• Larz Betalning/Faktura

  @Göran-Frid Jag har ingen erfarenhet av faktura, då jag använder kreditkort som betalning. Men jag vet att många andra här har klagat på att just fakturabetalning tydligen kan ställa till det för en del och att det är mycket strul. Men jag har aldrig upplevt några problem med kreditkortsbetalning, där har alltid allting rullat på som det ska, utan något strul med tipsrabatterna eller liknande. Även om betalningsöversikten på Mitt Vimla kan se lite konstigt ut ibland för mig också som sagt.

 • Larz Betalning/Faktura

  Så har det alltid varit. Vimla beter sig alltid väldigt skumt i samband med månadsskiften, och det är inte ovanligt att det kan se lite konstigt ut under ens betalningar innan systemet har uppdaterat allting ordentligt och innan alla betalningar är gjorda. Det är bara att avvakta, så brukar det rätta till sig automatiskt.

  Man kan ju tycka att Vimla borde ha löst det vid det här laget, så att det besparar användarna en massa förvirring i onödan. Särskilt för nya kunder, som inte är vana vid att betalningsöversikten på Mitt Vimla alltid har betett sig lite skumt. Men det har varit sådär länge nu som sagt.

 • Larz Teknisk Support

  @Sinisa-Tulum Jag vet inte om du har haft samma problem som jag hade tidigare ikväll. Men plötsligt krånglade sms och internet för mig, men efter att ha kollat mina inställningar, så verkar det ha hänt något med min telefon, eftersom mina inställningar för internet och mms plötsligt hade ändrats av sig själv utan att jag visste om det.

  Så efter att ha dubbelkollat dom rätta inställningarna på Vimlas hemsida och lagt in dom rätta inställningarna igen, så verkar det ha hoppat igång för mig igen. Vet inte vad som hände där, om det var min telefon som flippade ur eller om det var Vimlas nät som krånglade på något sätt.

 • Larz Teknisk Support

  Nu verkar det fungera för mig igen, tror jag iallafall. Har inte fått något mer skumt sms om några problem och dom sms som försvann har kommit tillbaka. Men det konstiga var ju att när jag dubbelkollade inställningarna ovan, så verkar det inte överensstämma med det som fanns i min telefon.

  För jag är ganska säker på att jag gjorde dom ändringarna i samband med att jag bytte till det nya kortet, så då måste ju inställningarna har försvunnit av sig själv plötsligt, eftersom det har fungerat utan problem för mig i flera månader efter bytet. Antingen måste det vara min telefon som plötsligt flippade ur och ändrade något av sig själv eller om det bara var något tillfälligt fel i Vimlas nät?

 • Larz Teknisk Support

  Jag har också problem. Plötsligt kom det ett sms där det står "Your Carrier has a temporary mms problem", och plötsligt har vissa sms försvunnit för mig. Jag har visserligen också bytt till Vimla 2.0, men jag har haft det nya sim-kortet åtminstone ett par månader och det har fungerat utan problem för mig.

  Det var först nu jag fick det här meddelandet. Men jag antar att det bara är något tillfälligt problem som Vimla jobbar på? Eller är det något fel på min telefon plötsligt?

 • Larz Allmänt

  @Andrew-Miskimin sa i [Vimla 5 år\!](/post/22796):

  >

  Nice 😁 jag fick 11.5gb igen samma dag och skrev in min fru's nummer, har inte testad mer faktiskt, jag ger dig mitt nummer så kan du fixa 25gb till mig 🤣🤣 grymt jobbat @Larz

  Hah. Ja, Om Vimla hade varit schysst och låtit spelet legat kvar ett tag till, så kanske jag kunde fixat några extra gb åt dig. ;)

  Nä, men som sagt, det var inte lätt kan jag lova. Det var nog lite tur också, inte bara skicklighet. Vart lite chockad faktiskt, trodde aldrig jag skulle få så mkt. Tänkte att jag på sin höjd skulle få någon eller några enstaka gb till.

  Men sen var det ju så grymt beroendeframkallande, så det var nog lika bra att Vimla stängde ner spelet, för annars hade jag inte kunnat sova ordentligt resten av veckan. Det var lätt att bli lite girig när man satt där, för att samla på sig så många gratis gb:n som möjligt. :)

 • Larz Allmänt

  @Andrew-Miskimin sa i [Vimla 5 år\!](/post/22696):

  >

  11.5 gb nu 😁@Larz

  Blev 25gb för mig tillslut. Men det var inte lätt ska jag säga, det blev många sena timmar och många svärord. Även om man fick in snitsen tillslut, så var det endå väldigt lätt att klanta till sig och krocka in i dom där jäkla pelarna hela tiden. Så jag tycker endå 11,5gb var bra jobbat, om det inte är så att du har fått mer sedan sist du skrev i tråden. :)

  Jag blir imponerad av er som har fått uppåt 50-100gb, det hade jag aldrig klarat. Möjligen om man hade fått lite mer tid på sig och tränat upp sig lite mer, men nu hade vi ju "bara" en vecka på oss.

 • Larz Allmänt

  @Isabelle_vimla

  Bra. Då vet jag. :)

  @Adnan

  Jadå, jag var såklart nogrann med att skriva in mitt nummer när jag löste in mina 9GB, så då behöver jag förhoppningsvis inte oroa mig. :)

  Jo, lite beroendeframkallande faktiskt. Lär sitta och tokspela i helgen och se om jag lyckas slå mitt rekord. Är själv lite förvånad att jag lyckades få ihop hela 9GB, i början gick det grymt dåligt och jag lyckades bara få in någon eller några enstaka GB, men nu verkar jag ha fått in snitsen. :)

 • Larz Allmänt

  @Andrew-Miskimin @Alex_Vimla

  Jag undrar samma sak. Jag lyckades få ihop som bäst 9GB idag och jag valde att lösa in det. Men nu plötsligt har det försvunnit och nu står det istället att mitt bästa resultat bara är 3.5GB? Innebär det att jag har gått miste om mina 9GB som jag hade först och att jag bara kommer få 3.5GB istället? Eller är det bara något fel? Kommer jag endå att få mina 9GB och att det rättas till i efterhand?

  Jag kanske har missförstått något, så ni får gärna förtydliga vad som gäller. Jag har dock ingen screenshot sparad tyvärr, så jag har inga "bevis" för att jag faktiskt fick 9GB.

 • Larz Idéer

  Hur går det med detta? Gillar också detta förslag och har själv funderat på det ibland. Nu är jag iofs ingen storringare och med tanke på att man kan spara en buffert med överblivna samtal, så är det inget jättestort problem. Men det hade varit en klar fördel att slippa dra sig för att ringa röstbrevlådan, för att man inte vill slösa på sin pott.

  Och om man skulle hamna i en situation att potten tar helt slut en månad, att man då inte kan ringa röstbrevlådan plötsligt och måste vänta tills månadsskiftet med att lyssna av sina meddelanden. Och om man inte har lust att uppgradera tillfällig till obegränsat, enbart för att lyssna av något enstaka meddelande eller så.