skulle klaga och då skulle inte Telenor va tyst med massa klag från kunder.

  Hoppas på en lösning (haft problemet +3 månader, tänk om du hade upplevt problemet jag har... Uschhh så irriterande).


  EDIT kl 22:41 2016-03-18: Okej, jag var så lat och orkade inte med en dåligt kinesisk mobil som knappt funkar (att ladda den är jobbigt då micro USB ingången är förstörd så man måste hålla den i ett vinkeln för att den ska laddas pff...)

  Ska se imorn då det är helg, ska försöka sätta i kortet och experimentera, hoppas jag klarar av mig några timmar/1dag utan min egen enhet :/

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Lek inte med SMSC då när jag tryckte på "Uppdatera" förstörde jag inställningarna för att skicka sms (kanske mms också). Har fått från @Viktor rätt SMSC inställningar så efter det gick bra.

  Ja, det finns mycket gott där att göra, det är bästa lösningen för mig att återfå internetuppkopling.

  Jag har provat det, men så fort jag startar om mobilen så blir allt resettad (jag har LTE preffered, jag får Edge, H, H+, LTE (4G).

  Just nu uppdaterade jag min mobil till ny version och då efter bootningen var klar så hade jag igen ingen mottagning.

  Det där med LTE/GSMA(auto prl) grejen blir inte fast när jag väljer det, samma med celinfolistrate grejen.

  Det vore bra om vi kunde lösa det här då der verkligen irriterar mig.

  Ska skaffa OnePlus 3 så fort den släpps, blir inte det löst till dess ska jag se med den med, fast det är stort sannolikt samma sak händer med den med.


  Kan inte det Vara mastern omkring här? Nåt slags timeout? Det är ju många Telenor kunder här och på Karlstad (jag får samma problemet i Karlstad med!) och det skulle bli många som upplever det.

  Men när jag var i stockholm så var det ingen strul alls.

  Kanske Vimla har lite annorlunda inställningar gjort?
  Skicka ej ny simkort då det var samma problem med förra Vimla simkort med, så det behövs inte skicka i onödan mer simkort till hem.


  Jag mottar all typ av idér eller lösningar för att testa då jag är just nu hoppningslös.


  Tackar!

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Hej, jag har haft det här problemet sedan jag komm till Vimla, och har försökt många saker, däremot har jag öppnat tråd om det här men gick inget vidare och alltid trodde problemet var från min sida. Så är det inte nämligen, då en granne som har en iPhone 5 verkar leva samma problem! däremot verkar en ifrån familjen samma problem med en gammal iPhone 4.

  Så, jag tror det är något i mastern att göra som är i Värmlands område (bor i Sunne)

  Aja, grejet är nu att när jag är hemma, och plötsligt åker jag iväg, då får jag ingen data alls! jag kan få samtal eller sms, men EJ data/internet uppkopling.

  Jag sätter på Flygplansläge på för 10 sekunder, och sen av, då får jag 3G som växlar efter nån minut till LTE (4G).

  Så vad ska vi göra nu? detta har jag ej haft när jag har vart i Stockholm för några dagar, men här strular det jätte ofta.

  Kan säga så här att, om jag har nu LTE, och vaknar imorn och åker, när jag tar upp mobilen det första jag kollar är om jag har data eller inte, ibland har jag, ibland inte.

  När jag startar om mobilen, ibland får jag data, ibland inte! (oftast får jag istället, men det blir ibland att jag inte får alls). Det är så irriterande då det inte växlar och stannar utan någon internet uppkoppling.

  Jag har slagit in koden till mobilen *#*#4636#*#* och där står "Network" Unknown, men när jag stänger av Cell Radio från där, och sätter på igen, voila! får igen mottagning.


  Screenshot_20160317-222513.png

   

   

  Som ni ser på bilden.
  Jag kan vara helt säker på att apparna har ingen påverkan på det! Jag har rätt APN! När jag har datan (har ej provat när jag ej hade nån data/internet) jag kan skicka sms/mms, ringa och få sms/mms/samtal utan problem.

  Som ni vet, mms behöver data, så det går ej att skicka/ta emot något utan internet uppkopling. Det enda jag kan, är ta emot/skicka sms/samtal.


  Jag har android marshmallow på en SM-G900F
  Har ej haft något sånt problem i förra operatören (WiFog, använder Tres 3G som jag även knappt fick LTE i stan... uschh) men med Vimla så har antingen Vimla något strul då hela i mitt område skulle klaga mycket mot Telenor, men det verkar som att i mitt Område, antingen få är här eller så är det ingen mer än mig och grannar.

   

   

  Jag har gjort full återställning på mobilen med! gick inget vidare, det är så asså det är väldigt irriterande, varenda gång jag lämnar wifi är ju jobbigt att se om jag har internet uppkopling. Och efter 2 timmar senare kollar jag mobilen och märker att jag har ingen data alls :S måste isåfall sätta igång flygplansläge på och av.

  Funkar inte det där (ibland gör det inte) så behöver jag knappa in *#*#4636#*#* och trycka på "Stäng Radio" och "Sätt Radio" knappen för att få internet uppkopling. Efter det går allting snabbt! hoppar även till LTE väldigt snabbt! (ibland några sekunder, ibland minuter).

 • Mamikin36 Buggar

  Aa! det blev verkligen snabbt nu, jag håller med! mycket mycket skönare och smidigt! det känns inte längre tråkigt att logga in då det bara tar mindre en 3-4 sekunder :)

  Vet inte vad ni har gjort, men inloggningen är gött nu! keep up the work!

 • Mamikin36 Allmänt

  10mbits Download

  3.6mbits Upload.

  Det här är mitt. Det är rätt bra då gemför jag med WiFog (Tre nätverk) som inte än fick 4G/LTE i stan!! Så är det bra! Däremot hade jag knappast 1-2prick på 3G/H+ (på samma ställen som jag gjorde mätningen just nu, hemma).

  Med WiFog fick jag alltid 10-30kb/s (ja, det är kb/s inte kbits eller mbits), gick jag utanför fick jag max 2-4mbits, det bästa jag har fått (med 3G) var i stan som fick 15-18mbits och när den växlade till 4G (LTE) SÄLLAN är det även i stan!!! Så fick jag 20-30mbits. Med Vimla (Telenor) fick jag i stan med LTE som mest ungefär 60-80mbits download (upload vet jag ej)

  WiFog verkligen fick mig ont i huvudet. För 1GB surf fick jag betala 59kr :D för några samtal kostade det 30-40kr (jag tror 20-40samtal). Rätt dyrt!
  Usch, tog WiFog då jag ville spara penningar men fy, heller betalar en hundring än att få huvudvärk med mottagningen.

  Bara så ni vet, WiFog har samma mottagning som Tre, kör aldrig Tre! Gå för Tele2/Comviq/Telia/Halebop/Telenor (samma som Vimla) OM du inte är nöjd med Vimla.

   

   

  EDIT: Gjorde en test till på en annan rum fast samma lägenhet. Resultatet var 50% långsammare.
  Det är inget illa då jag har WiFi hemma :smileylol: