• Mamikin36 Utomlands

  Det kan vara virus, det är inte konstigt om du har en Android då allt man laddar ned, tänker man inte alls vad de appar frågar för tillgänlighet.


  Så, kika på noga, se vilken app har fullt åtkomst till att skicka sms.  Jag skulle säga att det skickar info om mobilens nuvarande GPS position eller kontakter, nummer från dina kontakter, skickade sms eller allt möjligt.  Och nej, ingenting kan skicka sms bara för att "säkerställa" något, det är osannolikt att det skulle vara det, dubbelkika och/eller använd mobilen i felsäkert läge för flera dagar för att undvika det (OM det är något som har med appar att göra).


  Felsäkert Läge gör att mobilen använder enbart systemfiler för att köra mobilen, alla dina appar, certifikat osv blir oanvänd då mobilen används i felsäkert läge.  Om det är iPhone vet jag inte hur det funkar, men det kan skicka också sms som Android, fast det är "enklare" att lätt överse något och bry alls om ngt.

 • Mamikin36 Arkivet

  Det är kanon bra ide!

  Blir SMS inkluderad då är det absolut perfekt! kan jag säga!

  Typ, 100 SMS för 1GB Surf eller 10 samtal? Bra ide tycker jag, gör vi det isåfall genom SMS eller Vimla sajten?

 • Mamikin36 Arkivet

  Absolut!

   

  Missbrukning kan undvikas med att införa ett system som blockerar att kunna skicka surf till någon man vill om den medlem som vill överföra pottet till någon annan inte är medlem i minst 6 månader, så avbryts det.

   

  Det vore toppen att kunna överföra samtal/sms/surf med (samtal/sms ej möjligt för de som har fri samtal/sms).

   

  Som sagt, det är riktigt häftigt system, men samtidigt tillkommer det också nackdelar, en av de är folk kan sälja sina surf/samtal/sms för pengar när de har för mycket av dessa, så ja, det kommer bli svårt att undvika dessa, det är nog bra att inte införa det här men ett annat bra sätt är att man kan ha max antal av gräns.

   

  T.ex varje månad får man en viss gräns som blir ihop med förra månadens gräns.

   

  Typ, för samtal: 10samtal/månad

  Sms: 50sms/månad
  Surf:1gb/månad

   

  Varje månad de plussas ihop, så ett exempel är
  Januari: 10samtal
  Februari: 20samtal
  Mars: 30 Samtal (skickar till en polare 25 samtal = 5 Samtal kvar att skicka)
  April: 15 Samtal (5 samtal som var över, går att använda för nästa månad också).

   

   

  Det här är det bästa sättet att undvika missbrukningen, och kommer ej behöve det här 6 månaders medlem gränsen, så även nya medlemmar kommer kunna ha kul med det här.

   

   

  Det är nu så att ju mer man blir äldre (efter 1 år kanske?) så får man DUBBELT så mycket gräns/månad

   

  MAX gräns kan sättas för att undvika missbrukningen (säg att jag är medlem 2 år, det blir över 200 samtal/24GB surf).

   

  Dessa samtal/sms/surf DRAS från ditt EGET pott, har man inte 20 samtal fast gräns är upp till 30 samtal, och man begär att skicka 30 samtal, så är det bra att systemet nekar att skicka 30 samtal då det inte finns tillgängligt med samtal på överförarens konto).

   

  Ni får hitta kanske bättre lösningar, enligt mig tycker jag det här är väldigt användbar på kritiskt situationer för att kunna klara de sista dagarna innan månaden är slut)

   

   

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Okej, problemet är LÖST!
  Anledningen verkar vara själva CyanogenMod.

  Har en gammal Samsung Galaxy S3 med CyanogenMod installerat, och problemet kvarstår fortfarande på den, när jag stängde av WiFi, samma typ av problem var där! :)

  Jag undrar hur det ska gå med OnePlus 3 då de använder modiferad version av CyanogenMod som är kallad för OxygenOS.

  Hoppas det krånglar ej, om det gör, då är det kört! aja kontaktar isåfall de.

  Jag kör i 3-4 dagar själva Samsung Stock ROM då när jag försökte lite gran till blev mobilen förstörd tyvärr (lekte med system filerna) orkade inte mer och ville som sista lösning, se med original version.


  Det som är konstigt är ju att jag har oftast 1 - 2 prick på H+&4G, så det betyder att CyanogenMod eventuallt visar falskt information om signal styrkan (med 4G har jag ~-96 db med 33 - 38 asu, vet ej vad det betyder) med själva Samsung Versionen, när det visar däremot med CyanogenMod Version alltid (eller oftast!) 2-4 prickar LTE med 2-4 prickar av H+ på CyanogenMod.  Japp, det var det, hoppas det hjälper till andra användare som upplevere samma slags av problem med CyanogenMod versioner.

 • Mamikin36 Abonnemang

  Glömde skriva tillbaka.

  Allt gick galant, vad jag har gjort var ju bara att skriva ned målsmans personnummer med en annan email, allt gick galant och fint fint.

  Begärde nummerflytt och ångrade då nummer Vimla gav var ju sjukt bra! så det gick snabbt att fixa det med kundtjänsten.


  Tack alla er, nu är det bara att vänta för honom för sitt nya simkort ^^

 • Mamikin36 Abonnemang

  Okej, men vad om målsmannen har redan ett abonnemang här hos Vimla då?
  Ska vi isåfall använda andra målsman som inte är kund hos Vimla då?

  Ska se framöver, då meddelar jag angående det här hur det gick så alla får info om hur det går till exakt.

 • Mamikin36 Abonnemang

  Hej, jag har en granne som vill ha hans son till Vimla med fast han är under 18 år, för 3mån innan hade vi testat skaffa abonnemang för honom men gick inte och vi hållde inte på mycket då när vi gav hans personnummer, det stod åldern inte var tillräckligt.

  Så nu är min fråga, hur ska vi göra det? han sa till mig att fixa Vimla för honom igen om det går, vad kan vi göra åt det?
  Han är under 18 år (13-15) är det så att man ger hans personnummer, och sen vid nästa sida målsmans personnummer?

  Jag sa honom att vänta till imorgon då jag ville fråga er om detta mera, hoppas jag får nån bra information om det här tills imorgon innan kl 16:00.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Öhh.... Problemet kvarstår, orkar inte längre, det får bli som det är, moderatorer, lås tråden, vill inte ge mer tid på den.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Äntligen!
  Jag tror jag har äntligen hittat anledningen på sen bootning (som tar 2min eller mer för att boota klart).

  Dessutom växlar den från 3G till LTE efter omstart inom 1min! (20-40sekunder)

  Dessutom brukade jag få "process system svarar inte" var enda omstart, den är också fixat!
  Och gissa hur jag fixade det?

  Den här Marshmallow funktionen! Att använda MicroSD kort som alternativ lagringsutrymme som funkar som själva enhetens lagringsutrymme.

  Jag har formaterat det, startat om mobilen och oj oj, redan när skärmen syns så kan jag se att jag har 3G och inom 1min LTE!

  JAG TROR MAJORITETEN av problemet är uppfödd av experimentella Marshmallow funktionen.

  Säker simkort som inte var tillräckligt snabbt, då den är Samsung 32gb EVO

  Kanse SanDisk Ultra eller Extreme är bra att köra,med, så tänk om vad du tänker använda der för.


  Har tagit massa appar nu, ska köra lugnt i 3mån då jag har ingen lust o ork att få ihop allt men som sagt, allt verkar vara myyyyckkkket fräschare och snabbare, jag kommer skriva upp om jag får upp samma slags av problem där jag fick internet/3G-LTE ibland, är det så att jag skriver inte något nytt här så är det nog helt felfritt till den tidpunkt.

  Jag kommer ta åter det här inlägget om en vecka med resultat OM jag ej kommer kunna behöva svara till det här inlägget.

  Gött att ha det löst (känns så iaf).

  Nackdelen med det här är att filerna, låterna, bilderna som var på sdkort är borttagen (tack så har jag bilderna backad up hos moln).

  Så, ett tips är KÖR INTE Marshmallow största uppdateringen/funktionen som pressenteras om SD Kortet, du kommer ha massa huvudvärk i framtiden som jag upplevt.

 • Mamikin36 Teknisk Support

  Nej jag använder CyanogenMod 13.0-20160318NIGHTLY-klte

  Det funkar felfritt nu, jag har hittills ej upplevt problem men nu växlar den väldigt trög till LTE.

  Jag har startat om för cirka halv timme sen men är ändå kvar oå 3G näe jag har väldigt väldigt bra LTE (nästan full täckning med LTE).

   

  Om jag bootar på "safe mode" så får jag LTE inom 20 sekunder, fattar inte ett dugg då jag har ingen aning om kanske systemet har blivit modiferad av en root app.

   

  Ska försöka lite till med iaktsamm om jag får löst på det med.