• Jon Naurin Idéer

    Hej!

    Ny på forumet, tittade runt lite och ser att det förekommit liknande bra förslag tidigare, men skulle vilja pusha på lite. Det är ju inte direkt någon nyhet att vi föräldrar har problem med att begränsa våra barns surfande. Tillverkare av routers, mobiler och appar har ju givit oss en del redskap, men jag tycker även att ni mobiloperatörer ska börja ta ert ansvar. Jag kan ju lätt reglera Wifi här hemma, men som någon påpekade, så slår ju mobilerna bara över till mobil när Wifi slår av. Och fortsätter barnet då kolla på Netflix så brinner ju snabbt månadens surfmängd upp. Kan hända att detta är en lysande kassako för mobiloperatörer, men någonstans vill jag tro att ni på Vimla står över sådant tänkande. :)

    Jadå, det finns skärmtidsbegränsning inbyggt i iPhone och andra appar, och i teorin kan en förälder gå in och konfiskera den uppkopplade mobilen när hen vill. Men tro mig, med många barn är det som att be att få komma in och amputera ett ben, och leder till återkommande himlastormande konflikter. Hade varit väldigt mycket lättare att bara kunna styra mobildatasurfen på samma sätt som man styr Wifi via routern. Eller reglera den dagliga surfmängden, så att inte barnet kan surfa upp sina 6GB på en kväll.

    Den mobiloperatör som inför detta (kanske t.o.m. redan finns?) har en garanterad kund i mig, och jag hoppas att det blir Vimla!