• Kund Teknisk Support

  Jag hade gärna sett att sådan information publiceras i appens beskrivning på App Store. Då får man information om vad appen gör innan man hämtar den. @Ida_Vimla sa:

  @borgus Det tycker vi klart med, vart skulle du vilja att sådan info visas så vi kan se över om det är möjligt att lägga in/lägga till där eller någon annan stans. Det skulle nog inte vara omöjligt för oss att lägga till den info som Isabelle skrev ovan.

 • Kund Idéer

  Hej,


  Idag erbjuder Tre, Tele2 samt Telenor möjligheten för sina Apple-användare att betala köp i iTunes, App Store e.t.c. genom mobilfakturan. Det skulle vara riktigt kul om även vimla erbjöd denna möjlighet. Mer info: https://support.apple.com/sv-se/HT205102


  Med vänliga hälsningar,

  Samuel

 • Kund Allmänt

  Gåt man in på vimla.se och öppnar webbgranskaren kan man se att vimla.se ansluter till flera andra webbplatser, t.ex. följande:


  Jag provade att besöka vimla.se där jag blockerade dessa anslutningar och vimla.se fungerade som innan, men mindre för datorn att läsa in. Hur kommer det sig att ni väljer att använda dessa tjänster från google och vad gör de för nytta för er?

 • Kund Buggar

  Så här ser en del av förstasidan ut i Safari 11.1:

  Förstasidan i Mitt Vimla i Safari


  Tittar man på ikonerna så är även bakgrunden fylld med grönt, vilket inte händer i FireFox. Ingen viktig bugg, men den finns där om man vill pilla med en bagatell.

 • Kund Idéer

  Bakgrund

  Tänk dig att du är i utlandet och får telefonen stulen. Du blir inte bara av med den telefon utan tjuven kan använda din telefon till oklara saker. Har du en iPhone kan du spåra iPhone med hjälp av Apples "Hitta min iPhone". Du vill antagligen spärra abonnemanget så att tjuven inte kan använda vimlas tjänster och göra din faktura i slutet av månaden skyhög. Det finns dock ett problem med att göra detta. Problemet med att spärra abonnemanget är att även "Hitta min iPhone" spärras, då kommer du inte kunna använda Hitta min iPhone för att kunna spåra din telefon och därmed kunna ha möjligheten att få tillbaka den.


  En lösning på detta scenario vore funktion som spärrar abonnemanget men tillåter anslutningar till Apples servrar så att man fortfarande kan använda Hitta min iPhone men ingen annan Vimla-tjänst. Då kan inte tjuven nyttja abonnemanget samtidigt som du kan spåra iPhone. Idag erbjuder Vimla enbart en möjlighet till att spärra hela abonnemanget.


  Yrkande

  Med ovanstående som bakgrund yrkar jag på...

  • ... att Vimla skapar en ny sorts spärr, som kan kallas "Halvspärr", för sina abonnemang där hela abonnemanget, förutom anslutningar till Apple, spärras.
  • ... att "Halvspärr" även får stöd för Apples konkurrenter.

 • Kund Idéer

  Jag hade gärna velat se ett alternativ till att förbetala samtal och SMS/MMS genom ett rörligt alternativ där man enbart betalar för det man använder. Med andra ord obegränsade samtal och SMS/MMS där varje samtalsminut kostar en viss summa och varje SMS/MMS kostar en annan summa. Då man betalar för varje samtal, SMS och MMS bör alternativet "Rörligt" sakna en fast månadskostnad.