• Kalium Abonnemang

  Brukar sällan åka utanför Sundsvall, men nästa gång jag gör det så kan jag prova att ringa några samtal.

  Kan också höra med några kompisar om dom har någon telefon med nano-sim som jag kan få prova med.


  @Petter sa:

  @Kalium det är ovanligt att ett defekt simkort orsakar de problem du beskriver, oftast är det antingen täckningsproblem eller strul med telefonen i sig. Om det är täckningen som strular så borde samtalen fungera bättre när du befinner dig på andra platser. Följer samtalsproblemet med oavsett var du befinner dig är det mer troligt telefonen som har problem.
  Det vore toppen om du kunde testa med ditt simkort i en annan telefon. Har du en vän eller en kollega du snabbt kan låna en olåst telefon av och se hur det fungerar då?

 • Kalium Abonnemang

  Att ändra den där inställningen hjälpte inte ett dugg, samtalen bryts fortfarande och ibland så hackar ljudet fruktansvärt för den jag ringer till.

 • Kalium Abonnemang

  Ingen i hushållet har en mobil med sånt litet simkort tyvärr :/

  Har pratat mycket i telefon senaste dagarna, lyckades faktiskt ha ett 48 minuter långt samtal utan att det bröts. Pratade idag igen ca 21 minuter men sen bröts det. Får även höra från den jag pratar med att ibland så "försvinner jag". Händer inte så ofta, men ibland i alla fall.


  @Asawi sa:

  För att ringa in problemet och avgöra om det ligger hos mobil eller SIM kanske du kan prova SIM-kortet i en annan mobil och se om samma sak händer då.


  Har inte provat, vet dock inte hur jag gör. Var dock in i inställningarna nyss och hittade någon inställning "Use VoLTE to improve voice and video call quality". Kan det vara för att den är aktiverad? Testar att avaktivera den nu så får jag se hur det fungerar framöver.

  @Michael sa:

  @Kalium
  Har du testat att låsa telefonen till antingen 2G eller 3G och se ifall samma problem uppstår? Om det blir samma fel även då på både 2G/3G-nätet så kan du iaf utesluta att det är mobilnätet som krånglar.
  Samtal går alltid över 2G/3G så avsaknaden av 4G-band skall inte påverka samtalen.

 • Kalium Abonnemang

  Hej!


  Jag har ett mycket irriterande problem. Alla samtal bryts efter någon minut, spelar ingen roll vem jag pratar med. Visst, ingen big deal om man pratar med kompisar eller föräldrar men när det är något jobbrelaterat så är det riktigt irriterande.


  Visst, jag har en Xiaomi Mi5 och den saknar ett av 4g-banden men det ska väl ändå inte påverka samtalen? Har bra täckning och surf brukar alltid funka, bor i centrala Sundsvall. Vad kan felet vara? Dåligt simkort?

 • Kalium Abonnemang

  Det funkar! Tänk att lösningen kunde vara så enkel.

   

  Här är en länk till inlägget förresten https://forumet.vimla.se/t5/Teknisk-Support/Swish/m-p/12710#M1717

 • Kalium Abonnemang

  Har haft problemet i flera veckor. Funkar inte nu heller. Måste gå in via webbläsaren för att kunna spela videos på instagram, via appen funkar det ej. Samma med facebook.

 • Kalium Abonnemang

  Hej!

   

  Jag har haft samma problem med två olika telefoner nu, och det är att instagram/facebook videos inte funkar när jag surfar på mobilt nätverk. På wifi funkar allt som det ska. Har provat att installera om apparna, starta om telefonen, och allt det där men det hjälper inte. Förra telefonen var en LG G2 som jag körde CM13 på och nu har jag en Xiaomi Mi5 som kör MIUI. Jag har bra täckning och får ut skaplig hastighet via speedtest.