• Magnus Wester Utomlands

  Jag kikar på https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_roami... och om jag förstår tabellen där rätt så betalade Vimla som mest 51,20€ för varje GB data för bara lite mer än ett år sen, och det mesta av det tog de väl ut av mig antar jag. Idag betalar de bara 6€/GB. Någonstans i kedjan är det alltså någon som får upp till 45€ mindre betalt för varje gigabyte. Visst måste det påverka deras intresse för affären att tvingas sänka priset med nästan 90%?

 • Magnus Wester Utomlands

  Förr i världen var väl roaming en finfin intäktskälla i t.ex. Spanien, men nu ser väl operatörerna roaming mest som en kostnad. Vi är fripassagerare som inte betalar något för att använda deras nät, och då kanske roamingkunderna får låg prio. De utländska operatörerna förlorar i alla fall inget viktigt på att nonchalera oss.

 • Magnus Wester Utomlands

  Jag tycker det är svårt att veta hur mycket jag har kvar av mina <10 GB EU-data. Det enklaste för mig vore att man färgkodade staplarna i Mitt Vimla så att man såg all förbrukning i samma diagram - Sverige, EU, Världen. En annan lösning är väl att knappen för Utland får ett tredje läge för EU.


  Någon annan som har liknande behov?

 • Magnus Wester Allmänt

  @MikaelE Tack för ditt svar. Jag hittade några gamla trådar men de var flera år gamla. Jag visste inte att det är såhär det ska vara, det känns ju som att det något är fel, framförallt att systemet ungefär 10% av tiden inte klarar av att visa kundernas faktiska pottar. Tack ändå!

 • Magnus Wester Allmänt

  Jag gillar det nya gränssnittet på webben, och att appen och webben är lika. Mitt problem är att det uppdateras så långsamt och oförutsägbart.

  Jag kan förstå att Mitt Vimla inte är exakt uppdaterad hela tiden, men allt över tre timmars fördröjning är svårt att förstå för mig som kund. Det ser ut som att många andra operatörer visar aktuell förbrukning i realtid. Hos Vimla kan dataförbrukningen för en dag dyka upp 1-3 dagar senare - det är olika försening varje dag.

  Månadsskiften verkar vara en särskild utmaning. Idag är det den 3 nov och mina potter är fortfarande inte uppdaterade. Jag tänker att det mest handlar om plus och minus rent IT-mässigt. Hur kan det ta tre dagar?